Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odnosnie jeszcze serkow wiejskich. Zapodalem na zakaske Piatnice ziarnista 200g, do tego wrzucone ok 50g dzemu niskoslodzonego brzoskwiniowego. OMG, deser ktory jest wartościowy i pyszny jak sukinsyn.

Dzemor lepszy niz mjut.

Opublikowano

Serek wiejski swiezy wogole jest zaje.bisty. Najgorzej trafic starszy, taki juz twardy bardziej jak twarog , obrzydlistwo. Dlatego ja nauczylem sie brac zawsze serki z dalszej polki z najdluzsza data waznosci z najswiezszej dostawy 

Opublikowano

Nie powiem, połączenie z dżemem zaskakujące, dla mnie wiejski jest sam w sobie słony i nie ma opcji, żebym go tak mieszał. Uwielbiam za to sobie go przegryźć jakąś bułeczką (oczywiście najlepiej białą). Co do marek, to najlepiej siada mi ten z biedry (czyli Mlekpol), odpowiednie proporcje "wody" i sera, nie lubię zbyt suchych granulek (a koniec końców wartości odżywcze takie same). Idealnym opakowaniem byłoby 300g, albo chociaż 250, a takich niestety nie ma. 

Opublikowano

Pomieszało mi się odpisywanie i wyszły dwa posty.

W dniu 4.05.2019 o 23:27, milan napisał:

A co możecie zaproponowac gdy już zdarzy mi się nocne siedzenie przy kompie i bede musial cos do ryja wsadzic?

Chociażby wspomniany serek wiejski, przegryźć jakąś bułką wieloziarnistą. Twaróg z dodatkiem rodzynków, dżemu albo miodu (ja tam posypuję cukrem, ale mi nie grozi ulanie), nawet 100g Cię "zapcha". 

A jeśli chodzi bardziej o jakąś typową przekąskę, to polecam orzechy. Jak miałem taki moment, że całkiem rezygnowałem z czipsów i słodyczy, to ratowałem się orzeszkami. Kup se pistacje, stać Cię.

Opublikowano

Ja w krytycznych sytuacjach ratowalem sie lyzka masla orzechowego i zapijalem mlekiem :ohboy: przez to ze ma gesta konsystenvje na dlugo zaklejalo ryj

Albo po prostu ze 3 kostki czekolady takiej min 80%

Opublikowano
2 godziny temu, kotlet_schabowy napisał:

Nie powiem, połączenie z dżemem zaskakujące, dla mnie wiejski jest sam w sobie słony i nie ma opcji, żebym go tak mieszał. 

Sa w sprzedazy serki wiejskie od razu z kieszonka na dzemik czy mjut wiec koła nie wymyslilem od nowa robiac to samemu ;) 

serek-wiejski-z-malinami-i-zurawina-piat

• Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, kotlet_schabowy napisał:

dla mnie wiejski jest sam w sobie słony

Ja jeszcze dosalam bo samego nie zjem xD

Serek wiejski na slodko? No nie bardzo. Cos jak mizeria z cukrem.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

A dlaczego się mówi "ale masz słodką (nene)kę", skoro jest słona?

"Twoja neneke jest taka słona" nie brzmi już fancy :/

Edytowane przez milan
Opublikowano (edytowane)

Nie no bez przesady smak ma taki sam. Maslo orzechowe tez jest slone a swietnie pasuje do np slodkich bananow. Slony plus slodki to nie jest jakies kosmiczne polaczenie, prosze sie nie bac. Mieso zeberek tez jest slonawe a z miodem jest swietne. 

Edytowane przez kanabis
Opublikowano
2 godziny temu, Grabek napisał:

Wiejski na slodko :sick: niezle z was poyeby. Tylko sol, pieprz i ew troche oliwy 

Pieprz do wiejskiego, ja pierdole. Może jeszcze goździki, ziele angielskie i liście laurowe.

• Plusik 2
  • Haha 1
  • Smutny 1
Opublikowano
5 minut temu, _Red_ napisał:

Pieprz do wiejskiego, ja pierdole. Może jeszcze goździki, ziele angielskie i liście laurowe.

Polecam z pomidorkiem i szczypiorkiem. ;)

• Plusik 1
Gość _Be_
Opublikowano
16 minut temu, _Red_ napisał:

Ty no normalnie, pieprz sól i do tego pomidorek i szczypiorek. CYMES OPCJA

o pa, random wie o co chodzi w zyciu