II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 września 2015 Opublikowano 25 września 2015 Ja czuje w portfelu. A ze ida jak woda w domu to wywalone na reklamowane Geslerka. Cytuj
kanabis 22 561 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 Hahaha Kamis i ich złocista nie ma sobie równych. Ich oregano jest najlepsze, jak nie czujesz różnicy pomiędzy Kamisem a Prymatem to lepiej nic nie pisz. Nie czuje róznicy pomiedzy złocista kamis a złocistą tesco za 70gr i co teraz koksie? Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 Te wszystkie "przyprawy do pizz", "przyprawy do kurczaka" itp. to jest chuy i kutas skierowany do januszy kulinarii. Niektóre składem przypominają zupki chińskie, a ludzie to jedzą zamiast zrobić własną mieszankę z setek normalnych przypraw dostępnych w sklepach Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 Dokładnie, nie wszystkie to syf, ale skład warto sprawdzać, bo często mają wzmacniacze smaku i konserwanty. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 @Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. @Yakubu - widzę, że fajnie ogarniasz to napisz co dajesz do kotleta z cyca kury. Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 @Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. @Yakubu - widzę, że fajnie ogarniasz to napisz co dajesz do kotleta z cyca kury. Garnek + woda + kura i nie wybrzydzaj już tak Cytuj
kanabis 22 561 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 @Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. mam przewlekłe zapalenie zatok. Mój smak i wech jest osłabiony. Dlatego czasem nie wiem czy mi je.bia skarpety tak że mozna jeszcze chodzic czy juz trzeba zmienic Poza tym, jak człowiek je od 2 lat dzien w dzien kurczaka ma juz dosyc wyje.bane na jego mistrzowskie walory smakowe. Bardziej chodzi aby jakos zjesc i niech idzie w mięsień Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 Jak juz smażę kurę to raczej nic niezwykłego nie dodaję. Najczęściej suszona papryka, sol, pieprz plus majeranek, maczam w jaju i na patelnię. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć 1 Cytuj
Lain 107 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.. a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD Cytuj
kanabis 22 561 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć Świeży koperek bym dodał. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Wszyskie przyprawy sa ok. Nie rozumiem stekania. Jedynie te miksy gotowe to guwno to w skladzie guwno i sol z sola. Reszte mozna sypac do oporu. Curry to podstawa dla mnie. Cytuj
Litwin81 1 156 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Ja mam świętą trójcę i z nich robię wszystko:-sól różowa,pieprz czarny i kurkuma,okazyjnie dochodzi imbir. Cytuj
kanabis 22 561 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Ja uwielbiam cynamon. Polecam , owsianke z zimnym mlekiem, miodem i cynamonem Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.. a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD spróbuj lactocontrol ja kompletnie nie toleruje laktozy i dzięki temu cudeńku moge pic mleko, jesc ser itd. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć WPIS czosnek pasuje do wszystkiego. Nawet sam czasami wpierdzielam xd Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 (edytowane) czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć Świeży koperek bym dodał. nać pietruszki sól różowa Edytowane 27 września 2015 przez Kazub Cytuj
Lain 107 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.. a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD spróbuj lactocontrol ja kompletnie nie toleruje laktozy i dzięki temu cudeńku moge pic mleko, jesc ser itd. No właśnie po twarogu np. nic mi nie jest, a wypiję kawę i zaraz mi jeździ po żołądku .. więc cholera wie. Co do TOP przypraw: zioła prowansalskie, bazylia (świeża), curry, kurkuma, oregano i szafran (drogie cholerstwo, chociaż u turków sprzedają ją za grosze, warto sobie przywieźć z wycieczki 1euro za wielki pakiet przypraw) Cytuj
Plugawy 3 694 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 Mi tez czasem jezdzi po kawie a po mleku nic z tych rzeczy. Z przypraw to ostatnio dostalem rozowa sol himalajska i teraz na niej jade. Smakowo moze nieco lagodniejsza niz normalna biala, ale niespecjalnie czuc roznice. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 Widocznie macie słabą tolerancję na kawę Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 (edytowane) Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko. Chodzi o to, że nie każdy toleruje laktoze bo generalnie my jako ludzie nie tolerowalismy laktozy ogólnie lecz z upływem czasu ludzki organizm wykształcił enzym, który ją trawi, ale na przykład 90% azjatów, którzy mleka nie spożywali przez dlugi czas ma nietolerancje laktozy. Czyli jak po mleku czy serze robi się nie przyjemnie to już wiesz od czego to może być. Edytowane 28 września 2015 przez _Be_ Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 w biedrze jest mleko bez laktozy, je moge pic bez problemu a kosztuje podobnie jak zwykle Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi