Opublikowano 7 lutego 20169 l Bo kiwi ma enzymy rozkładające kazeine,dzięki czemu jest trochę mniej choojowym białkiem.
Opublikowano 7 lutego 20169 l Spoko ludzie. Ja na lato pewnie wycięty będę ale jak sobie nożyczkami zrobię wycinke w koszulce. Ale jak czytam tu wypowiedzi ludzi i jaką macie wiedzę co jeść i z czym to na wakacje będzie tu gęsto od testosteronu i chłopaków doj.ebanych jak ta lala. Jajecznice na kolację włączam od jutra. Zamienię twaróg, lekko się znudził chociaż wciąż jem go codziennie.
Opublikowano 9 lutego 20169 l zakupiłem blender, dajcie jakieś fajne pomysły na koktajle. Najlepiej coś co zrobię wieczorem, wstawię do lodówki i rano wypije na śniadanie. Ma być tanio, szybko, smacznie i żeby chociaż na te 3 godziny zaspokoić głód podbijam. Dziś zrobiłem z banana, połówki kiwi i miarki białka, do tego woda żeby było zdatne do picia. Zależy mi na białku bo jednak rano nie mam ochoty na jedzenie. Coś z jogurtem naturalnym można pokombinować?
Opublikowano 9 lutego 20169 l No mozna. Dosyp do tego platki owsiane i gainer jak huy. Btw. W huy malo jak na sniadanie.
Opublikowano 9 lutego 20169 l najchętniej nic bym nie jadł bo zaraz po przebudzeniu kompletnie nie mam apetytu, ale pójdę do roboty i zaraz jestem głodny, a tam jem dopiero o 10, więc chociaż coś w płynie muszę przyjąć.
Opublikowano 9 lutego 20169 l Zazdroszczę,jak się rano budzę to mam tam czarną dziurę i ta jajówa z 4 jajek i 50 gram boczku starcza na max 2 h.
Opublikowano 10 lutego 20169 l Ja mam tak, że jak nic nie jem rano to przy wstaniu o 6, nie muszę jeść do ok 10, a jak pójdzie jajowa albo z 50g masła orzechowego to o 9 skręca mnie z głodu :x
Opublikowano 10 lutego 20169 l Ja rano kawe z olejem kokosowym albo bita smietana i spokojnie 2-3h mam spokoj.
Opublikowano 10 lutego 20169 l Koko olej jest w biedrze za 1l 10zl. Ktoś coś? Bo np taki z kfd to że 4 dysie.. Już starczy że kupuje 1kg masła orzechowego za 28zl, ale to dlatego, że jestem od niego uzależniony
Opublikowano 10 lutego 20169 l Ja nie używam oleju kokosowego, bo mnie bierze na rzygi od jego zapachu podczas smażenia.
Opublikowano 10 lutego 20169 l To może ją jakiś ch.ujowy miałem, bo śmierdzi topioną świecą z Caritasu.
Opublikowano 10 lutego 20169 l w biedrze masz 500g kokosowego za 10 zł. Ja tylko na takim smażę, jest okej. A do jedzenia solo to też spoko, ale po 10 minutach kierunek-> kibelek Edytowane 10 lutego 20169 l przez Banny
Opublikowano 10 lutego 20169 l twaróg to dobry element diety i dobre źródło białka. nie mam linków do fajnych opracowań, ale dowody przedstawię latem ostatnio jem go tak kostka chudego troche kefiru 4 starte rzodkiewki nać pietruszki (dużo) 2 duże ząbki czosnku wyciśnięte na prasce pieprz i sól wygniecione widelcem na jednolitą masę. wchodzi dobrze z dwiema kromkami żytniego z ziarnami słonecznika
Opublikowano 10 lutego 20169 l Kazub przepis podał mega - ja tylko bez czosnku jem i jest niebo w gębie.
Opublikowano 11 lutego 20169 l Liti titi, powiedz dlaczego teraz trzymam wodę? Normalnie mam odbicia sciagaczy że skarpetek, wcześniej, nawet na masie nie miałem tego zjawiska. Przecież węgla nam z 30g dziennie a to on wiąże się z wodą nie?
Opublikowano 11 lutego 20169 l Ale glikogen wiąże się w komórkach mięśniowych,nie pod skórą,a nawet jakbyś miał jakieś węgle powodujące retencje to zbyt mało ich jesz.Stawiam że albo za mało soli albo wody.
Opublikowano 11 lutego 20169 l Sol! Prawie zero. Wody leci z 3-5 litrów dziennie. Zalezy od dnia. W dt pije 2l na samym treningu. Ile tej soli? Będę sypał do pyska bo nie chce nic solic.
Opublikowano 11 lutego 20169 l Musisz solić,bo wtedy robią się problemy z aldosteronem i trzymasz wodę. Pamietaj tez że jako sportowiec potrzebujesz jej więcej niż normalny człek,możesz mieć skurcze przez jej braki.Kup sobie różowa i nie myśl ile,tylko jej używaj. Jakbyś chciał się np. odwadniać to pijesz po 12 l wody dziennie i sypiesz 3-4 razy dziennie po łyżce soli do papy(dlatego lepiej mieć różową bo jest mniej szkodliwa)aby dać sygnał organizmowi że będzie miał wody i soli pod dostatkiem i może ją wywalać z organizmu.
Opublikowano 11 lutego 20169 l Ale jakiś przelicznik ilość soli na masę ciała czy od razu w(pipi)c 10kg?