Kazub 4 583 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 to źródło. mmm, no pomyśl podczas tego "odparowywania" ginie zupełnie smak owocu. czuć wyraźnie, że te huystwa są aromatyzowane Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 Dałem pierwsze lepsze źródło, jest jednak wiele innych, mniej "sponsorowanych" niż KUPS, chociażby Vitalia: http://vitalia.pl/artykul6607_Tych-sokow-nie-pij.html. Co do aromatu, prawda jest, że częściowo ginie wraz z odparowaniem, ale potem taki sok tylko uzupełniony jest w wodę, ale już nie w cukier czy syrop glukozowo-fruktozowy (w innym wypadku jest nektarem/napojem, a my mówimy tu o czymś co nazywa się "sok 100% z koncentratu"). Baj de łej, taki Tymbark na swoim guwnapoju (20%) ma napis "nie zawiera substancji słodzących*" a z tyłu małym druczkiem wyjaśnienie "gwiazdki", że chodzi tylko o brak sztucznych słodzików wg jakiejś tam ustawy. No bo syropek-ulepek ofkors na pierwszym miejscu się znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pesior 141 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 Tak jak pisze Red - sok 100% to sok 100% z owoców, bez sensu powielać mity, że to chemia. http://ksow.pl/rynki-rolne/news/entry/3061-100-soku-w-soku.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 no to raptem 1.5 roku mają te nowe przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 Przecież są u nas dostępne soki 100% w kartonach 1L od Tymbarku, Fortuny, które w składzie mają napisane, że są z koncentratu, a jak się je robi to wspomniał już Kazub. Najlepsze kupne soki to te 1-2 dniowe, w szklanych butelkach i trzymane w lodówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2015 Kocham lato i upały. Dzisiaj od 5 do teraz placek owsiany 100 g z 2 jajek i pół miarki wpc80, jogurt, 6 pierogów z serem. Woda 2 litry dzisiaj. Nie chce mi się żreć. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2015 A ja właśnie mam tak, że upał nie wpływa mi na apetyt. W ogóle, mam dużą tolerancję na wysoką temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 16 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2015 O kurde to ja jem 3500 kcal i chodzę głodny. W robocie się ze mnie śmieją ale to ja jestem duży a oni nie .Elo Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2015 A ja właśnie mam tak, że upał nie wpływa mi na apetyt. W ogóle, mam dużą tolerancję na wysoką temperaturę. Ja też ale jak gazowo lutuje całym dzień i 800-900 stopni element mi grzeje przed ryjem to tylko woda MI w głowie a na hali dzisiaj 29 stopni, jutro 32 na luzie. @Szarku - ty jesteś koniem w kwestii mięśni więc nie mam się co porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 17 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2015 ale chuy z tego, ze sok 100% jak to wszystko jest pasteryzowane. Zaorac. Macie sok w 30 sekund: - mrozone truskawki w blender, dodac wody, zamieszac. Smaczengo wy leniwe skurfesyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 Pasteryzacja nie jest aż taka zła,bo podgrzewa się podczas tego procesu tylko do 60 stopni celcjusza,jeszcze trochę dobra zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 Niektóre soki juz po kilku godzinach tracą wiele wartości odżywcze Tak jak czezki pisze, dla mnie sok to tylko świeży reszta pomyje Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 Ja nie uznaję soków,chodziło mi o sam proces pasteryzacji Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 Regularne stosowanie to wszystko w zasadzie jest syf. Od szklanki na dzien czy tydzien nikt nie stracil watroby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 ale chuy z tego, ze sok 100% jak to wszystko jest pasteryzowane. Zaorac. Macie sok w 30 sekund: - mrozone truskawki w blender, dodac wody, zamieszac. Smaczengo wy leniwe skurfesyny. Ja tam wolę kompociki w lecie na szybko np. z truskawek i brzoskwinek - do garnka z wodą, zagotować raz i można pić jak ostygnie. Jak komuś za mało słodki to xylitol i można pić. Babcia z mamą mi takie robiły za dzieciaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 24 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2015 Przez ostatnie 2 tygodnie jakoś ciągle głodny chodziłem. Podniosłem kaloryczność do 2500-2600 dziennie i już waga skoczyła 3kg do przodu Moja aktywność jest w przedziale "średnim"- tzn. 3x w tygodniu trening siłowy + codzienne dojazdy do pracy rowerem (10-15 km zależy jaką trasę zrobię). Poza tym praca biurowa, w której aktywność to bieganie między działami + dużo myślenia (mózg też musi jeść ;f) Nie czuję się specjalnie spęczniały, w pasie jakoś nie przyrosło, ale za to poszła siła do góry - szczególnie w wyciskaniu na klatkę, w którym zawsze byłem leszcz. Czyli jednak odpowiednie żarcie robi robotę. Niestety bardzo łatwo przychodzi mi obrastanie w lard, więc muszę uważać - zazdroszczę jak ktoś może wcinać po 500g węgli, 3500 kcal by w ogóle utrzymać kilogramy. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 24 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2015 A polecicie jakąś dobrą stronę do obliczania zapotrzebowania kalorycznego? Nigdy do tego nie przywiązywałem szczególnej uwagi, ale chętnie bym sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 24 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2015 Większość chyba opiera się na jakimś wzorze, biorącym pod uwagę wiek, wzrost, aktywność itp. Pierwszy lepszy jaki sprawdziłem: http://www.healthycalculators.com/calories-intake-requirement.phpWynika, że dla utraty 0,5kg tygodniowo powinienem jeść 2266.19kcal. Przy 2000kcal nic mi nie spadało, dopiero przy 1800kcal wytracałem sadło średnio 1kg na miesiąc, aż do granicy 75kg (niżej się nie udało). Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 24 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2015 A polecicie jakąś dobrą stronę do obliczania zapotrzebowania kalorycznego? Nigdy do tego nie przywiązywałem szczególnej uwagi, ale chętnie bym sprawdził. Jak wrócę do domu to ci podam wzór z kursu. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 24 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2015 Najlepszy wzór pod podstawę to wzór Harrisa i Benedicta. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 25 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2015 Litwin ty jesteś bardziej ogarnięty z dietą czy dobrą alternatywą dla oliwy + twaróg byłby po prostu twaróg półtłusty? Nie wiem czy laktoza w tak śmiesznej ilości|(10g) odbija się w jakiś sposób na sylwetce , bo zdecydowanie gdy mleko wywaliłem kompletnie z jadłospisu skóra dużo "chudsza" się wydaje przez ten brak wody. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2015 Oliwa zdrowsza niż tłuszcz mleczny,ale jeżeli dziennie dostarczałbyś tylko te 10 gram laktozy to mimo jej całej choo.jowa.tości nie powinno się to odbić na formie. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 26 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2015 Kolezanka poprosila mnie o ulozenie diety dla siebie na schudniecie. Pomyslalem, zeby zmienic jej nawyk jedzenia zazwyczaj dwoch posilkow (sniadanie i obiadokolacja) i wprowadzic 4 - sniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja, zeby troche przyspieszyc metabolizm. ulozylem cos takiego: sniadanie (10:00) Chleb razowy Tesco 23 kcal b: 0 g ww: 2 g tł: 2 g Wędlina z piersi kurczaka 29 kcal b: 6 g ww: 0 g tł: 0 g Jabłko 46 kcal b: 0 g ww: 10 g tł: 0 g obiad (14:00) Makaron Penne 682 kcal b: 30 g ww: 136 g tł: 2 g Kurczak pierś 111 kcal b: 21 g ww: 0 g tł: 3 g Brokuły 16 kcal b: 2 g ww: 2 g tł: 0 g Sok pomarańczowy 43 kcal b: 1 g ww: 10 g tł: 0 g przedtreningowy (17:00) Jogobella truskawka - Zott 98 kcal b: 4 g ww: 15 g tł: 3 g kolacja (20:00) Serek wiejski lekki - Piątnica 81 kcal b: 11 g ww: 2 g tł: 3 g Chleb razowy Tesco 23 kcal b: 0 g ww: 2 g tł: 2 g 1 151 KCAL 75 g BIAŁKO 179 g WĘGLOWODANY 15 g TŁUSZCZE wyszlo troche malo kalorii, ale to przez to ze wszedzie podawalem po 100g produktu a jedynie przy makaronie dalem 200g, wiec mysle, ze przy normalnych porcjach powinno wyjsc tak z 1600kcal/dzien - co dla dziewczyny 168cm powinno byc raczej wystarczajace. taka dieta + cwiczenia i skakanka powinny spowodowac zrzucenie nadmiaru tluszczu, ktory sie gdzies tam jej odlozyl, em aj rajt? Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 26 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2015 Przy tak niskiej podaży tłuszczu nie oszaleją jej hormony? Strasznie mało warzyw, na śniadanie powinna zjeść jakieś mięsko i warzywa, posiłek przedtreningowy nie powinien zawierać węgli ( skąd żeś to wytrzasnął xD?), kolacja mięso + węgle proste i złożone.Ale to baba i tak cię nie posłucha, BO ONE (pipi)A WIEDZĄ LEPIEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 26 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2015 Qvstra masz jakiś papier na tego typu rady? Babka zasłabnie czy coś, wyjdzie że przez złe odżywianie i wsadzą cię do ciupy znachorze ty jeden. pół żartem pół serio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.