krupek 15 474 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Jak dla mnie, to nie ma złotej rady w tej kwestii. Zależy od organizmu i intensywności oraz częstotliwości wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Stad troche pochopne imho traktowac organizm jak prosty piec węglowy, ze wegiel in, energia out. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 IMO typ popelnia fundamentalny blad bazujac na wiedzy z lat '40. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 I wez tu zaufaj trenerom personalnym z bożej łaski. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 chyba zawsze chodziło o to by być na deficycie kalorycznym...? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 dla typa 500 kcal z surowej marchewki = 500 kcal z frytek z mcdonala. 1 g bialka z lodow waniliowych = 1g bialka z piersi z kurczaka. Jedzac marchewki wiecej spalasz niz dostarczasz. No z frytkami juz tak nie jest. Ogolnie - debil. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 No to podstawa utraty wagi, ale spróbujnabić ujemne kcal syfiatym żarciem. Jak nie masz turbo organizmu, to nie schudniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Jasne,marchewka która ma wysoki indeks glikemiczny,można wybrać inne warzywa,a nie te które mają dużo węgli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Poza tym, jako ekspert mianowany w tej kwestii przez litwina, moge napisac ze kcal z czystego alkoholu nie maja wartosci biologicznej. edit. tak, 30 to wysoki indeks glikemiczny No chyba, ze ty jesz gotowane warzywa, to by wyjasnialo ostatnie miejsce na zawodach kulturystycznych. Edytowane 9 Lipca 2017 przez Dave Czezky Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Na redukcji tak w połączeniu ze sporą ilością węgli na 100 gram,logiczne że nie jesz tego 100 gram tylko więcej.I proszę ciebie skończ już pyerdolić o tym ostatnim miejscu,bo nie chce mi się po raz kolejny udowadnić jakim głupkiem jesteś(całkiem jak wtedy gdy napisałeś że kreatyna niszczy nerki i serce).No i mam jeszcze ponad 900 plusów,gdzie twoje dzifki od minusowania? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Ty jestes chory psychicznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 A ty w życiu nie redukowałeś to nie masz pojęcia o tym co piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Ciebie matka natura zredukowala. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 marchewka niewskazana jeśli chce się zrobić dobrą formę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Od 2 tygodni jestem na keto bez ladowania. Jaka ta dieta jest wspaniala Jem tyle samo kcal co na zbilansowanej a juz zlecialy 3kg gdy na zbilansowanej z weglami stala w miejscu od 2 tygodni. Alez te weglowodany to jest syf, nie dosc ze chodzilem ciagle glodny teraz nic a nic to jeszcze pokazuje jak cukry uzalezniaja bo nie mam ochoty na slodkie ani troche. A na zbilansowanej czasem cisnelo ostro. Tylko podczas biegania organizm jeszcze sie adaptuje , wytrzymalosc fantastyczna ale tempo spadlo pol minuty na km :/ Ogolnie im wiecej czytam o diecie tluszczowo bialkowej tym bardziej sie zastanawiam nad calkowitym przejsciem. Nie tylko podczas redukcji. Nawet glukometr kupilem taki jestem szalony Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Tyle, że wytrzymałość i kondycja się o wiele gorzej budują na niskich węglowodanach, o ile to Twój cel. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Kabi wrzuć swoje menu - co tam zajadasz na takiej diecie? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Ultramaratonczycy i wielu maratonczykow przeczy temu co piszesz. Kwestia przestawienia na zasilanie z cial ketonowych ktora moze trwac i pare miesiecy. Tempo i bieganie w wysokim zakresie owszem masz racje z poczatku moz ebyc problem ale w sumie co maja weglowodany do wytrzymalosci skoro biegnac spokojnym tempem jakies dluzsze wybiegania z wegli korzystamy moze z max pol godziny? W sumie nawet za czasow pierwotnego czlowieka raczej obstawiam ze na kondycje i wytrzymalosc nie narzekali a swoja diete ooierali wylacznie na tluszczu i bialku. Wujaszek moj dzien wyglada miej wiecej tak ze na sniadanie pije siemie lniane z chia, jem wiorki kokosowe ktore sa zayebiste , maslo orzechowe, slonecznik luskany, kielbase szlachecka z biedry, jajecznice z pomidorkami i cebula, boczek smazony <3 karkoweczke te z biedry na grilla, a wczoraj kupilem fajny kozi ser na ktorego klade pomidora malinowego i jest cudo. Jest pieknie je.bac wegle A no i sledziki w occie z cebulka Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 No przy spokojnym wybieganiu w biedackim tempie może i tak, ale weź pod uwagę, że jak naładujesz się węglami wolno wchłanianymi to korzystasz z nich znacznie dłużej niż pół godziny. Na przykład, jak zapodasz sobie Vitargo. A tak na marginesie, to jaki ultramaratończyk śmiga bez carbo loadingu, bo zaciekawiło mnie to. Wiem na przykład, że Olszewski długo był na diecie low carb, ale białkowej. Waga zeszła, ale sam wspominał, że wytrzymałość nie buduje się tak dobrze jak przy diecie z większą ilością węglowodanów. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Nie wiem czy 1:25 w polmaratonie to biedackie tempo goscia ktory jest na ketozie od pol roku ale okej. Pamietaj ze glikogenu w miesniach mozna zaladowac jakies 1500 do 2000 kcal. Skoro ja spalam przebiegajac 10km kolo tysiaca to logiczne ze na maraton nie mowiac o ultra raczej zawodnicy skupiaja sie na energii z tluszczy nie wegli. Zreszta pamietam jak ogladalem o typie ktory przeplywal kanal la manche kraulem. Byl nawet lekkim ulancem i mowil to samo ze przy takim wydatku energetycznym w gre wchodza tylko tluszcze. Musze poszukac co za zawodnik o tym mowil ultramaratonu bo przez ostatnie dni to w chu.j tych stronek przewalikem ;) Wegle i tluszcze to tak troche jak benzyna i diesel. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Ok znalazlem dieta oparta na tluszczach, stosuje miedzy innymi Ryan Sanders, zaliczony ultra w gorach smoczych to samo Christian Schiester ktory jako izotonika uzywa buteleczki z oliwa ultra 260km po pustyniach. Wiecej szukac mi sie nie chce bo ide do roboty grac w crasha Tutaj fajny artykul http://livethenature.com/ketoza-i-dieta-ketogeniczna/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Ja też dalej w ketozie jestem. Na siłowni najpierw było słabo jednak teraz nie czuję różnicy. Po prostu trzeba było się zaadaptować. Taka pełna adaptacja trochę trwa. Bardziej tygodnie niż dni. Ketony mogą być już we krwi ale człowiek nie zaadoptowany. Zastanawiam się czy nie zacząć robić lądowania węglowodanami co tydzień, dwa bo już waga nie spada, a oponka mała jeszcze jest. Może to też zwykły zastój. Na razie sobie przekroczyłem jednorazowo limit kaloryczny w weekend. Zobaczę jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Na redukcję polecam szatańskie kabanoski Indeks glikemiczny 666, niska zawartość marchewki Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Ja zacząłem dietę tydzień temu. Dietetyk ustalił mi 5 posiłków dziennie. Niestety jadłem prawie cały tydzień tylko 4 z 5 posiłków jakie mi w jadłospisie przygotował. Brak czasu na zrobienie tych posiłków a i czasem po prostu po posiłku o 19 30 za nic tego o 21 nie mogłem smieścić. Poprosiłem dietetyka aby mi zmienił na 4 posiłki dziennie i czekam jutro ma dosłać. Dieta wygląda tak Zanim zaczniecie hejtować mam kilka stron i rozpisaną kaloryczność. Po prostu tutaj wklejam podsumowanie. Muszę powiedzieć że dieta spoko (znaczy jestem najedzony i ogólnie smaczne żarcie) ale na razie nie schudłem nawet 1 kg :D. Zastanawiam się czy porcji nie zmniejszyć. Kurde załozyłem się że schudnę do wagi 93 kg - termin końca zakładu 20 września. Problem w tym że to 10 kg w troszkę ponad 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Co to qurwa jest? Sorry ale jak zaplaciles za takie guwno. Powiedz ile bo jestem ciekaw. To gratuluje temu kto Cie nadzial na pal. Ma wyobraznie w huy. Dlatego dalem sobie spokoj z hantelkami bo wylew, qurwa maciek z klanu WYLEW!!! pseudotrenerow, dietetykow co kupili papier na allegro i yebanych celebrytow to jakis rak ktory panuje w tym kraju. Ja yebie serio Blant wspolczuje Ci ze w ogole na tym ciulstwie chcesz chudnac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi