_Red_ 12 024 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 Ja nie mogę się przemóc do trzymania michy. Wczoraj na wieczór wpadłem spontanicznie do żabki, kupiłem mąkę, jaja, budyń, galaretkę i zrobiłem pyszny biszkopt na noc, prawie cały zszedł xd Dziś jakieś pierdoły, paczka czipsów, w końcu weekend i majówka. Ech... gdzie te czasy co słodkości i syfy mnie wręcz odrzucały, a czułem spełnienie po owsiance. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 Rzeczy które już wprowadziłem na stałe: - kawa bez mleka, i syrop z agawy zamiast cukru, ale staram się w ogóle bez - herbata powoli bez agawy - mniej soli, nawet jak zdarzy mi się mc to najlepiej salatka, a jak frytki to dla wszystkich wspomnieć że bez soli, - zero soków, alko, i napojów gazowanych nie zero, - nie jesc po 21 - wprowadzenie jogurtów i jogurtów pitnych, - zero masła - jak sos to jogurtowy lub koperkowy, ale bez majo, albo ketchup - tortilla w przyszłosci z kurczakiem a nie z wołowiną - czekolada na podwieczorek 3 kostki zamiast pół czekolady, - zero chipsów, ale na pewno nie zrezygnuje z zapiekanki z nachosami, ale na to musze zaśłuzyć, - dużo wody to m.in. rzeczy które wprowadziłem na własny rozum, plus cwiczenia codziennie, jak dzięki temu będe mógł co jakiś czas wpieprzyc burgera/pizze/chipsy, zjesc normalna bule z jajecznicą, to bede szczesliwy, bo te powyzsze nie są problematyczne. Cytuj
kanabis 22 541 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 42 minuty temu, Yakubu napisał: Ci mityczni ludzie sprzed glutenu to pewnie po 200 lat żyli Lepiej byc zjedzonym w wieku 40 lat przez dinozaura niz przez raka odbytu Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 Jogurty pitne? Sam cukier. Masz do zjedzenia 2000kcal i tego sie trzymaj, a nie zastepujesz kurczakiem wolowine (just why?) a owalisz placek tortilli ktory ma 300kcal. ile wazysz i do czego chcesz dojsc? Na moje skapnales sie ze utyles 10kg i miotasz sie co tu zrobic. Po pierwsze policz kalorie jakie zjadales wczesniej. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 2 minuty temu, kanabis napisał: Lepiej byc zjedzonym w wieku 40 lat przez dinozaura niz przez raka odbytu W dinozaury wystarczyło kamieniami rzucać Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 Z tym brakiem masla, kurczakiem zamiast wolu, niejedzeniem po 21 to tak jakby czym uzasadnione? Jak wyzej, policz kalorie dobowe i tyle. Zdziwisz sie pewnie ile nadmiaru wchodzilo z podgryzania bulek. Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 (edytowane) Jak jesz późno i idziesz niedługo spać to po miesiacach możesz się refluksu nabawić. Z masłem nie wiem o co kaman, a kurczak pewnie bo mniej kaloryczny? Zamiast kurczaka lepiej indyka. Masło jest ok. Jogurty pitne to zło tak jak Michaelis napisał. To sam cukier. Kiedyś też je piłem i z rana wchodził jeden potem czasem w pracy przed przerwą drugi i jak je odstawiłem to lepiej się czuję a robię fizycznie. Wolę płatki owsiane rano zjeść, szklanka płatków plus bakalie i mleko, kakao, troche miodu. Edytowane 4 maja 2019 przez Plugawy Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 masło i sery na razie wyrzucam bo mam trochę pdowyzszony cholesterol, pewnie wystarczyłoby wywalic chipsy, i zobacze dalej po wynikach czy masełko moze wrócić, pewnie wróci. Ale nie przeszkadza mi uzywanie np. koziego serka jako zamiennik. Wołowina wydaje mi się tłustsza od wołowiny w kebabowniach, a po 21 tak mi kiedyś żona opowiadała, to albo do 2 godzin przed snem, no ale wtedy moglbym wpierdlalac o 2 w nocy xD a te pitne jogurty to sprawdzam i tam prawie cukrów nie ma, 1,5% tłuszczu. Te wszystkie rzeczy to głównie na podstawie przemyslen własnych i poczytan troche w necie, bez zadnych konsultacji ani głebszych analiz. Na pewno nie ma tam nic niezdrowego ;] Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 (edytowane) Z tego co pamietam to masla i sery nie podwyższaja cholesterolu, a cukry (mimo ze pewnie "normy" unijne mowia inaczej). Ale przydalby sie tu jakis ziemba. W koncu te wszystkie diety tluszczowo proteinowe z masą jaj i masla na czele mialy na celu wlasnie zbic cholesterol. Wolowinka np taka chuda ligawa czy antrykot to najlepsze zrodlo bialka, porównując do paszonych w klatkach kurakach. Ten jogurt to naturalny czy guwnowocowy? Edytowane 4 maja 2019 przez _Red_ Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 (edytowane) 30g cukru w małej butelce Danone pitny https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003011182602 44g cukru w butelce 400g Jogurt pitny Twist https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003008490437 To są ogromne ilości cukru które wchodzą w 10s 5g cukru to jedna łyżeczka, pomysl o tym, że wpierdalasz ponad 8 łyżeczek cukru w butelce Edytowane 4 maja 2019 przez Plugawy Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 1 minutę temu, Plugawy napisał: 30g cukru w małej butelce Danone pitny https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003011182602 44g cukru w butelce 400g Jogurt pitny Twist https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003008490437 To są ogromne ilości cukru które wchodzą w 10s 5g cukru to jedna łyżeczka ja kupuje takie które mają w 100 g 13,5 grama. Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 1 minutę temu, milan napisał: z poziomeczkami xD To tego nie chlej. Czysty bialy jogurt, najwyzej sobie banana wkroj. Albo w biedrze som pitne bez cukru ze slodzikiem (lesne, sliwka, truskawka), od biedy to mozna. Pora wziac dupe w troki z tym odzywianiem bo tez sie zapuszczam powoli Nie moja wina ze mam codziennie push notyfikacje z Good Looda o smaku dnia ;/ Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 I mają 100g butelke? Jak tak to ok, ale traktuj jogurt pitny jak snickersa nie jak coś zdrowego. Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 Teraz, milan napisał: ja kupuje takie które mają w 100 g 13,5 grama. No to wiecej niz on podal xF 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 No kurde, ale jak zrezygnowałem z cukru do napojów, to chyba te gramy w jourcie nie zaszkodza. Teraz, Plugawy napisał: I mają 100g butelke? Jak tak to ok, ale traktuj jogurt pitny jak snickersa nie jak coś zdrowego. A ok, zawsze myslalem ze jogurt to samo zdrowie, wazne by nie mial e xyz i jakis innych konserwantów. ze niby kultura bakterii mówia xF maja 200 ;d Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 Rezygnujesz z jednego źródła cukru to wymyślasz już kolejne w zastępstwie. Kakao sobie zrób prawdziwe w dużym kubku i będzie z tego więcej korzyści. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 Musze być piękny jak mam się zobaczyć z redem. Teraz, Plugawy napisał: Rezygnujesz z jednego źródła cukru to wymyślasz już kolejne w zastępstwie. Kakao sobie zrób prawdziwe w dużym kubku i będzie z tego więcej korzyści. No ok, przyjmuje, ale powaznie wizalem jogurt z polki by wizac zdrowei a nie zamiennik cukru ;] Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 Przechodzilem przez Twoja dzisiejsza edukacje zywieniowa z 8 lat temu, bedzie dobrze. Nie zryj cukrow tam gdzie nie musisz. Juz lepiej zjedz owoc caly, z blonnikiem i witaminami. A nie w jogurcie wypitym w pare sekund. 1 minutę temu, Plugawy napisał: Rezygnujesz z jednego źródła cukru to wymyślasz już kolejne w zastępstwie. I diete trzymaj tylko miedzy posilkami. 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 Ok, to wywalam jogurty, a owoce jem, zonka robi mi w pudelku takie miksy marchewka, kalarepa, i jabłuszko do tornistra. Cytuj
kanabis 22 541 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 2 minuty temu, milan napisał: Musze być piękny jak mam się zobaczyć z redem. No ok, przyjmuje, ale powaznie wizalem jogurt z polki by wizac zdrowei a nie zamiennik cukru ;] Norma dla laika, przeciez wszedzie trąbia ze jogurty to samo zdrowie. Szkoda ze nie uscislaja ze tylko naturalny ktorego nikt nie wezmie bo obok ma zaje,bista bakome gruszkowom. A serkow wiejskich nie lubisz? Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 I dobrze. A potem i tak wpada sie na spacerze do kawiarenki na jedno czarne espresso 0 kcal a konczy sie na : xdd Mdlilo mnie przez caly spacer, tam nad mascarpone jest pare lyzek nutelli a na gorze kinderki xd Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 zadnych humusów, pumperniklów, owsianek, rodzynków i innych bakalii, itd. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi