Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

No tak do końca równo pod sufitem to widocznie nie miała Wiktorze :problem:

  • Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 403,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

  • Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

  • U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

No w sumie nie ma. To by sie zgadzało. 

Opublikowano

Ofkoz zakładałem, że każdy normalny je pomidorówkę z makaronem/ryżem, jakby co to nie mam nic do babci kanabica :obama:

Opublikowano

Właśnie ugotowałem 2 litry pomidorowej na włoszczyźnie i kg kury. Porcja to 0,3 kg cyca i ~100 g ryżu. Uwielbiam zupy - kibel po nich to poezja. :) Na noc poleciał serek wiejski solo więc mówię dobranoc. :)

 

Na wadze 75,9 kg na wieczór więc trzymam fason. Jak nie spier.dolę na święta akcji z dietą to do marca będzie skóra, trochę mięśni (:lol:) i kaloryfer bynajmniej na ścianie. :lapka:

Opublikowano

Mi sie wydaje ze szarkowi chodzi o "dobra" pomidorówke.

 

Bo samo zrobic nie jest trudne, pamietam jak kolega, student , mi zrobił pomidorówke. 

 

Rosół z vifona, zalany wrzatkiem i polany keczupem. 

 

MMMMM PYCHA

Opublikowano

Jakie czary? Zrobić pomidorową? To łatwiej niż wbijać insulinówkę w udo. :D

 

mówisz o tym szambie na przecierze który promowałeś ? pewnie tak samo dobre jak twoje mięśnie  :yao:

Opublikowano

Nazywasz moją babcie świrem? :shotgun:

A to nie Twoja babcia wpyerdoliła Ci kiedyś odżywki za jednym posiedzeniem?

 

e: cenzura

Edytowane przez kultywator

Opublikowano

 

Jakie czary? Zrobić pomidorową? To łatwiej niż wbijać insulinówkę w udo. :D

 

 

mówisz o tym szambie na przecierze który promowałeś ? pewnie tak samo dobre jak twoje mięśnie  :yao:

Zrób sobie w końcu syna.

Opublikowano

 

Nazywasz moją babcie świrem? :shotgun:

A to nie Twoja babcia wpyerdoliła Ci kiedyś odżywki za jednym posiedzeniem?

 

e: cenzura

 

Chyba te zero kalorii . [*] pamiętam jak dziś ten post , od tamtej pory chowam wszelkie 0kcal pod łóżkiem.

Opublikowano

dziś miał być off ale postanowiłem przytyrać barki jako, że to oporna partia u mnie. 


 


Dzisiejsza szama


 


Truskawki, białko, owsianka i ciniminis 


 


temporary_12.jpg


 


i krokiety z mięsem z indyka w sosie pomidorowym.


 


temporary_11.jpg


Edytowane przez KoBik

Opublikowano

Ja dziś kebab u Turka i pizza z biedry ;)

Edytowane przez Litwin81

Opublikowano

ja dzis pizza z biedry, nalesniki u matki

 

To jak panowie , na wiosne pokazujemy bebzony?

Opublikowano

Dawaj, tylko z najnowszym numerem psx extreme, bez kłamstw

Opublikowano

Kobik daj przepis na te krokiety.. dobrze wygladaja :>

Edytowane przez Banny

Opublikowano
Ciasto naleśnikowe:

75g mąki pszennej typ 480

75g mąki pszennej typ 1850 graham drobna

2 jaja

200ml mleka

woda

Farsz:

250g wołowiny/lub innego

cebula

sól

pieprz

natka

75g sosu pomidorowego

Opublikowano

Zrobiłem dzisiaj gulasz z łopatki wieprzowej. Po przygotowaniu 500g mięsa zostało 380g razem z dodatkami przyprawami itp. Liczyć makro mięsa po wysmażeniu czyli dla ok 350g right?

Edytowane przez kes

Opublikowano

Wpis. Ja również robiłem z pół kilo mięsa. Dobry wyszedł, wszedł z kaszą gryczaną jak zły. :D

Opublikowano

Na ogół mięso przed obróbką ma 20 gram białka na 100 gram a po 25.

Opublikowano

Zrobiłem dzisiaj gulasz z łopatki wieprzowej. Po przygotowaniu 500g mięsa zostało 380g razem z dodatkami przyprawami itp. Liczyć makro mięsa po wysmażeniu czyli dla ok 350g right?

Jesli liczysz z jakiejs tabeli mieso surowe to pisz 500g. Jak tabela przewiduje mieso ugotowane/upieczone to wpisz 380.

 

Po obrobce masa miesa maleje z powodu ubytku wody, tluszczu wiec finalnie masz skondensowane bialko w tych 380g.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.