Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No własnie mam. Troche to dziwne bo jade na diecie 1800kcal, biegam, mam ostry zapier.dol na siłowni a waga stoi. Wygląd sie zmienia na lepsze ale zaczynam czuć się zj.ebany już. Przetrenowanie?

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio robię sobie takie śniadanie.

100g płatków (z lidla, niemieckie drobno zmielone), duża łyżka miodu, dwie małe łyżki kawy rozpuszczalnej dla smaku, trochę cynamonu, wszystko zalewam gorącą wodą. Smażę 5 jajek, same białko i dodaje do płatków. Dobrze wchodzi.

Edytowane przez YETI
Opublikowano (edytowane)

Jak wy to ogarniacie? Ja nie umiem zjeść więcej niż 50 płatkow. Dziś zrobiłem 75 gram + 3 jajka i musiałem na dwa razy jeść. Albo 100 gram ryżu. Chyba by mnie rozje.balo w żołądku jak bym to w siebie wpakował. :(

Edytowane przez El Loco Chocko
Opublikowano

Swego czasu na masie wrzucałem do michy 200g ryżu, 300g piersi z kury i warzywa :)

W sumie wychodziło gdzieś 5 posiłków, z czego dwa konkret. 

Podobnie jak Litwin, płatki 100g, czasem 150, wymieszane z 4 jajami. Później plastry banana, powidła z Lidla, polecam wiśniowe - same wisienki w słoiku i jogurt naturalny.

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj wieczorem zjadłem mamałygę w postaci 100g twarogu chudego + 2 jaja, podsmażane na patelni na oleju winogronowym. Serwowane z jogurtem. Super smaczne nie jest, ale z racji małej ilości nie ma uczucia ciężkości. Raz na jakiś czas może być.

Zazwyczaj na śniadanko jakaś jajecznica lub muesli (z dodatkiem pestek słonecznika, płatków migdałowych i orzechów laskowych) zalane wcześniej mlekiem, też mamałyga, ale mi smakuje :)

Jak nie mam czasu żrę parówki (berlinetki czy jak tam) z keczupem i jakimś pieczywem.

Specjalnej diety nie trzymam.

Edytowane przez Andreal
Opublikowano

Czym można z rańca na szybko zastąpic płatki? Ostatnio mam tak, że jakiego to bym mleka nie spróbował to przekręca mnie w żołądku nastepne 4 godziny po tym jak zjem owsianke, co jest raczej kiepską sprawą.

Waflami ryżowymi z miodem to się rano nie najem, a na smażenie placków nie mam czasu.

Opublikowano (edytowane)

Usmaż sobie dzień wcześniej placki z musli i jajek,rano dodaj dżemu i ciepłej herbaty i wchodzi jak w masło.

Tak wychodzi to w realu:

kdsns2.jpg

Waży on 120 gram,średnio na śniadanie wchodzą ponad 2 takie,syci na 3 godziny.

Edytowane przez Litwin25
  • Plusik 2
Opublikowano

Kurde, musze zacząć chyba wczesniej wstawać co by sobie takie placki robić - coś czasu nie mam, żeby przed robotą się ogarnąć ze śniadaniem i wcinam w pracy serek wiejski z bananem. A widze, że to ma więcej tego co potrzeba.
A od miesiąca ponad ćwicze "na mase" i wpieprzam po 3-4 wory ryżu z 0,5kg kuraka dziennie, to i śniadanie przyda sie zacne.
A własnie - troche zaczyna mi się przeżerać kurczak z ryżem (ewentalnie z makaronem i szpinakiem), macie jakieś dobre przepisy? nie wierze, że zadałem to pytanie ;]

Opublikowano

litwin - dziękówa

Tego mi właśnie brakowało w diecie. Bardzo syte, proste w przygotowaniu i nawet smaczne ;).

bliuber - owsianka z wodą - fuuuuj

Ziom a robiłeś na wodzie? Bo to nie jest tak, że ta owsianka pływa w wodzie, tylko to tak jakby gotujesz a ona nasiąka i tyle, dodajesz garść orzechów, niesłodzone kakao czy troche miodu i wchodzi jak przecinak. 

Opublikowano

Ja tez podlewałem wrzątkiem prawie i mi smakowało,ale w formie placka jest o wiele lepsze,tak dobre że 350 gramowa paka chrupek styka mi na 2 dni :P a do tego jeszcze swojski dżem jabłkowy.

Opublikowano

A to z tym podlewaniem też spróbuję jakimś razem ;).

Swoją drogą nie wiem co się stało z moim żołądkiem, zawsze mleko wchodziło mi bez problemów.

To że wywaliłem z diety wieprzowine, fast foody, słodycze i słodkie soki i zastąpiłem waflami ryżowymi, kurczakiem, ryżem, rybami, chudym twarogiem, jajkami, wodą i  dużą ilością warzyw i owoców pewnie miało znaczenie?

Opublikowano

A to z tym podlewaniem też spróbuję jakimś razem ;).

Swoją drogą nie wiem co się stało z moim żołądkiem, zawsze mleko wchodziło mi bez problemów.

To że wywaliłem z diety wieprzowine, fast foody, słodycze i słodkie soki i zastąpiłem waflami ryżowymi, kurczakiem, ryżem, rybami, chudym twarogiem, jajkami, wodą i  dużą ilością warzyw i owoców pewnie miało znaczenie?

tak przyzwyczaiłeś żołądek do zdrowego jedzenia, wrzucając tłuste śmieci tworzysz ładunek bezwartościowych kalorii oraz fat-u, spróbuj może mleko odtłuszczone albo wybieraj takie w workach a nie Pudełkowe ? może sojowe ?

Opublikowano

To co napiszę to moje odczucie,chociaż wielu to wie,mleko UHT to odpad i nie powinno się go pić.Są sprzeczne opinie,ale na razie zwolennicy nie pokazali nic co by przemawiało na ich korzyść.Pod wpływem procesów UHT(ultra higt temperature)wapń z mleka zmienia się z chelatów w formy nie organiczne,przez co jest bardzo źle wchłaniany,poza tym mleko ma złą wartość wapnia do magnezu(10:1 zamiast rekomendowanych 2:1) i źle się wchłania,do tego małe ilości witaminy D3,z tym wapniem i magnezem jest taka zależność że im więcej wapnia tym magnez gorzej się wchłania,a im mniej magnezu tym wapń gorzej się wchłania.Kazeina czyli główne białko mleka jest bardzo powoli trawione,do tego nasz organizm średnio sobie z nim radzi i jego nie strawione resztki mogą zalegać na kichach,powodując zakwaszenie organizmu(ja tak miałem po twarogu),do tego jak połączymy z mlekiem inny pokarm,to nie zostanie on strawiony dopóki nie strawi się kazeina,więc nie zaleca się łączenia mleka z czymkolwiek a już nie w ciągu dnia.