Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Dzięki za info - szukałem czegoś takiego. Spróbuję, może mój brzuch to ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 A cyca dusisz w jakimś parowarze, czy jak? Mam głęboki garnek,kroję cyca w kostkę,dorzucam kurkume/curry,pietruszkę wysuszoną,koperek,szczypior/prowansalskie trochę pieprzu czarnego i soli,mieszam,minimalną ilość wody by nie przyczepiło się do dna,mały ogień,zamykam szczelnie i cyce dusza się w swoich sokach,średnio ok. 15 styka,wieprzowina by była delikatna to min. 1 h. wyprobowane, dobrze smakuje. jeszcze z tej wody zrobilem "sos", dorzucilem curry/kurkume, szczypte mąki (nic to nei dało) i kawaleczek kostki rosolowej, eliksir taki by akurat zalac suchy ryz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 W tych kostkach rosołowych sa własnie tłuszcze trans wiec tak ostro to bym na nich nie jechał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Z czym jeszcze jecie placka z płatków owsianych i jajek? W sensie co tam dorzucacie jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Ja smarowałem dżemem albo miodem albo masłem orzechowym ale to raczej nie na redukcje hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 ja zawsze jem z jogurtem naturalnym by nie był omlet za suchy i wkrajam plasterki banana. MNIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Ja smarowałem dżemem albo miodem albo masłem orzechowym ale to raczej nie na redukcje hehe Czemu rozwiń swoją myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Pewnie dlatego że mimo iż gdybyś nawet zmieściłbyś te makro w dziennym spożyciu to powinieneś unikać łączenia tłuszczy w węglami,tym bardziej prostymi i fruktozą,która upośledza metabolizm tkanki tłuszczowej.Oczywiście gdy mówimy o konkretnej redukcji,te zasady powinny być przestrzegane. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Mam sporo mniejszą aktywnosc w tym roku i tyje koło 0,5kg na tydzien przy zaledwie około 3000kcal. Co ja będę kurde jadł na redukcji (w zeszlym roku konczylem masówke na ponad 4000kcal) Edytowane 4 Listopada 2014 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Pewnie dlatego że mimo iż gdybyś nawet zmieściłbyś te makro w dziennym spożyciu to powinieneś unikać łączenia tłuszczy w węglami,tym bardziej prostymi i fruktozą,która upośledza metabolizm tkanki tłuszczowej.Oczywiście gdy mówimy o konkretnej redukcji,te zasady powinny być przestrzegane. No ale od kiedy płatki owsiane to cukry proste? Przecież nie pisał o łączeniu dżemu z masłem a o wyborze między nimi. Po za tym jakby nie użyć żółtek i zamiast tego dać właśnie masło orzechowe to ma się pełnowartościowy posiłek. Edytowane 4 Listopada 2014 przez szarku123 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Ale smaruje te placki tym dżemem,to chyba dostarcza cukry?Pełnowartościowy posiłek na redukcji to płatki sparzone wrzątkiem z odzywką białkową Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Ale smaruje te placki tym dżemem,to chyba dostarcza cukry?Pełnowartościowy posiłek na redukcji to płatki sparzone wrzątkiem z odzywką białkową No ale zależy z czego robi ten omlet co nie? Jeżeli z samych białek i płatek to gdzie problem dać dżem jakiś niskosłodzony. Sam tak robiłem i uważam że dobrze zredukowałem , po za tym nie odnosiłem się do dżemu i miodu a chodziło mi o masło orzechowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 A mi chodziło o dżem na placek,jak nie dodasz żółtek do białek to mają przeciętna wchłanialność na poziomie 70%,więc jak zawsze kwestia priorytetów lub smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Łukasz Dojka zjada same białka na śniadanie i smaruje te naleśniki swoje dżemem.Jest zawodowcem więc chyba wie co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 No jak zawodowiec to na pewno wie,pewnie bicie insuliny,hgh lub czegoś innego zwiększającego przyswajanie składników pokarmowych nie ma tutaj nic do czynienia Ok rób jak chcesz,to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 ja zawsze jem z jogurtem naturalnym by nie był omlet za suchy i wkrajam plasterki banana. MNIAM! Jajko z bananem jakoś średnio mi się widzi ale spróbuję kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 brzmi dość dziwnie, ale nie pożalujesz ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 ja zawsze jem z jogurtem naturalnym by nie był omlet za suchy i wkrajam plasterki banana. MNIAM! Jajko z bananem jakoś średnio mi się widzi ale spróbuję kiedy. Smaku jajek nie czujesz. Dowalasz płatków, trochę odżywki i wychodzi bardzo dobre. Łatwo się robi i dobrze wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Czy młode ziemniaczki są ok na redukcje? Sa niskokaloryczne i chyba maja w miare ok IG no i upchac sie nimi idzie. Chcem siem upewnic Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Jak gotowane to raczej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Po surowych redukcja jest skuteczniejsza :yes2: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Mam diete "na mase" i zjadam 3 paczki bialego ryzu dziennie. W dni trenningowe 4. Do tego omlet, banany miecho itp. Ryz bialy to 1.60 zł za paczke, a brązowy już 3 zł. Czy zdrowo jest zjadać tyle białego? Kiedy mogę, to próbuje własnie ziemniakami czy kaszą zastąpywac ryz, ale tak wychdozi najtaniej i najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Ja teraz jem ryż basmati i polecam, bo brązowy długo sie gotuje i nie kazdemu smakuje. Co do białego, jest on pozbawiony wiekszosci witamin i mienrałów który posiada brązowy. Brązowy ma tez sporo nizsze IG. Jak chcesz isc na teniośc to polecam robic jak ja http://www.badapak.pl/kasza-gryczana-niepalona Tutaj stronka z ziarnami itd , ja kupuje paczki po 5 kilo i gra Troche czuje sie jakbym kupował pasze dla swin w workach ale je.bac to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Mam diete "na mase" i zjadam 3 paczki bialego ryzu dziennie. W dni trenningowe 4. Do tego omlet, banany miecho itp. Ryz bialy to 1.60 zł za paczke, a brązowy już 3 zł. Czy zdrowo jest zjadać tyle białego? Kiedy mogę, to próbuje własnie ziemniakami czy kaszą zastąpywac ryz, ale tak wychdozi najtaniej i najszybciej. To kupuj w biedrze brązowy makaron 3 zeta za 500 gram,albo kasze jaglaną,ziarna amaratusa.Ryż biały jest pozbawiony łupinki,szybko się trawi i mimo iż to skrobia bardzo podnosi insulinę,szczególnie jak jest rozgotowany.Najlepszy ryż to dziki czy czarny,ale cena kosmos. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Wiec albo ryz 5kg od kabiego albo makaron brązowy. 300-400g dziennie brązowego makaronu zastapi mi dobrze ten ryz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi