Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 403,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

wtedy warto doprawic diabelstwo grochówką i zrobic tournee komunikacja miejską :reggie:

Opublikowano

Bąkostop 100mg

Chwytliwe kur.de

Opublikowano

Co nie? Jeszcze byłoby Bąkostop Ekstra, Bąkostop Noc i Bąkostop Junior, do stosowania już od pierwszego roku życia.

Opublikowano

Czułbym wewnętrzną pustke

Opublikowano

Nie ma nic przyjemniejszego niż pustka w brzuchu po porannej serii bąków. Najlepiej takich, które są tak intensywne, że sprawiają ból przy wylocie.

Opublikowano

Najlepsze są takie, ktòre szczypią w oczy, o ile to swojak.

Opublikowano

najlepsze to takie po których rozglądasz się po pokoju za przedziurawionym dmuchanym materacem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem sobie dziś naleśniki pełnoziarniste:

250ml mleka

250g mąki

2 jajca

1,5 miarki odżywki białkowej

szczypta soli

łyżeczka brązowego cukru

Generalnie wyszły dobre, ale pękały przy przewracaniu. Czego mogłem dać za dużo, albo za mało?

Opublikowano

Może za długo smażone, nie wiem. Z drugiej strony, jak się dobrze nie wysmażą, to w środku będą surowe i będzie rewolucja w żołądku.

Opublikowano

No może różnie z tym być, ale z tego co ja robię naleśniki i jak pękają to te mocno suche, więc albo dajesz za mało mleka/wody, albo za długo smażysz i się suche robią. Ewentualnie jeśli piszesz, że jak za krótko je smażysz i są surowe w środku to wydaje mi się, że po prostu je robisz zbyt grube :lapka:

Opublikowano

A to możliwe, bo dość grube zrobiłem. Chociaż z drugiej strony, dałem też kapkę oleju.

Opublikowano

Bo ogólnie jak się naleśniki robi to się wylewa chochelkę ciasta na patelenkę i robiąc okrężne ruchy nią rozprowadzasz po niej ciasto, a nie, że wylewasz ciasto i ono samo się rozpływa po całej patelni. Z tym, że ja jeszcze nie robiłem naleśników z mąki razowej i odżywki białkowej, a może je się powinno grubsze robić. Nie wiem, ale się hehe dowiem,  bo po owsiance mam przeokrutne gazy i będę szukał dla niej alternatywy i być może padnie na naleśniki.

Opublikowano

Jep, prawdopodobnie mam kiepską tolerancję na gluten

Opublikowano

Ja po plackach napier.dalam takie ze az sie sam siebie wstydze. Aromat tez mocniejszy , bardziej gryzący

Opublikowano

Dziadek ze strony matki zmarł na raka jelit, babcia ze strony ojca ma to samo, ale dzielnie sobie radzi... No wypadałoby sie przebadać :/

Opublikowano

Dobre podejście - tylko nie zapomnij w realu pójść do znachora żeby później nie pluć sobie w brodę. O zdrowie dbać należy a profilaktyczne badania są ok!

Opublikowano

Bąki po owsie czy kaszach to nie rak. Spokojnie.