D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 17 minut temu, maciucha napisał: Chyba że mówisz o miksie zdrowego żarcia z okazjonalnymi grzeszkami, które odkupimy aktywnością fizyczną, wtedy zgoda w 100% to jest najlepsza opcja i taką też zalecam. Ja może częściej pozwalam sobie na te grzeszki, ale w zamian praktycznie całkowicie zrezygnowałem z alkoholu. Może ze dwa litry piwa w ciągu roku wypije, o wódzie nawet nie wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 258 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Oho, owsianka lekiem na raka. Chyba mamy tu z i e b i s t e. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Teraz, Mejm napisał: Oho, owsianka lekiem na raka. Chyba mamy tu z i e b i s t e. chyba mamy tu k r e t y n a Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 258 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Aj jak pieknie siadlo Studencik strigerrowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 5 minut temu, Mejm napisał: Studencik Chyba chciałeś powiedzieć 'najbardziej obiecujący pracownik Głównego Inspektoratu Rybołówstwa Morskiego' Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 5 godzin temu, kanabis napisał: Juz taki jeden Yakubu sie madrzyl o snickersach i ze to zdrowe. Teraz wrak czlowieka, w fortnite gra xd Plus kombo MAMABANAN XD Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Jezu, gardzenie płatkami owsianymi i owocami i przekonanie, że zdrowe i racjonalne odżywianie to ograniczenia w życiu już mocno zalatuje mentalnym grubasem i proszeniem się o miażdżycę z cukrzycą na deser. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Najlepsze jest i tak, ja jem niezdrowo i zyje i nic mi nie jest jestem zdrowy Wiek 30 lat xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 15 godzin temu, kanabis napisał: Juz taki jeden Yakubu sie madrzyl o snickersach i ze to zdrowe Gdzie tak napisałem geniuszu? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 A co moze nie wysmiewales zdrowego odzywiania i ze ty chudniesz sobie na snickersach dżypsach i pizzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Pisałem, że można jeść śmieci i chudnąć, nigdy nie pisałem, że to zdrowe. Z resztą jadłem w 95% zdrowe produkty, więc tym bardziej nie rozumiem po co mnie wywołujesz do tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Ogolnie niektorzy tutaj dostaja bialej gorączki jsk ktos wspomni o nie odmawianiu sobie. Od razu rak miazdzyca i smierc. A przeciez chodzi o nie odmawianie sobie chipsow raz na pare dni, wyjscie raz na tydzien do restauracji i nie patrzenie na sklad. Na moje na tym polega optymalne zycie, dbanie o kondycje ale i dawkowanie przyjemnosci. To wszystko w ilosciach pozwalajacych na spedzanie czasu jak sie lubi. A ze jedni ten czas dalej widza na silowni albo rowerze? No wasza sprawa, ale nikt kto ma rodzine nie bedzie uprawial sportow 6h dziennie. Ani 4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 https://mocnekalorie.com/ Zobacz przepisy z tej strony, są naprawdę smaczne, a przy okazji zbilansowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Optymalne życie to też wysiłek fizyczny, choćby i te 0,5-1h spaceru dziennie. Nigdy nie uważałem, że każdy ma od razu cokolwiek trenować, aczkolwiek właśnie orbitrek, rower, czy bieganie powinny dać fajny rezultat. Sam jem odżywczo i zdrowo, ale też często pozwalam sobie na śmieciuchy. Z tym, że u mnie zdrowo to też smacznie, bo taka powinna być dieta Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Najlepiej żeby śmiecie/fastfoody/słodycze/przekąski to było max 10-20% odżywiania, żeby po prostu psychicznie się nie męczyć że człowiek cały czas sobie odmawia przyjemności. Jedyne co moim zdaniem trzeba ograniczyć do zera najlepiej to napoje i soki (poza tymi świeżo wyciskanmymi), pić wodę, kawę, herbatę i napoje zero. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Co do kawy to odkryłem zieloną kawę w jakimś biomarkecie i mocno poletzam. Zmniejsza głód, wolniej się starzejesz, nie podrażnia żołądka jak zwykła kawa, no ogólnie mnóstwo zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Rzuć jakąś nazwę bo dosłownie dzisiaj szukałem w sklepie takiego wynalazku i nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Ja pilem yerbe, spoko opcja polecam, a jakas z cytrynka to byla Nawet termometr mam zeby woda miala idealnie 80C Ale nie robie bo mi sie nie chce. Podziwiam tych ktorzy zrezygnowali w 101% z jedzenia smieciowego. Ja fakt trzymam zdrowa miche od pon do sob ale ten jeden dzien w tyg musi byc reset Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Ja im zdrowiej jem tym mniej mi się chce śmieci. Ale raz na miesiąc sobie robię niedzielę gdzie się nie pilnuje. Chociaż kiedyś bardzo lubiłem pizzę z Pizza Hut. Teraz nawet kawałka nie zjem bo zwyczjnie mi nie smakuje. Uwielbialem żelki teraz nie przełkne. Inna kwestia że mało kto wie co dla ludzi jest zdrowe. Nawet w fit świecie. No i zdrowe nie znaczy niedobre. Także nie trudno w tym wytrwać. Jak jeszcze do tego dochodzi zero chorób, senności i świetne samopoczucie ( nawet na redukcji ) to nie jest to żaden wyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Ja czytalem ze najlepsza dla ludzi jest dieta paleo. Czyli naszych przodkow. Nawet w biblii triatlonu o tym pisze. Argumentuja to tym ze nasz uklad pokarmowy niemozliwe zeby ewoluowal w tak krotkim czasie do jedzenia tego co jemy teraz. Powinnismy zrec mieso, orzechy, nasiona, warzywka , owoce itp Wszystko co bylo dostepne dla czlowieka pierwotnego. Zwolennicy tej teorii wylaczaja tez z diety zboza poniewaz jakby nie bylo rolnictwo jest wymyslem czlowieka. Cos w tym w sumie jest bo ewolucja raczej nie trwa miliona lat a miliony cz tam dziesiatki milionow lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 (edytowane) Ludzie uprawiają zboża od kilkunastu tysięcy lat. Równie dobrze ktoś może powiedzieć, że nie jesteśmy przystosowani do niejedzenia bułek, wędlin itd. Edytowane 4 Maja 2019 przez Yakubu Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Organizm sie przyzwyczaja w 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Yakubu napisał: Ludzie uprawiają zboża od kilkunastu tysięcy lat. Równie dobrze ktoś może powiedzieć, że nie jesteśmy przystosowani do niejedzenia bułek, wędlin itd. Czyli w kilkanascie tysiecy lat ewoluowalismy do jedzenia pszenicy. No chyba to tak szybko nie dziala w swiecie natury Napisalem co jest najodpowiedniejsze wedlug diety przodkow. No wiadomo mamy zeby wiec jestesmy przystosowani od 2 milionow lat do jedzenia donatkow, 7daysow itd Ja rozumiem ze sie Kubus zdenerwowales tym snickersem ale nie szukaj na siłe dziury w calym. Wymien jakiegos innego ssaka ktory zmienil swoja diete tak drastycznie jak czlowiek w ciagu tysiecy lat. Chu.j nawet setek lat To ze sie po czyms nie zesr.amy nie znaczy ze jest dla naszego ukladu pokarmowego odpowiednie. Zreszta o czym tutaj dyskutowac pojedz tydzien na syfiastym zarciu a tydzien na tym co zarli homo yakubus i porownaj jak zareaguja flaki. Zreszta chyba powinienes wiedziec o tym najlepiej Edytowane 4 Maja 2019 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 (edytowane) Ci mityczni ludzie sprzed glutenu to pewnie po 200 lat żyli Edytowane 4 Maja 2019 przez Yakubu Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Ja to nie pamiętam kiedy ostatni raz chipsy jadłem, pewnie w sylwestra. Nachosy od czasu do czasu, ale głównie to popcorn i orzechy w 100% zastępują mi tę przekąskę, a jeszcze kiedyś wjeżdżała paczka regularnie. Jeśli już danie relaksacyjne to pizza/burger, bo tym się najesz przynajmniej na pół dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi