Litwin81 1 155 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 U mnie bataty są po 12 zeta za kg,nie na moją kieszeń,chciałem ostatnio 3 na próbę,ważę a tu 1 kg Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 W biedrze masz po 6.99 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 U mnie 7,99 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 No u mnie tyż,kupiłem jednego i na wadze 800 gram Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 No to żeś akurat wybrał jakiegoś dryblasa. Przewaznie jeden siemnior to koło 200 gram Pamietam jak raz kupiłem w hurtowni ziemniaka tylko takiego zwykłego polskiego co wazył troche ponad kilo je.bany jak kamien wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 Kabi, ale te bataty wpadaja duze, wieksze niz ziemniory normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 Dobre guwno, najważniejsze, że niski GI. Taka pełnoziarnista wersja ziemniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Litwin posiadasz wiedzę z zakresu dietetyki to mam pytanko.Dziś na kursie usłyszałem że śniadanie musi mieć większość ilość białka niż węglowodanów.Ogólnie powinien to być posiłek bazujący na białku z dodatkiem innych makro. Uzasadnione było to kortyzolem ale dokładnie nie wiem o co chodziło. O co tutaj chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Rano masz w krwi największy poziom kortyzolu (który rozkłada głównie białka produkując glukozę), więc pewnie chodziło o uzupełnienie aminokwasów, żeby jak najszybciej zniwelowac potencjalne straty w mięśniach. Taka jest teoria, a co z praktyką to niech już sie Litwin wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Wiadome że białko z rana podstawa ale chodzi o to że według tej teorii jedzenie węgli rano jest złe a najlepiej je zupełnie wywalić. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 (edytowane) Wiec to nie jest popularna opinia, ale bardzo wiele badan i opracowan za nia optuje. Wystarczy przyjzec sie chocby tak lubianemu CBL. Pozwole sobie zacytowac : By skipping breakfast, it’s easy to change several aspects of themetabolism, like whether the body burns fat for energy or carbs. Ido realize that the gurus across all folds, from medical doctors tobodybuilding coaches believe that breakfast is essential, preaching itwith zeal. Sometimes, it sounds as though death may occur fromskipping breakfast after some of the harangues I’ve heard, but thefacts don’t agree and don’t lie. For the average individual, upon waking or thereabouts (say 7am),levels of the potent hormone cortisol reach a high point for the day.Cortisol elevates naturally through the night1,2 and peaks uponwaking1,3.Cortisol is catabolic, a statement beyond dispute, but catabolic how?Catabolic only means tearing down a more complex material in thebody for a different use. Destroying muscle tissue—as happensduring resistance training—is a normal and common catabolicprocess associated with cortisol release. But releasing glucose fromglycogen stores is also catabolic; and so is releasing fat from fat cells.Cortisol is like nega-insulin. Insulin's main purpose is to make tissuegrow; cortisol breaks things down. And like insulin that stimulatesboth muscle and fat cells to grow, cortisol also stimulates thebreakdown of both fat and muscle. Also like insulin, diet andexercise controls which tissue cortisol attacks.When acting without elevated insulin levels and in a naturalmanner—so without being constantly elevated like during chronicstress—cortisol triggers the breakdown of triglycerides into freefattyacids (FFAs) for metabolization a process known as lipolysis1,4.The morning before eating is the one consistent time when insulinlevels are very low and cortisol is high, i.e. cortisol accelerates fatburning in the morning if nothing interferes. More happens in the morning with hormones as well. The bodyreleases ghrelin—the main hunger-control hormone5—in a pulsatile manner through the night with a peak occurring upon waking6. Thisspike incites hunger and is why the stomach growls when gettingout of bed. Hunger’s not always something to avoid: ghrelin alsostimulates growth hormone release8. As growth hormone levels risethe body releases more fat to be burned as fuel8 and decreases thedestruction of protein for use as fuel9. Growth hormone levels peaksroughly two hours after waking if skipping breakfast10.In other words, every day the body starts as a fat-burning furnace.Even during exercise, without eating breakfast, the body burns farhigher levels of fat than normal11 and causes an increase in theproduction of fat-burning enzymes, allowing the body to metabolizefat faster12. Contrast this with what happens by eating a healthy, balancedbreakfast, one that contains as little as 30 grams of carbs. As is wellknown, insulin levels rise with the rise in blood sugar, kick-starting.Wake 2 hours latera downward spiral of fat burning: the early-morning release ofinsulin hinders fat burning for the rest of the day13; while cortisollevels remain high, the insulin release causes new empty fat cells tobe created14. The insulin also lowers levels of ghrelin and growthhormone15. Maybe hunger drops, but so does fat burning.From the facts above—this is fact , not guesswork—one would cometo the conclusion that maybe holding breakfast off for a few hours isa good idea, or at least until cortisol levels return to normal andgrowth hormone levels fall naturally, which takes a few hours.Skipping breakfast looks like a way to lose body fat faster, or at leastto keep it off Czyli mocno w skrocie. Kortyzol sam w sobie nie jest jakims wielkim zagrozeniem, bo jest kataboliczny tak samo jak kataboliczne np jest uwalnianie glukozy z zapasow w miesniach. Rano budzimy sie jako maszyna do spalania tluszczu, gdzie kortyzol wzmaga spalanie tluszczu na energie. Do tego organizm zaczyna wydzielac greline (hormon glodu) i znowu to niekoniecznie musi byc zle, bo grelina wzmaga produkcje hormonu wzrostu. Gdy cialo wydziela wiecej hormonu wzrostu zuzywa wiecej tluszczu wtedy jako energi i zmniejsza zuzycie bialka jako paliwa. Wg autora dobrym pomyslem jest wpierw wypicie kawy z tlusta bita smietana (bez cukru oczywiscie) i zjedzenie sniadania najwczesniej po godzinie. Edytowane 14 czerwca 2015 przez El Loco Chocko Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 No to niech mi ktoś wytłumaczy czemu kulturyści mając najlepszych dietetyków sportowych tak nie robią? Zawsze mnie dziwiło że właśnie osoby stosujące jakieś nowe pokrętne sposoby odżywiania przeważnie kompletnie nic sobą nie reprezentują a osoby z ładną/dobrze wyglądającą sylwetką takich bajerów nie stosują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Kortyzol gdzieś czytałem zamienia aminy glukogenne na glukozę,dlatego tak ważne jest BCAA rano na czczo,jak ktoś robi z rana aeroby,ale zgadzam się,jak ktoś stosuje BCAA,kreatynę i inne substancje anaboliczne,nie musi się obawiać kortyzolu. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Czyli aby mieć jak najlepsze efekty mam wywalić całkowicie płatki owsiane z rana? Ograniczyć do minimum? Obecnie moje śniadanie to 4 całe jaja + 150g owsianych. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 (edytowane) Wg mnie nie powinienes sie tym przejmowac. Jesli do tej pory cwiczyles, jadles i wszystko bylo okej, nic sie raczej nie zmieni. No to niech mi ktoś wytłumaczy czemu kulturyści mając najlepszych dietetyków sportowych tak nie robią? Hmm no wlasnie chyba robia, takie odnosze wrazenie. Niech ci Litwin przypomni jaki mial rygor i jak bardzo to przypominalo to o czym mowil twoj trener. Edytowane 14 czerwca 2015 przez El Loco Chocko Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 (edytowane) No ale wywalać węgle z pierwszego posiłku dnia? Coś tu jest nie tak Czy mówimy ze po prostu najlepiej zaraz po przebudzeniu łyknąc bcaa a później za jakieś 30-60minut normalnie zjesc posiłek na weglach. Przeciez samo białko nam nie zapewni dobrego startu na dzien dobry Edytowane 15 czerwca 2015 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 No coz, ja nie bede tego tlumaczyl bo ja nie sprzedaje tych ksiazek hehe. Tak niektorzy mysla i robia i tyle. Nie przejmowal bym sie i nie kombinowal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 Czyli aby mieć jak najlepsze efekty mam wywalić całkowicie płatki owsiane z rana? Ograniczyć do minimum? Obecnie moje śniadanie to 4 całe jaja + 150g owsianych. Możesz spróbować,w sumie ty masz taki antykatabolik że ciężko będzie kortyzolowi coś zdziałać Ale nawet na bombie spadki masy mięśniowej są dostrzegalne.Jak ktoś jest na redukcji to ja bym dawał 10 gram BCAA przed śniadaniem,ale tak z 10-15 gram,bo leucyna normalizuje pracę insuliny i lepiej są węgle wykorzystywane,tak samo po treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 No ale wywalać węgle z pierwszego posiłku dnia? Coś tu jest nie tak Czy mówimy ze po prostu najlepiej zaraz po przebudzeniu łyknąc bcaa a później za jakieś 30-60minut normalnie zjesc posiłek na weglach. Przeciez samo białko nam nie zapewni dobrego startu na dzien dobry Dlaczego pijesz bcaa na czczo? Aminokwasy rozgałęzione nie strawią się same - trzeba je z pokarmem dostarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 Czyli aby mieć jak najlepsze efekty mam wywalić całkowicie płatki owsiane z rana? Ograniczyć do minimum? Obecnie moje śniadanie to 4 całe jaja + 150g owsianych. Możesz spróbować,w sumie ty masz taki antykatabolik że ciężko będzie kortyzolowi coś zdziałać Ale nawet na bombie spadki masy mięśniowej są dostrzegalne.Jak ktoś jest na redukcji to ja bym dawał 10 gram BCAA przed śniadaniem,ale tak z 10-15 gram,bo leucyna normalizuje pracę insuliny i lepiej są węgle wykorzystywane,tak samo po treningu. Jestem na etapie budowania masy a za 2 tygodnie schodzę z towaru i zaczynam dopiero na zimę . W okresie redukcji jeszcze rozumiem ograniczanie węgli ale według tego trenera jedzenie węgli rano to jakieś zło jest. Nie wyobrażam sobie poranka bez dobrej dawki błonnika . Jeszcze jakbym robił aeroby rano to ok jak mówisz wpierw bcaa potem jakieś aero i dopiero śniadanko . Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 16 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2015 No ale wywalać węgle z pierwszego posiłku dnia? Coś tu jest nie tak Czy mówimy ze po prostu najlepiej zaraz po przebudzeniu łyknąc bcaa a później za jakieś 30-60minut normalnie zjesc posiłek na weglach. Przeciez samo białko nam nie zapewni dobrego startu na dzien dobry Dlaczego pijesz bcaa na czczo? Aminokwasy rozgałęzione nie strawią się same - trzeba je z pokarmem dostarczyć. No właśnie takie suplementy powinno się brać jak najdalej od posiłków by nie zaburzały ich wchłaniania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 16 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2015 jest ktoś tutaj na IF? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2015 @Litwin - no nie będę się z tobą kłócić bo ja gdzieś tam to wyczytałem a ty masz konkretną wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2015 @Litwin - no nie będę się z tobą kłócić bo ja gdzieś tam to wyczytałem a ty masz konkretną wiedzę. Ale ja się nie chcę kłócić,tylko każdy pokarm spowalnia wchłanianie supli,przez że się z nim miesza a niektóre substancje nawet się wykluczają. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 952 Opublikowano 25 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi