Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Plugawy, swego czasu wsuwałem 4000kcal, w tym pół kila mięsa dziennie, więc wiem dość dobrze co i jak ;). Po prostu nie mam ostatnio ochoty na mięso więcej niż raz dziennie.

Mam zagwozdkę z tym twarogiem, bo strasznie mi się wkręcił po długiej przerwie, ale faktycznie żeby za dużo nie cudować to mogę dorzucić te kilka kromek żytniego i powinno mnie nie ssać po godzinie.

Edytowane przez maciucha
Opublikowano

zakupiłem blender, dajcie jakieś fajne pomysły na koktajle. Najlepiej coś co zrobię wieczorem, wstawię do lodówki i rano wypije na śniadanie. Ma być tanio, szybko, smacznie i żeby chociaż na te 3 godziny zaspokoić głód :)

mango, jarmuż, pomarańcza

nie na śniadanie, ale jest zaje.bisty

Opublikowano

Plugawy, swego czasu wsuwałem 4000kcal, w tym pół kila mięsa dziennie, więc wiem dość dobrze co i jak ;). Po prostu nie mam ostatnio ochoty na mięso więcej niż raz dziennie.

Mam zagwozdkę z tym twarogiem, bo strasznie mi się wkręcił po długiej przerwie, ale faktycznie żeby za dużo nie cudować to mogę dorzucić te kilka kromek żytniego i powinno mnie nie ssać po godzinie.

Weź zjedz jajówe z żytnim jak człowiek a nie bawisz sie w gów.niany twróg. 

Opublikowano

Rano jem zawsze 3/4 sadzone jajka, więc ileż można. Jeszcze dostane balls big na basenie i będzie problem, bo nie mam paszportu z Syrii. 

Ale hejt na twaróg widzę ma się dobrze :D. Nie jadłem go chyba z rok, a ostatnio mi się strasznie wkręcił ze szczypiorkiem, solą, pieprzem i jogurtem naturalnym i będę go pucował na noc aż mi sie znudzi. Jem koło 21, spać chodzę o 2, więc nie obciążam aż tak bardzo jelit na noc.

Opublikowano

Malo rzeczy nie lubie ale twarog jem przy zlewie/kiblu. Rosnie w gebie i nie przechodzi przez gardlo. Tak, jadlem wszystkie jego wersje. Spyerdalac mi z tym (pipi).

Ja wegle z rana owsiana z jajami plus owoc i jogur nat. Inaczej jestem zayebany mulem.

Opublikowano

Rano jem zawsze 3/4 sadzone jajka, więc ileż można. Jeszcze dostane balls big na basenie i będzie problem, bo nie mam paszportu z Syrii. 

Ale hejt na twaróg widzę ma się dobrze :D. Nie jadłem go chyba z rok, a ostatnio mi się strasznie wkręcił ze szczypiorkiem, solą, pieprzem i jogurtem naturalnym i będę go pucował na noc aż mi sie znudzi. Jem koło 21, spać chodzę o 2, więc nie obciążam aż tak bardzo jelit na noc.

Ale hejt sie bierze z tego ze białko z twarogu jest gorzej przyswajalne niz genialne z jajec. Sam lubie taki twarozek z dzemikiem czy miodkiem. Tylko po co skoro mozna zjesc cos lepszego

Opublikowano

człowiek ma smak na chudy twaróg, przyjdzie do spartakusa i oczywiście opie.rdalają go z góry na dół dwa dni, jakby pizze z podwójnym serem wsuwał dzień w dzień

Opublikowano

Nie chce mi sie póki co błądzić po necie, ale zastanawiam sie nad powrotem do IF. Całkiem mi sie to podobało, ale był jeden problem - pod koniec porannego treningu na czczo czułem się tak, jakbym miał wymiotować, okropnie. Zastawiam sie, czy będzie ok, jakbym przed treningiem o 5.30 sobie cos wszamał małego, o 7-10 okno żywieniowe i potem kolejne koło 18-21? będzie spoko?

Opublikowano

Serek wiejski 200 gram wchodzi szybko z bułką żytnią i kiełbasą Lisiecką z biedry + pomidor - polecam dla smaku.

Ja wiem , że z pomidorkiem pysznie smakuje , ale taki związek nie jest akceptowany . Jeśli ktoś je twaróg , czy serek wiejski na kolacje to na zagrychę polecam kiwi , u mnie na wszelakie dolegliwości ten owoc sprawił się w 100%

Opublikowano

czułem na kałdunie ten twaróg i często się budziłem w nocy

Ja też bym się dowiedział. Pomidory kroje w lecie i zajadam z talerza z oregano i pieprzem a do tego zajadam wiejski łyżeczką. Żadnych dolegliwości.

Stawy psują

Opublikowano

Litości kurwa mać. Kobieta.onet.pl i rewolucyjne porady nt zdrowia.

No czytałem/słyszałem o tym w róznych miejscach, tutaj Ci (pipi)a linka na szybko wynalazłem.

Opublikowano (edytowane)

Ja jem 1,5 h - 2 h przed snem, spoko wchodzi i zero dolegliwości ze strony układu pokarmowego.

Nie , no spoko JJ , dużo zdrówka . Ja też nie miałem , nie mam problemu ze stawami , wcinaj dalej , smacznego . To pewnie tylko tak piszą . Mi bardziej chodziło o samo jedzenie twarogu itp. na sen , nieprzyjemne wyziewy i jak pisałem ciężar na kałdunie , a co wieczór wchłaniałem ok.200 g. Kiedy zacząłem jeść na zagrychę kiwi problem znikł . Piszę w swoim imieniu i nie biorę na klatę innych osób

Edytowane przez seb.maz
Opublikowano

@Shen - spoko, dzięki za linka, ja w to nie wierzę zwyczajnie.

@Seb.maz - z początku też miałem akcje o twarogu ale jak się przyzwyczaiłem to wchodzi o każdej porze. :) Również zdrówka życzę.