Gość Xehanort Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Kiedyś robiłem FBW i czułem się po nim najlepiej. Przyrosty też chyba były większe niż na splicie ale ja się nie znam także ten :-/ Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 (edytowane) malo tego, kulturystyczny przedzial 8-12 powtorzen jets najgorszy do budowania miesni. Najwiekszy przyrost masy i wytrzymalosci - 20-35 powtorzen Najwiekszy przyrost sily i minimalnie (granica bledy statystycznego) mniejszy przyrost masy 2-6 powtorzen. Wszystko pomiedzy - (pipi)nia. Nic nie bede wklejal, kazde powazne badania od 10 lat pokazuja to samo. malo tego, zbytnie katowanie sie, jakie zalecasz, znaczaco ogranicza przyrost masy. To jest mit ciagnacy sie od lat 60ych. Tak naprawde najkorzystniejszy jest trening, ktorego my, starzy wyjadacze, nie mozemy pojac - leciutki fbw o duzej objetosci, 45 minut 3 razy w tygodniu. W tym momencie to jest tylko twoje zdanie,z którym od dawna się nie liczę(chyba odkąd napisałeś że badania pokazują że kreatyna odpowiada za problemy z sercem-a jest dokładnie odwrotnie).Także wiem że używasz słowa badania a nic za tym nie idzie,no chyba że razem z kumplami przeprowadziłeś jakieś poważne?Yaczes jak zawsze coś usłyszał ale nie wie co.Ogólnie żeby za stymulować mięsień trzeba mu poświęcić min 20 sek a tak naprawdę najlepiej 30,a czy to zrobić w 12 ruchach czy 30 to twoja sprawa,chociaż doświadczenie mi podpowiada że jak robisz 30 ruchów w 30 sekund to robisz to na od(pipi).I nikogo tutaj nie katuję,bo ćwiczę systemem heavy duty,który ogranicza się do jednej ciężkiej serii wydłużonej w czasie.Co do kolegi wyżej to też żaden wyznacznik,bo jak ktoś jest początkujący(czyli do 3 lat stażu)to nawet nie umie wprowadzić tych samych ram pomiarowych by stwierdzić różnice między treningami. Edytowane 29 lipca 2016 przez Litwin81 Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Do tej pory sądziłem że gostek dobrze prawi lecz po tym filmiku zastanawiam się nad anulowaniem subskrypcji... W skrócie: najlepsza kreatyna to ta którą akurat on całkiem przypadkiem sprzedaje. Co sądzisz Litwin? Mono nadal najlepsze? Wydaje mi się że ma mnie najlepiej działała mieszanka creakong. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 (edytowane) Dla mnie mono i tcm(szczególnie dobrze czuję z Trec-a).Kre alkalyn który sam poleca to tak naprawdę mono z sodą,która zmniejsza kwasowość żołądka dzięki czemu więcej kreatyny się wchłania a nie ulega pod wpływem kwaśnego środowiska żołądka utylizacji do kreatyniny.Dobre mono Creapure nadal rządzi.Ostatnio brałem tcm przed treningiem(cząsteczka jabłczanu też daje energię) a mono po,ponieważ mono mocniej ciągnie wodę,a środowisko anaboliczne to to mocnej uwodnione. Edytowane 29 lipca 2016 przez Litwin81 Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Mieszanka Creakong czyli monohydrat kreatyny, chelat kreatynowy magnezu i cytrynian kreatyny spoko czy nie przepłacać i pozostać przy tej od KFD? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Mono zwykle. To nie jest magiczny proszek. Nie robi nie wiadomo czego. Ludziki to tylko supelki. Micha jest najwazniejsza. A z supli to glpwnie ladowac omege 3, witaminy. Pozdrowotne. Reszta to barachlo do zarabiania kasy. Wszystko na jednej tasmie jezdzi. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Nie zgodzę się,kreatyna też prozdrowotna,tak jak q10 czy acetyl l-karnityna,acetyl l-cysteina. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Mnie kreatyna zabija, tydzień bez mono i zapomniałem jak to jest puszczać pierdy co pół minuty. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 (edytowane) Prędzej bym zbadał jelita,czemu tak reagujesz na nią.Jak yczaseika zabolało Dalej syndrom jelita drażliwego? Edytowane 30 lipca 2016 przez Litwin81 1 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Tzn Liti mam na mysli tych co wierza w to jakby to byl hormon wzrostu. Sam jem 5g dziennie przez rok i jest ok. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Wiadomo że bez odpowiedniej ilości makrosów to tylko pewny % profitów odczujemy. Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 (edytowane) Jeszcze mam pytanie odnośnie tego nieszczęsnego Mutant Mass. Ciężko mi przytyć, a jem dużo. Czy powyższy gainer to dobry wybór? Te od kfd są za słabe. Musialbym minimum połowę opakowania dziennie wypić a to kosztuje :-/ 260 gram M M ma 1000 kcal (z mlekiem jeszcze wiecej)i skład z tego co czytam dobry. Tak,wiem że jest też tam dużo cukru. Raz kupiłem 6.8 kg i całkiem spoko efekty. Edytowane 29 lipca 2016 przez Xehanort Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 @Litwin - mógłbyś robić spacje po kropce? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Tyje się od diety i to w miarę powoli,jak ma iść mięso.Przed tobą było sporo takich co się zalali na gainer,więc nie idź ta drogą.Golonka 300 gram też ma 1000 kcal,wolałbym ją. @Litwin - mógłbyś robić spacje po kropce? A ty zmienić avatar Cytuj
yaczes 14 484 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Jeszcze mam pytanie odnośnie tego nieszczęsnego Mutant Mass. Ciężko mi przytyć, a jem dużo. Czy powyższy gainer to dobry wybór? Te od kfd są za słabe. Musialbym minimum połowę opakowania dziennie wypić a to kosztuje :-/ 260 gram M M ma 1000 kcal (z mlekiem jeszcze wiecej)i skład z tego co czytam dobry. Tak,wiem że jest też tam dużo cukru. Raz kupiłem 6.8 kg i całkiem spoko efekty. przeciez te gainery to jest troche choyowego bialka i duzo chuyowego cukru xd Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 "Ciężko mi przytyć, a jem dużo" Zacznij liczyć kalorie i makroskładniki i sobie znajdź pulę kaloryczną na której masa zacznie iść do przodu, a zamiast tych gainerow ciesz się smacznym jedzeniem. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 A ty zmienić avatar Zmieniony. To jak z tymi spacjami? Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 (edytowane) Info że sklepu KFD "Mutant Mass to kultowy wręcz produkty typu gainer prosto od firmy PVL. Jest to jeden z najlepiej znanych i najbardziej rozpoznawanych odżywek na masę typu gainer na świecie. Łączy wysoką jakość i niską cenę, zaś na efekty zażywania Mutant Mass nie trzeba długo czekać. Jako jedyny produkt w kategorii odżywek na masę posiada aż 10 różnych rodzajów białek - od szybko po wolno wchłanialne, w celu zmaksymalizowania efektu. Znakomitym urozmaiceniem składu jest również Vitargo, uznawane za najlepszą formę węglowodanów na świecie. Skład był wielokrotnie optymalizowany w celu uzyskania najlepszej odżywki w swojej kategorii. Producent wzbogacił Mutan Mass również o kwasy tłuszczowe Omega, olej MCT czy CLA. Jakie dokładnie białka wchodzą w skład tego produktu? W zasadzie jest to miks izolatu białek serwatki WPI, które ce(pipi)ą się bardzo szybkim czasem wchłaniania. Kolejnym rodzajem jest koncentrat białek serwatki WPC, których czas wchłaniania wynosi ok czterech godzin. Znajdziemy tam również formy kazeinowe - kazeinian wapnia, MPC - koncentrat białek mlecznych oraz kazeinę micelarną, które wchłaniają się nawet 8 - 12 godzin. Poza formami białka serwatkowego doskonałym elementem uzupełniającym skład są białka jaja kurzego, w tym izolat z żółtka. Jakie rodzaje węglowodanów znajdują się w Mutant Mass-ie? Mutant Mass zawiera miks węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym, łącznie z Vextrago, które dostarczają energii w różnym czasie od spożycia, dzięki czemu blokowane są procesy katabolizmu a wspomagane są procesu anabolizmu." Nie wydaje mi się aby skład był zły. No ale ja się nie znam. Edytowane 29 lipca 2016 przez Xehanort Cytuj
yaczes 14 484 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 (edytowane) Prosze cie xd Kup sobie kasze jaglana, make migdalowa, dobre bialko. Wszystko wrzuc do blendera wg zapotrzebowania na kalorie. Nie dziekuj. Edytowane 29 lipca 2016 przez Dave Czezky 2 Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Prosze cie xd Kup sobie kasze jaglana, make migdalowa, dobre bialko. Wszystko wrzuc do blendera wg zapotrzebowania na kalorie. Nie dziekuj. Dziękuję :-P Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Gainery to najwiekszy syf chyba jesli chodzi o suple. Mam nadzieje ze pomoglem Cytuj
yaczes 14 484 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 jeszcze ta laktoza jako glowne zrodlo wegli xd Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Gainery to najwiekszy syf chyba jesli chodzi o suple. Mam nadzieje ze pomoglem Ne wszystkie ale większość tak.Nawet Mutant miał kiedyś Vitargo w środku,nie szło go rozrobić nawet z ciepła wodą.Później Up your mass z MHP miał fajny skład(węgle z płatków owsianych,tapioki),ale to zawsze była i jest imitacja posiłku,która sprawdza się tylko po treningu,gdy krew jest w mięśniach i trawienie jest słabe. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Prosze cie xd Kup sobie kasze jaglana, make migdalowa, dobre bialko. Wszystko wrzuc do blendera wg zapotrzebowania na kalorie. Nie dziekuj. No dokladnie Cytuj
yaczes 14 484 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 producenci gainerow go nienawidza! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi