szaden 228 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Panowie, moja dziewczyn dostała ostatnio yebca na punkcie odchudzania, więc pomyślałem, że znajdę dla niej jakąś książką o dietetyce, żeby miało to sens. Możecie polecić coś sensownego? Cytuj
Gość bercik07 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 i tak pewnie jej minie z czasem. No ale zeby nie bylo, ze jej w tym nie pomagasz to proponuje "Zmień swoje życie z Ewą Chodakowską" ostatnio duzo babeczek o to sie pyta (pracuje w empiku) Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 startujemy z redukcją 2013. witaminki juz kupione :-) Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Zauważyłem że powoli gubię tłuszcz(bardzo powoli) a chcę w końcu porządnie się wyciąć.Jeżeli zna się ktoś na diecie niech da znać co tu jest źle. 1 Posiłek -100 gram płatków owsianych -Kostka twarogu chudego 2 Posiłek -Worek ryżu -Gotowany kurczak 3 Posiłek -Worek ryżu -Puszka tuńczyka 4 Posiłek(Po treningu) -Białko 80 z carbo 5 Posiłek -Puszka Tuńczyka 6 Posiłek -Gotowany kurczak 7 Posiłek - Kostka twarogu chudego. Do tego oczywiście aeroby 30 minut cztery razy tygodniowo.Najpierw tłuszczu ładnie zeszło teraz jest nie co gorzej.Ilościowo ciężko mi powiedzieć ile tego kurczaka jadam ale on chyba najmniejszy ma wpływ tutaj.Staram się aby po treningu nie jadać już posiłków z węglami. Wpierw ograniczyłem 1 worek ryżu bo mnie zalewało a teraz nie wiedząc czemu nie spada mi tkanka tłuszczowa. Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Zauważyłem że powoli gubię tłuszcz(bardzo powoli) a chcę w końcu porządnie się wyciąć.Jeżeli zna się ktoś na diecie niech da znać co tu jest źle. 1 Posiłek -100 gram płatków owsianych -Kostka twarogu chudego 2 Posiłek -Worek ryżu -Gotowany kurczak 3 Posiłek -Worek ryżu -Puszka tuńczyka 4 Posiłek(Po treningu) -Białko 80 z carbo 5 Posiłek -Puszka Tuńczyka 6 Posiłek -Gotowany kurczak 7 Posiłek - Kostka twarogu chudego. Do tego oczywiście aeroby 30 minut cztery razy tygodniowo.Najpierw tłuszczu ładnie zeszło teraz jest nie co gorzej.Ilościowo ciężko mi powiedzieć ile tego kurczaka jadam ale on chyba najmniejszy ma wpływ tutaj.Staram się aby po treningu nie jadać już posiłków z węglami. Wpierw ograniczyłem 1 worek ryżu bo mnie zalewało a teraz nie wiedząc czemu nie spada mi tkanka tłuszczowa. zmniejszyłbym wegle, sporo sie ich wydaje, nie wiem ile wazysz, ja musialem mocno zmiejszyc wegle zeby waga zaczela spadac, możesz tez sprobowac interwały w dnt, rano zamiast twarogu dałbym jajka Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Z tego co słyszałem nie można za bardzo ograniczyć węgli bo zaczną spadać mięśnie a nie tłuszcz.Carbo po treningu nie potrzebne?Myślałem że należy uzupełnić.Po za tym węgle jadam 3 razy do 16 jakoś a potem już same białko leci. Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Zauważyłem że powoli gubię tłuszcz(bardzo powoli) a chcę w końcu porządnie się wyciąć.Jeżeli zna się ktoś na diecie niech da znać co tu jest źle. 1 Posiłek -100 gram płatków owsianych -Kostka twarogu chudego 2 Posiłek -Worek ryżu -Gotowany kurczak 3 Posiłek -Worek ryżu -Puszka tuńczyka 4 Posiłek(Po treningu) -Białko 80 z carbo 5 Posiłek -Puszka Tuńczyka 6 Posiłek -Gotowany kurczak 7 Posiłek - Kostka twarogu chudego. Do tego oczywiście aeroby 30 minut cztery razy tygodniowo.Najpierw tłuszczu ładnie zeszło teraz jest nie co gorzej.Ilościowo ciężko mi powiedzieć ile tego kurczaka jadam ale on chyba najmniejszy ma wpływ tutaj.Staram się aby po treningu nie jadać już posiłków z węglami. Wpierw ograniczyłem 1 worek ryżu bo mnie zalewało a teraz nie wiedząc czemu nie spada mi tkanka tłuszczowa. Twaróg zmień na końcówke dnia ponieważ kazeina bardzo powoli się wchłania. A kurczak ma bardzo duży wpływ, powiedziałbym największy jesli zalezy ci na małych spadkach mięśni. Im wiecej tym lepiej. Ogólnie oprócz tego twarogu z rana dieta wygląda dosyc dobrze tyle że dodałbym warzywa do posiłków, no i troche za krótkie te aeroby , spróbuj je wydłużyć do 45-60min wtedy najlepiej pali sie tłuszcz.Osobiście polecam z rana na czczo po mocnej kawie bez cukru. Bo tak naprawde wtedy kiedy ty kończysz aeroby organizm zwiększa ostro spalanie tłuszczy No i carbo ogranicz do minimum. Z tego co słyszałem nie można za bardzo ograniczyć węgli bo zaczną spadać mięśnie a nie tłuszcz.Carbo po treningu nie potrzebne?Myślałem że należy uzupełnić.Po za tym węgle jadam 3 razy do 16 jakoś a potem już same białko leci. Mięśnie zaczną spadać jak braknie białka w diecie nie węgli. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Mięśnie lecą jak ogólnie nie ma źródła enegii,czy to glikogen,bcaa czy tłuszcze. Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Czyli lecą dopiero po śmierci? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Lecą jak nie dostarczasz odpowiedniej ilości energii dla nich,mięśnie w tych rozmiarach o które nam chodzi,nie są nie zbędne dla organizmu do przeżycia,dlatego tak chętnie je rozkłada. Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Z tego co słyszałem nie można za bardzo ograniczyć węgli bo zaczną spadać mięśnie a nie tłuszcz.Carbo po treningu nie potrzebne?Myślałem że należy uzupełnić.Po za tym węgle jadam 3 razy do 16 jakoś a potem już same białko leci. Są to cukry proste, policz ile potrzebujesz tych węgli i dostarczaj je tylko z ryżu, płatków, kaszy. Posłuchaj Michała, mówi troche o redukcji. Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Dzięki za rady obecnie wywale carbo po treningu i zwiększe czas aerobów może coś to da.Jeżeli mam już zamiar robić aero o 15 minut dłuższe to inwestować w jakieś BCAA by mięśnie nie popalić? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Pamiętaj że zawsze w obecności insuliny fat pali się gorzej,dlatego czasami dobrze jest pobawić się różnymi źródłami tłuszczu jako źródło energii,np. MCT. Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 A łyżka oleju lnianego przy śniadaniu coś pomaga? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Tłuszcz jedzony solo lub z białkiem w większości wypadków jest zużywany na energię(po za choojowymi tłuszczami trans),z węglami może się odkładać,bo wtedy mimo iż węgle mają niskie ig to i tak insulina działa. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Ja do odzywki zazwyczaj lyzke oliwy dodaje. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 no ostatnio na tym zdjęciu to byłeś nieźle odtłuszczony. jeśli nie szykujesz się do zawodów jakichś, to zastanów się, czy jest sens i jak się będziesz z tym czuł. co do tego carbo, to chyba jest to razem z białkiem twój posiłek potreningowy. jeżeli tak to traktujesz i nie jesz normalnego żarcia po treningu, to nie wyżucaj carbo, bo popalisz mięśnie. po treningu jest ten właśnie moment, kiedy węgle z wyższym indeksem mogą się przydać, wyciśnięty organizm wchłonie je jak gąbka. jak chcesz ciąć węgle, to raczej nie z posiłków przed i potreningowych, tylko pozostałych w ciągu dnia. Dzięki za rady obecnie wywale carbo po treningu i zwiększe czas aerobów może coś to da.Jeżeli mam już zamiar robić aero o 15 minut dłuższe to inwestować w jakieś BCAA by mięśnie nie popalić? przyda ci się to bcaa, szczególnie jeśli robisz aeroby zaraz po treningu siłowym, tylko wtedy pamiętaj, żeby nie przesadzać. jak chcesz pobiegać godzinę, to lepiej oddziel od siłowego - bezpieczniej dla mięśni. Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Jak można traktować proszek jako posiłek potreningowy? Bądźmy poważni. Ja zaraz po pije szejka 50g białka, 100g owsianych, 30g masła orzechowego i jakieś 20-25min po miska. Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 No to żeś odkrył ameryke. Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 nie zaszkodzi przypomniec Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Chyba lepiej wpisać niż żeby było gadane że nie pije białka po treningu.Nie traktuje to jako posiłku bo od razu gdy wrócę do domu jem więc spokojnie.Tak tylko napisałem bo nie wiedziałem jak je wpisać. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Jak można traktować proszek jako posiłek potreningowy? Bądźmy poważni. Ja zaraz po pije szejka 50g białka, 100g owsianych, 30g masła orzechowego i jakieś 20-25min po miska. Czemu jesz masło?Pytam bo to tłuszcze trans. Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Opublikowano 8 kwietnia 2013 Dobrej jakości masło (bez cukru, z orzechami),to zawsze jakieś źródło tłuszczu, może nie najlepsze, ale zawsze. Dodaje głównie dla smaku. PS. Niektórzy kulturyści pochłaniają słoik dziennie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi