Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ma też sporo białka, a tyle tłuszczu to nie tragedia. J

A Ty się tym najadasz? Bo dla mnie to byłaby przytawka do kolacji.

Edytowane przez krupek
Opublikowano

No wlasnie czy aby nie za duzo tego tluszczu w tej mocce (19,5g/100 gdzie kulka ma 125g)

Lepszy tluszcz niz wegle.

Kiedy ci ludzie zrozumieja ze bac to sie nalezy wegli prostych a nie tluszczu

Opublikowano

Strzele za kwadrans, jak dojade smierdzacym tramwajem. To o jakich mitach piszesz, w kontekście wypowiedzi poprzednika?

Mowie konkretnie o kabim i facie.

Opublikowano

Ze ludzie boja sie tluszczy i mysla ze od tego tyja. Skad tyle produktow light? Tyle ze czesto ten tluszcz wlasnie cukrem jest zastepowany, zeby to jakos smakowalo. 

Opublikowano

Ale tak na poważnie po co wam tłuszcz przed snem? Nie widzę sensu zmuszać organizmu do trawienia długo rozkładającego się tłuszczu w nocy kiedy dodatkowo zwalnia metabolizm co przekłada się na gorszą regeneracje i zauważalnie gorszą jakość snu. Mama wam nie mówiła żeby nie jeść nic ciężkiego na kolacje?

Opublikowano

To zależy ile masz rozpisanego tłusczu w dziennym zapotrzebowaniu i na ile posiłków trzeba go rozpisać. Ja codziennie jem jajka w ostatnim posiłku i nie czuję, żeby było mi ciężko.

Opublikowano

Mimo wszystko uważam że w ostatnim posiłku powinny przekazać węglowodany. Kiedy kombinowałem z dieta wysoko tłuszczową pierwsze 4 posiłki były białkowo tłuszczowe a kolacja typowo węglowodanowa z małą ilością białka.

Nie wyobrażam sobie jak można jeść jaja na boczku na kolacje i śniadanie.

Bez sensu.

Opublikowano

0,5 kg pieczonych ziemniaków albo batatów kawałek kurczaka brokuły/kalafior no ciężko być po tym głodny.

Tylko fbw i węglowodany na noc!

Opublikowano

Ja bym byl glodny. Co to pol kilograma ziemnaikow dla chlopa 86 kilo.

Napchalbym sie jak swinia a o 2 w nocy burczalo by mi w brzuchu.

Podpowiem bo nie kumasz, kazdy organizm jest inny