Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja lubię kaszę jaglaną podsmażoną na patelni z brokułami, albo fasolką i właśnie curry, albo ostrą papryką. Czasami wbijam też jajko i wtedy taka papka wychodzi. Ewentualnie z papryką i cebulą.

Opublikowano

Myślałem, ze chodzi o kasze jako dodatek do dania głównego xd

Jesli o gotowe danie chodzi to ja smażę, albo duszę jakies mięso plus warzywa jakie mam w lodówce, doprawiam, wsypuje kasze i gotowe. Coś jak risotto tyle, ze z kasza. Kaszotto hehe

Opublikowano

Koksy z czym robicie kasze jaglaną ? Z curry dobra, ale trochę sucha w stosunku do ryżu brązowego. Ten drugi z kolei gotuje się godzinę :/

Kasz jaglana ma to do siebie ze jest swietna w najrózniejszych wariantach. Czy to na ciepło czy na zimno. Z warzywami i kurczakiem to standard ale ja polecam deser przed treningowy.

Kasza jaglana na zimno , pokrojone banany plus kiwi. Kozak shit

Opublikowano

Na drugie śniadanie zjadłem tą pizzę z bezdomki i muszę przyznać, że pierwszy raz w życiu taka gotowa pizza mnie zaskoczyła smakiem. Może nie była zayebista, ale na pewno nie chuyowa. Ciekawe czy na treningu będę czuł się jak kupa.

Opublikowano

BChjpRa.png

70g mięsa (nie białka) dziennie xdd Tyle na kanapkę kładę.

A Wy co koksiki, pewnie kilogram krowy codziennie wraz z kopytami i rogami, by bicepsy puchli? :lapka:

Opublikowano

300g samego białka, a nie mięsa, to już imho gigantyczna ilość. Ciekawe jak to docelowo rzutuje na zakwaszenie organizmu, stan wątroby i realnie na budowę mięśni. Wszystko w nadmiarze jest szkodliwe, nawet witaminki.

Opublikowano

300g samego białka, a nie mięsa, to już imho gigantyczna ilość. Ciekawe jak to docelowo rzutuje na zakwaszenie organizmu, stan wątroby i realnie na budowę mięśni. Wszystko w nadmiarze jest szkodliwe, nawet witaminki.

A czy czasem nie jest tak, że nie da się miec nadmiaru witamin bo organizm nadwyżki po prostu wydala?

Opublikowano

Na podstawach żywienia w gastronomiku mielismy tabelki z wypisanymi skutkami niedoboru i nadmiaru dla każdej witaminki, wiec by wychodzilo na to, ze nadmiar jednak w calosci nie jest wydalany. Na przykład nadmiar wit c powoduje kamice nerkowa

Opublikowano

(pipi)a chłopy to jak wy jadacie? Jeżeli ktoś je 2-3 posiłki dziennie to rozumiem ale jak miałbym w moich 5-6 posiłkach dziennie jeść białko by jadać jak wy po 200g białka na dzień to musiałbym w każdym posiłku po plasterku szynki jeść. 200g kury po ugotowaniu to strasznie mała ilość(~130g). Jem tak jakoś od 5 lat czuje się zayebiście , nigdy problemów z skórą nie miałem . Ale ja należę do nadludzi : 300g białka , 6 treningów w tygodniu po 2 godziny i co jakiś czas aero na czczo. Jak obciąłem białko to pomagający mi kulturysta za głowę się złapał , jego kobieta jadał więcej na posiłek ( zawodniczka fitness) . 

Opublikowano

No jak pakujesz 12h tygodniowo to nie dziwota, że jesz więcej. Jam siedzę za biurkiem jak ten (pipi)y waleń i w obecnym sezonie moja aktywność to tylko te 15km dziennie rowerem i jak się zechce to siłka 3x na tydzień po 50min. Aha, za to codziennie ćwiczę skradanie się i jazdę konną w MGSV.

Moje przykładowe żarcie z wczoraj:

1) 200g serek wiejski z łyżką miodu

Kanapka razowa z filetem z kurczaka

W ciągu dnia ze 2 kawy z mlekiem (mleka ze 200ml będzie)

2) lanczyk

- 2 pieczone uda kurczaka

- pomidor, buraki

3) po powrocie do chaty:

- placek tortilli z 50g sera żółtego, 100g szynki wiejskiej, pokrojone warzywka, sos

- micha żurku bo akurat luba zupę gotowała

Jakaś szklanka soku owocowego i wbite raptem 2000kcal a ja już najedzony i gruby.

No nie uradzisz Bożenko, nie dam rady wcisnąć więcej ostatnimi czasy.