krupek 15 474 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Jak same tłuszcze to może avokado, choć nie wiem, ile węgli ma. Ewentualnie gdzieś tam do posiłków oliwy dolewać może. Edytowane 31 Lipca 2017 przez krupek Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Fatsecret Patrzę na avokado i niby większość węgli to błonnik, więc chyba mógłbym to jeść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Jakieś guacamole zrobić, sam profit. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Boczek, golonka Mascarpone, wiorki kokosowe, maslo orzechowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Tylko, że to też ma sporo białka, a tu chyba bardziej chodzi o tłuszczowe produkty z minimalną ilością białka. Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 1 awokado, 1-2 łyżki kakao, jakiś słodzik. Blendujemy i gotowe. Mało węgli, dobre tłuszcze + korzyści z kakao ( jeśli mamy dobrej jakości ). Można jeszcze dorzucić jakieś maliny i mamy super deser. Tak jak awokado nie cierpię, za kakao też nie przepadam, tak połączone razem mógłbym jeść i jeść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Tylko, że to też ma sporo białka, a tu chyba bardziej chodzi o tłuszczowe produkty z minimalną ilością białka.Lyzka mascarpone ma 10g tluszczu i 0,8 g bialka w dodatku slabo przyswajalnego, 50g boczku ma 25g tluszczu i 6g bialka, Edytowane 31 Lipca 2017 przez kanabis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Masła orzechowe mają błonnik ujęty jako węgle,a jak wiemy ten jest głównie niestrawiony na energię.Białko też niby sporo ale to białko roślinne,więc i wchłanialność gorsza.Z awokado można fajną nutellę zrobić.Zmiksować całe awokado z 30 gramami białka czekoladowego i można jeść.Z podbicia fatu wciągałbym tłuste śmietany. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Znajoma poszła do tego całego Centrum Gacy w Gdańsku, wyje.bała 9 stów za całą opiekę dietetyczną, konsultacje, siłownię, jakieś tam badania regularne, no mniejsza o to. Pokazuje mi dziś dietę odchudzającą, a tam przewaga węgli na białkiem, w posiłkach płatki kukurydziane, mleko sojowe, albo posiłki z samych owoców. Wygląda dość kontrowersyjnie, aż sam jestem ciekaw, co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Owoce jak owoce,ale płatki kukurydziane?Jaki to ma indeks?Ile jej gram tego rozpisali?Ma nie tolerancję glutenu? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Raczej nic takiego nie ma, 60 gr na śniadanie jej chyba wrzucili, na przemian z pieczywem chrupkim. Z suplementów ma brać Colon :D Edytowane 31 Lipca 2017 przez krupek Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Spali mięśnie, zaleje się, może nawet schudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Pieczywo chrupkie ja yebie,nie wierzę że gaca jako były paker to rozpisywał,raczej jakaś Grażynka jak w Nature house. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 No tak, tam mnóstwo ludzi pracuje, pewnie jacyś dietetycy po Wyższej Szkole Turystyki i Hotelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Takie wielkie kombinacje. Jakieś centra itp. Wystarczy zdrowy rozsądek i umiar. Myślę że dla "normalnych" ludzi najlepsza byłaby dieta niskowęglowodanowa. Nic nie ogranicza, a jednocześnie wymusza kontrolę. Ostatnio z jedną grubaską rozmawiałem, oczywiście wyszło że ona NIC nie je i nie może schudnąć. Parę dni później widziałem ją w samochodzie na parkingu pod sklepem jak się lodami zajadała. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Lol platki kukurydziane. To juz wolalbym cziriosy albo czokapic , przynajmniej smaczniejsze Troche boli ze taki grubas chce schudnac placi a taki znafca dietetyk rozpisuje im diety z google Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Co jest nie tak z płatkami kukurydzianymi? Dlaczego niby miałyby być gorsze od owsianych? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Takie wielkie kombinacje. Jakieś centra itp. Wystarczy zdrowy rozsądek i umiar. Myślę że dla "normalnych" ludzi najlepsza byłaby dieta niskowęglowodanowa. Nic nie ogranicza, a jednocześnie wymusza kontrolę. Ostatnio z jedną grubaską rozmawiałem, oczywiście wyszło że ona NIC nie je i nie może schudnąć. Parę dni później widziałem ją w samochodzie na parkingu pod sklepem jak się lodami zajadała. Wiesz łatwo powiedzieć ale ludzie nie mają wiedzy, bo nikt ich nie uczył i wiesz taka grubaska może nie wiedzieć, że w pączkach jest tłuszcz i cukier dlatego tyje. Moja matka ma zero pojęcia o dietetyce, poszła do specjalistki i ta jej rozpisała diete 1500kcal z przepisami i schudła 20kg w wieku 57 lat z problemami hormonalnymi więc jednak da się tylko niektórzy potrzebują po prostu trzymania za morde. Tak swoją macie jakieś sprawdzoną stronę gdzie mogę sobie rozlożyć ilość poszczególnych elementów? Bo zainstalowalem apkę, myfitnesspal i wg nich (podając wzrost, wagę i tryb życia) mam dziennie zjadać 105g białka, 257g wegli i 69 tłuszczu na redukcji. Nie wiem czy to dobre proporcje, a wczesniej jak zrzucalem sadlo z ulaństwa to wpieprzałem duzo białka z kuraka i nabiału teraz jest o tyle trudniej, że na roślinnej głownie węgle opier.dalam i staram się jakoś to wyważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Co jest nie tak z płatkami kukurydzianymi? Dlaczego niby miałyby być gorsze od owsianych? Dwa razy wiekszy indeks glikemiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) No ma miej białka i tłuszczu to i indeks glikemiczny wyższy, dodaj oliwy z oliwek i trochę jogurtu i wyjdzie na to samo. Edytowane 31 Lipca 2017 przez Yakubu Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) No, ale indeks się nie zmniejszy, w dodatku podbijesz kaloryczność. Poza tym, kukurydziane mają mniej błonnika i minerałów. @bluber Bo te wszystkie apki i kalkulatory trochę z pisdy podobają ten podział na makroelementy. Mi większość podaje na utrzymanie wagi minimum 400g węgli. No jakbym tyle węgli jadł dziennie to bym nie wróżę sobie przyszłości. Apki są dobre, ale raczej do zliczania, a nie przyjmowania ich sugestii. Dieta redukcyjna wegańska to niemałe wyzwanie. Białko roślinne zazwyczaj idzie w parze z węglami. Edytowane 31 Lipca 2017 przez krupek Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Ja do zawodów zliczałem na komie na fitatu i na necie na potreningu.pl.Co z tego że obniży się indeks(czekolada też nie ma super wysokiego)jak zaleje nas po kombinacji fatu i wegli,a nie od samego skoku insuliny ;) A do tego kukurydziany są mniej odżywcze,nie mają 1,3 i1,6 beta glukanów,błonnika konwenturującego do maślanów(wiem magiczne nazwy ale po to to się je). Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Mi my fitness pal pomaga, bo jednak pozwala pilnować się w każdym miejscu. Musiałem tylko wyregulowac makrosy pod siebie, bo też zaproponowało mi za dużo węglowodanów Trochę niepokoją mnie wyniki mikro l. Wiadomo, że to są wartości lekko na oko ale i tak, jak wychodzi mi, że dostarczamy tylko 50% witamin, to dobrze to nie świadczy. Dzisiaj kupię 2kilo marchewki, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Marchewka z wyjałowionej ziemi dużo witamin też nie dostarczy. Chyba że masz dobrą. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 No ale marchewka to prawie sama wit A wiec po co ci tylko to? Jak kiedys sprawdzalem najwiecej witamin jesli chodzi o przystepne owoce ma kiwi a z warzyw groch. Tak z innej beczki, uzaleznilem sie od smazonego boczku Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi