Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O no własnie, ja ostatnio kawę dodałem do koktajlu z mleka migdałowego, kaszy jaglanej, odżywki czekoladowej i kilku truskaw, zaje.biste w smaku.

Co do różnorodności, ja tak naprawdę z mięsa jem pierś z kurczaka i indyka oraz schab. W ogóle mi się tobie nudzi, rotuję kaszą i ryżami, warzywami i przyprawami do mięsa. Dziś wleciały zioła tajskie z Kotanyi, ta firma akurat bardzo duży wybór ma.

Edytowane przez krupek
Opublikowano

Robić mase na smalcu? Od kiedy to ma sens?

Dla ciebie pewnie odkąd masz trenera,bo wcześniej ci to nie przeszkadzało.

bo sobie ćwiczyłem. Teraz trenuję, pilnuję kcal i chcę więcej, niż przeciętny janusz na siłce.

Opublikowano

Dzisiaj 1500 kcal.Rano płatki z chia,mct,cynamonem i białkiem jogurtowym.Potem 2 porcje po 200 gram winogron i 1 kg mintaja i 200 gr piersi.Łącznie 1500 kcal ponad 200 gr białka,ok 100 gr węgli i ok 20 gr fatu.Jutro ważenie,myślę że zejdę względem poprzedniego tygodnia 800 gram,czyli poniżej 77 kg.Ale dzisiaj mega depresyjnie i kłótliwie.

Opublikowano

Ja dzisiaj znów powróciłem do jako takiego trzymania diety, może jak tutaj napiszę, to mi będzie łatwiej w kolejnych dniach nie wypaść z toru. Na śniadanie jajecznica z 5 jajek na boczku (70g), na obiad ziemniaki (200g), filet z piersi kurczaka (450g) na maśle klarowanym (20g, na kolacje 150 gram kurczaka z makaronem tagliatelle. W tzw. międzyczasie wpadły dwie gałki lodów czekoladowych, dwa wafle ryżowe i dwa pierogi z ziemniakami. No to tak luźno szacując wbiłem około 2800kcal, przy czym białko wbite. Jak się pilnowałem przez cały tydzień z żarciem na 3000 kcal, to z 99 kg spadłem do 96kg, więc ten tydzień zaczynam na 3200kcal i zobaczymy w przyszły poniedziałek ile będzie na wadze.

Opublikowano

Ja w koktajlach zamieniłem płatki jaglane na gryczane i o kur.wa, jest jeszcze lepszy. No strasznie mi robią ostatnio. Ponadto, boxy do pracy polewam sobie łyżką oliwy z chilli, podbijam tłuszcze, a do tego potrawa nie jest sucha, spoko opcja ta oliwa.

Wczoraj miałem ochotę na makaron, ugotowałem spaghetii pełnoziarnisty, podsmażyłem cebulkę, oliwki, wcześniej przygotowałem kurczaka, dodatki do makaronu i też polałem tą oliwą, dobrze weszło ze smakiem.

Opublikowano (edytowane)

polecam wersję z indykiem, smak/wygoda 10/10

2 pełne miechy redu u mnie, waga z 98->92, pociągnięcie do 85 jest realistyczne
2700kcal, 235g białko 70g tł i 284 w
sampoczucie bdb, treningi do niedawna z progresją (dalej sakerowe FBW 3x/tydzień), teraz już raczej placków nie dokładam i walczę żeby utrzymać, ten tydzień deload bo trochę sztanga już ciąży a w sobotę runmageddon  :o 

a, no i dodałem bieganie jako cardio 2-3x/tydzień

ps. właśnie stuknął pierwszy rok stażu ;) Edytowane przez TheAceOfSpades