Figaro 8 275 Opublikowano 30 listopada 2021 Opublikowano 30 listopada 2021 brązowy ryż z zieloną soczewicą 1 Cytuj
ginn 803 Opublikowano 4 grudnia 2021 Opublikowano 4 grudnia 2021 Pochwalę się, bo chyba warto. Od dłuższego czasu, bolała mnie myśl, że nie mam czasu na jedzenie, a po powrocie do domu, moja lodówka dostawała solidny wpierdol. Jednak dwa tygodnie temu powiedziałem dość. Nie wiem, czy słyszeliście, ale od jakiegoś czasu (dokładnie od dwóch tygodni) korzystam sobie z jadłospisów od Lelcia (niezła dupa nawiasem mówiąc). Zasada jest prosta: jedziesz do sklepu, robisz zakupy na cały tydzień z pięknie posegregowaną listą, szybki taniec w kuchni i gotowe. Przy jadłospisie dla zabieganych na 4 posiłki dziennie nie poświęcasz więcej niż 1h. Niby takie proste, ale zarazem genialnie bo: w jadłospisie mam wszystkie makroskładniki, dzienne zapotrzebowanie, listę wszystkich produktów z jednego konkretnego sklepu (biedra). W dodatku jadłospis jest skonstruowany w taki sposób, że nie marnujesz grama jedzenia. Jeżeli np. we wtorek otwierasz jogurt i zostaje Ci go pół, to wiesz, że do jutrzejszego przepisu wykorzystasz kolejną połowę. Co jednak najważniejsze - JAKIE TO KURŁA DOBRE. Aha, jak cuś to jestem wygetarian od 3 lat, ale spokojnie - dla mięsożerców jest też sporo treści. Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 W dniu 30.11.2021 o 09:24, kanabis napisał: No albo gainery, albo smieciowe zarcie albo dorzucanie fatu do posilkow. Tluste ryby zamiast kury. Chociaz z takimi makro to pewnie by trzeba kredyt wziac. Obecnie robię minicut do stycznia (waga stoi na 97.5-99) i zapodałem od momentu wrzucenia postu probiotyki i enzymy trawienie . Obecnie jest nareszcie dobrze , widzę że albo tabsy pomogły albo trzeba spokojniej robić te mase bo jednak bebechy nie wyrabiały z taką ilością jedzenia . Ciągłe zgagi , napuchnięty bebech po posiłku i ciągłe uczucie pełności i bycia wzdętym nie są tego warte . Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 W dniu 4.12.2021 o 09:12, ginn napisał: Nie wiem, czy słyszeliście, ale od jakiegoś czasu (dokładnie od dwóch tygodni) korzystam sobie z jadłospisów od Lelcia (niezła dupa nawiasem mówiąc). Zasada jest prosta: jedziesz do sklepu, robisz zakupy na cały tydzień z pięknie posegregowaną listą, szybki taniec w kuchni i gotowe. Przy jadłospisie dla zabieganych na 4 posiłki dziennie nie poświęcasz więcej niż 1h. Niby takie proste, ale zarazem genialnie bo: w jadłospisie mam wszystkie makroskładniki, dzienne zapotrzebowanie, listę wszystkich produktów z jednego konkretnego sklepu (biedra). W dodatku jadłospis jest skonstruowany w taki sposób, że nie marnujesz grama jedzenia. Ile taki jadłospis dla mięsożercy 2,5 k kalorii może kosztować? I czy wszystlo serio jest zjadliwe i szybko się ogarnia? :> Cytuj
ginn 803 Opublikowano 14 grudnia 2021 Opublikowano 14 grudnia 2021 Nie chcę się wypowiadać za jadłospisy, których nie testowałem, ale bazujących na tych wegetariańskich z pełnym przekonaniem odpowiadam - jest smacznie i szybko Podejrzewam, że będzie kosztować nie więcej niż pozostałe, czyli 39-45 zł. 1 Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Polecam ultimate cziperki na diete. 0g tłuszczu, same węgle praktycznie. 3,99 w lidlu za 75g. Soli by mogło być tylko trochę mniej dla idealnych makrosów(podobno są inne smaki co mają jej mniej, ale u mnie tylko solone były), ale paka 280kcal i 70g węgli całkiem nice. Cytuj
MaZZeo 14 240 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 ile węgli i białka na 100g? Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Godzinę temu, MaZZeo napisał: ile węgli i białka na 100g? 91w 1b 2,5g soli w tych słonych. Czyli w sumie pod względem białka gorsze od ziemnioków, ale no by nabić tyle węgli to łatwiej to zjeść niż pół kilo kartofli gotowanych xd Jak na przekąskę to sztos. Skład to skrobia ziemniaczana, suszone ziemniaki i przyprawy jedynie. 1 Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 Chłopaki zarzućcie jakieś fajne pomysły obiadowe na dania z ziemniakami. Ryże i makarony to się do tarcia siusiaka nadaja na redukcji, ssanie 40min po obiedzie, a ziemniory to jednak klasa ale już sztampowy schabowy i kotlet z kurczaka ostro się przejadły i szukam inspiracji. Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 3 minuty temu, krupek napisał: Ziemniaki z ogniska Ziemniaki z ogniska i harnaś do pyska Cytuj
Shen 9 678 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 11 godzin temu, maciucha napisał: Chłopaki zarzućcie jakieś fajne pomysły obiadowe na dania z ziemniakami. Ryże i makarony to się do tarcia siusiaka nadaja na redukcji, ssanie 40min po obiedzie, a ziemniory to jednak klasa ale już sztampowy schabowy i kotlet z kurczaka ostro się przejadły i szukam inspiracji. frytki? robilem w piekarniku, zeby nie dobijac kcal olejem Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Chodzi mi bardziej o to co można smacznego dorobić do ugotowanych ziemniorow oprócz schabowego czy kotleta drobiowego Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Twarożek ze szczypiorkiem i drobno posiekanym ogórem kiszonym, tak kiedyś jadałem. 1 Cytuj
Shen 9 678 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 2 minuty temu, maciucha napisał: Chodzi mi bardziej o to co można smacznego dorobić do ugotowanych ziemniorow oprócz schabowego czy kotleta drobiowego jajko sadzone i mizeria 1 Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Teraz to lubię upiec ziemniaki, marchewkę i pietruszkę i zjeść z hummusem, a do warzyw jakiś sos, bbq, albo majonez. 1 Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Ja ostatnio jade na ziemniakach z piekarnika , mizeria plus łopatka ze śliwką/kurkami z biedronki. Przepychota te mięsko Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Ziemniory czymś smarujecie w ogóle do piekarnika czy na sucho? Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Oliwą pędzelkiem rozsmarowuję i posypuję czosnkiem niedźwiedzim. Czasami też marynata z oliwy, sosu terirayki/sojowego i papryki wędzonej, albo sosu bbq. Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 U mnie roznie , czasem tak jak krupek pisze posmaruje oliwa i przyprawie a czasem na sucho wrzuce a potem jak wyjmuje to przecinam te kartofelki i sypne swiezym koperkiem i solą Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Ja zawsze skrapiam olejem, troche soli, troche pieprzu i troche wiecej slodkiej papryki. Albo sypie sama przyprawe do ziemniakow i dodatkowo ta slodka papryke. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 31 lipca 2022 Opublikowano 31 lipca 2022 ale fajny kanał. Ja zawsze gotuję płatki w mleku (z dodatkiem kakałka), wsadzam je do miski i dodaję : gorzką czekoladę (dużo gorzkiej czekolady), masło orzechowe, cynamon, banan, gruszka, siemie lniane (lub chia) i przeróżne, pokruszone orzechy. A na wierzch borówki. Pewnie overkill, ale trudno. Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 31 lipca 2022 Opublikowano 31 lipca 2022 1 minutę temu, Figaro napisał: ale fajny kanał. Ja zawsze gotuję płatki w mleku (z dodatkiem kakałka), wsadzam je do miski i dodaję : gorzką czekoladę (dużo gorzkiej czekolady), masło orzechowe, cynamon, banan, gruszka, siemie lniane (lub chia) i przeróżne, pokruszone orzechy. A na wierzch borówki. Pewnie overkill, ale trudno. Wariacto , ja wrzucam płatki z odżywką do blendera i to wypijam z lenistwa. Cytuj
Shen 9 678 Opublikowano 31 lipca 2022 Opublikowano 31 lipca 2022 Nie wiedziałem, że płatki owsiane maja kwas fitynowy jak orzechy, trzeba zacząć moczyć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.