mushabelly 384 Opublikowano 9 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2018 Ktoś dalej na diecie ketonowej? Przypomniało mi się że ktoś się o alkohol pytał. Chyba o piwa. Heineken ma 3,2g węglowodanów z czego cukrów 0. Bezalkoholowy ma 1,3g cukru. Także od czasu do czasu nie powinno zaszkodzić. Chociaż najlepiej sprawdzić z paskami czy nie wybija z ketozy. No i po alkoholu warto jakieś "odkwaszanie" zastosować. Gdyż ketoza sama siebie mocno zakwasza, a z alkoholem to już w ogóle. Jak ktoś się nie zna to chyba nawet lepiej odpuścić ketozę bo pomimo wielu zalet to przez zakwaszenie można sobie bardziej zaszkodzić niż na zwykłej diecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 4 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2018 No ja niestety powoli zapadam w alkoholizm, więc ketoza raczej odpada póki co. No, ale jak takich osiem heinekenów, to lekko ponad 30g węgli, to może warto się zastanowić jeśli tylko w weekendy piję Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 4 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2018 Alkohol na zwyklej diecie jeszcze gorszy bedzie. Możesz walnąć czystą zawsze :). Poza tym zwykłe jasne piwo powinno mieć 0 cukrów. Co innego jak jakieś ciężkie weźmiesz. W ketozie łatwiej się upić więc nie trzeba tyle pić. Jak rekreacyjnie sobie jedno, dwa piwka wieczorem wypijesz to nic się nie stanie. Oczywiście nie codzienne ;). Dla mnie najgorszym problemem był apetyt na wszystko po wypiciu piwa. Jak były węgle w domu zostawały zjadane. Jednak to rozwiazałem w ten sposób że się ich po prostu pozbyłem :P. Dodatkowo jak wiem że wieczorkiem bym się napił to w ciagu dnia za dużo nie jem i zostawiam sobie ulubione (ketonowe) żarcie noc, na wypadek wielkiego głodu. Dodatkowo fajnie to działa bo jak wiem że mogę się najeść jak świnia to psychicznie się dobrze czuje i przeważnie nie jem nic. Ewentualnie jedna, dwie kanapki albo kawałek kiełbasy. Jednak jak wszystko przy ketozie. Wymaga to wcześniejszych przygotowań. Poza tym nie ma sensu szaleć z alkoholem. Małe ilości mają nawet dobre badania ale 8 piw to raczej nie jest mało ;). Chyba warto przemyśleć sprawę bo co za dużo to niezdrowo. Nie ma sensu sobie psuć zdrowie. Ostatecznie są zdrowsze używki niż alkohol. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 4 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2018 Sa mniej kaloryczne uzywki. Yakubu nie mozesz sobie strzelic po nosie mefedronem? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 4 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2018 Nie wiem jak Wy liczycie, ale piwo jasne ma 3-5g węgli w 100ml. Do tego, piwa koncernowe bardzo często mają też cukier w składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 4 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2018 https://www.heineken.com/pl/Nutritional-Values Węglowodany 3.2. Niby cukru 0. Tylko producenci różnie to liczą. Może rzeczywiście jest 0, może np. 2. Cholera wie. Kupię keto paski i przetestuje kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 5 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2018 Bezalkoholowe maja podobnie, smakowe wiecej. Ja tam jedno wypijalem codziennie po treningu z ketozy nie wypadalem. Sprawdzalem na paskach Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 5 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2018 Z bezalkoholowymi jedynie trzeba uważać z tymi smakowymi, bo niektóre mają dużo cukru. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 5 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2018 20 godzin temu, krupek napisał: Nie wiem jak Wy liczycie, ale piwo jasne ma 3-5g węgli w 100ml. Do tego, piwa koncernowe bardzo często mają też cukier w składzie. Problem taki że ludzie często walą po litr i więcej i nagle masz ok.50 gram maltozy o indeksie 110,gdzie glukoza ma 100 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 6 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2018 Masło Primavika "bez dodatku soli i cukru" oraz "z wiórkami kokosowymi" - NIE POLECAM, nie smakuje mi. Zatem z tych tańszych tylko Lidlowskie Crunchy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 6 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2018 Bo ma dodatek cukru i tłuszczu trans Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2018 Miałem kiedyś z z SFD z wiórkami i to słabe połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 6 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2018 Mi najbardziej smakuje migdałowe z kokosem i miodem z olimpa,ale cena odstrasza bo za 350 gram chcą 46 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 6 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2018 45 minut temu, Litwin81 napisał: Mi najbardziej smakuje migdałowe z kokosem i miodem z olimpa,ale cena odstrasza bo za 350 gram chcą 46 zeta. 46 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2018 No te migdałowe masła to jest złoto i tak też kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 6 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2018 Ja rzadko to jem,to jak już jem to na ogól migdał lub nerkowiec a że mam 37 lat to już fitoestrgenów z fasoli zwanej fistaszkami w siebie nie ładuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 10 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2018 W dniu 5.07.2018 o 10:08, kanabis napisał: Bezalkoholowe maja podobnie, smakowe wiecej. Ja tam jedno wypijalem codziennie po treningu z ketozy nie wypadalem. Sprawdzalem na paskach Pijesz prawdziwe 0% czy te leszki free? Koledzy, ile gram mięsa jecie na dzień? U mnie jest to zwykle przynajmniej 350 i czuję, że mógłbym zrobić sobie jakiś post od mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 10 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2018 Leszki i reszte 0%. One maja sladowe ilosci alkoholu zauwaz ze zawsze pisze DO 0,5% nie 0,5%. Czyli rownie dobrze moze byc 0,5% jak i 0%.Te do 0,5% jest po prostu asekuracyjne na etykiecie. Nie ma mozliwosci zeby po tym sie w glowie zakrecilo wiec moge to spokojnie pic bez zadnych konsekwencji. W dodatku jest to fantastyczny izotonik, przez brak alko nie odwadnia, zawiera słód i cukry na poziomie 6-10% wiec jego osmolalnosc jest idealna. Ale przyznam jak pierwszy raz mnie kolega czestowal mialem duze watpliwosci i zrobilo mi sie goraco Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2018 14 godzin temu, Grzegorzo napisał: Pijesz prawdziwe 0% czy te leszki free? Koledzy, ile gram mięsa jecie na dzień? U mnie jest to zwykle przynajmniej 350 i czuję, że mógłbym zrobić sobie jakiś post od mięsa. Ja ograniczyłem mięso ostatnio, jem jakieś 150g dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 11 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2018 Krupek będziesz jakoś w Gdyni?Mam coś dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 11 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2018 Jakoś mnie naszło by pierwszy raz kupić jakiś lepszy olej, co polecacie aktualnie do kuraka/indyka? PAM? czy cos w tym stylu https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Canola_Oil-opis38686.html#sposob Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2018 Bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2018 16 godzin temu, Litwin81 napisał: Krupek będziesz jakoś w Gdyni?Mam coś dla ciebie. Hmm w najbliższych dniach raczej nie, ale może w lipcu będę u znajomych, wtedy na pewno wpadnę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 12 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2018 12 godzin temu, krupek napisał: Hmm w najbliższych dniach raczej nie, ale może w lipcu będę u znajomych, wtedy na pewno wpadnę. Ja mam cały lipiec urlop to daj znać to spotkamy się na chwilę i coś ci przekażę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 12 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2018 NO POWIEDZ CO BO NIE WYTRZYMAMY Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi