Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

po takiej ilości owsianych umarłbym od smrodu moich bąków

a z dupy govno lałoby się jak woda

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 405,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Ja wrzucam do michy około 200-300 gram owsianki, wbijam 4 jaja, dodaje łychę oliwy i mieszam. Na rozgrzaną patelnię wykładam zawartość i obsypuje mrożonymi owocami. Piekę jakieś 15 min na jednej stronie. Wykładam na talerz i oblewam naturalnym jogurtem. Śniadanie ideał.

nie przerobił bym tego. nie wiem czy bym wogóle zjadł to wszystko. micha na miarę ciężkich kulturystów na masie. 

Opublikowano

Jem taki zestaw co drugi, czasem trzeci dzień. Nie codziennie. Czasem mam przy końcówce problemy ale częściej wchodzi bez problemu.

Opublikowano

Zrobilem takie cos ale z 1 jajca i ok 7 malych lyzek owsianki, dodalem banana i dzemu truskawkowego.

Nie wygladalo tak ladnie jak na fotach ale smakowalo ok.

Jak to z kaloriami itp wyglada ?

Opublikowano

Tak ciężko policzyć? Zresztą skąd mamy wiedzieć ile gram owsianki czy dżemu zużyłeś? O_o

@ChevChelios

Pojemny masz żołądek, dla mnie 200g owsa to absolutnie górny limit :D

Edytowane przez M4c

Opublikowano

Wlasnie nic nie plywalo, placek dosyc spory i zapychal konkretnie..

Jakbym zapodal te 200-300g to bym to chyba do teraz konsumowal :F

Opublikowano

Hehe śmiechłem :)

No ja właśnie dziś wszamałem znowu - tyle, że na 100% 100grama, 3 jaja i reszta, bo dziś słabszy dzień. A na masie nie jestem.

Opublikowano

Ja zawsze robie 100g owsa i 4 jaja. Jest idealnie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no siema, swiezo wyciagniete z oleju. jeszcze sie swiecom

4eff2cdab9046278med.jpg

te czarne cos to z obiektywu

Edytowane przez D.B. Cooper

Opublikowano

jsjs.jpg

dieta, dieta, dieta !!!11

Uwielbiam. Moje ulubione danie. Oprocz zamiany ryzu na brazowy, to lososia zamieniam z kurakiem po chinsku ;p

Opublikowano

czemu biały ryż ?, co to ryba czy kurczak ?, chyba w piekarniku co ? bez tłuszczyku ?

Jak robi mase to wg mnie bez sensu jest wybieranie pomiedzy brązowym a białym. Biały jest smaczniejszy i tańszy

Opublikowano

Dla mnie bardziej jednak smakuje brązowy, do tego jest bardziej sypki i łatwiej go wymieszać z potrawą, ale z braku laku i biały dobry.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Ale jest tańszy i co teras? <polaczek>

Opublikowano

węgle na niższym indeksie są lepszym wyborem w większości sytuacji. brązowy ryż sprawdza się jako zamiennik białego szczególnie jako element posiłku przedtreningowego. załóżmy sytuację, że jemy godzinę przed treningiem, trening trwa 2h, nie pijemy żadnego carbo. idealny moment na brązowy ryż, albo inne węgle z niskim indeksem. dla endomorfików, ludzi z tendencją do odkładania tłuszczu, brązowy zamiast białego jest lepszy zawsze. na redukcji jest lepszy zawsze dla każdego. jedyny moment, gdzie biały może mieć przewagę, to posiłek potreningowy dla ektomorfika z szybkim metabolizmem.

warto też mieć na uwadze, że brązowy ma więcej mikro i makroelementów, zwłaszcza drogocenny dla sportów siłowych magnez.

pro tip dla polaczków i tych, co nie chcą przepłacać - ryż naturalny (brązowy) w biedronce 2.20 za pudełko 4 x 100g 

pro tip dla pieniaczy - nie chce mówić nikomu, jaki ryż ma jeść i że tak trzeba, tylko przy jakiej opcji można lepiej wyjść. 

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Jasne, nie jedzcie białego ryżu, biały ryż jest zły dla sportowców bo ma ig 70.

Twarogu tez nie jedzcie bo litwin mowil ze zawiera niezdrowy litwinian wapnia.

Piersi z kurczaka tez nie jedzcie bo te kury jedza kukurydze gmo.

Edytowane przez kanabis

Opublikowano

Kury na sterydach jadą, więc plus dla nas :D

Właściwie teraz to i tak ciężko mieć pewność, co się w sklepach kupuje po tych wszystkich aferach z dodatkami mięcha, czy padliną

Opublikowano

To był przykładowy posiłek - nie jest tak, że wpierdylam dziennie biały ryż. Miksuję sobie w tygodniu by nie znudzić się jednolitym trybem. 

Opublikowano

Jasne, nie jedzcie białego ryżu, biały ryż jest zły dla sportowców bo ma ig 70.

Twarogu tez nie jedzcie bo litwin mowil ze zawiera niezdrowy litwinian wapnia.

Piersi z kurczaka tez nie jedzcie bo te kury jedza kukurydze gmo.

pro tip dla pieniaczy - nie chce mówić nikomu, jaki ryż ma jeść i że tak trzeba, tylko przy jakiej opcji można lepiej wyjść.

ciężko się tu z niektórymi dyskutuje. zamiast gadać rzeczowo i na temat, to bawimy się w jakieś denne przepychanki i przekomarzanki. wyrosłem z takich zabaw. nie chce mi się.