Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wrzucam do michy około 200-300 gram owsianki, wbijam 4 jaja, dodaje łychę oliwy i mieszam. Na rozgrzaną patelnię wykładam zawartość i obsypuje mrożonymi owocami. Piekę jakieś 15 min na jednej stronie. Wykładam na talerz i oblewam naturalnym jogurtem. Śniadanie ideał.

nie przerobił bym tego. nie wiem czy bym wogóle zjadł to wszystko. micha na miarę ciężkich kulturystów na masie. 

• 2 tygodnie później...

węgle na niższym indeksie są lepszym wyborem w większości sytuacji. brązowy ryż sprawdza się jako zamiennik białego szczególnie jako element posiłku przedtreningowego. załóżmy sytuację, że jemy godzinę przed treningiem, trening trwa 2h, nie pijemy żadnego carbo. idealny moment na brązowy ryż, albo inne węgle z niskim indeksem. dla endomorfików, ludzi z tendencją do odkładania tłuszczu, brązowy zamiast białego jest lepszy zawsze. na redukcji jest lepszy zawsze dla każdego. jedyny moment, gdzie biały może mieć przewagę, to posiłek potreningowy dla ektomorfika z szybkim metabolizmem.

warto też mieć na uwadze, że brązowy ma więcej mikro i makroelementów, zwłaszcza drogocenny dla sportów siłowych magnez.

pro tip dla polaczków i tych, co nie chcą przepłacać - ryż naturalny (brązowy) w biedronce 2.20 za pudełko 4 x 100g 

pro tip dla pieniaczy - nie chce mówić nikomu, jaki ryż ma jeść i że tak trzeba, tylko przy jakiej opcji można lepiej wyjść. 

Edytowane przez Kazub
  • Plusik 1

Jasne, nie jedzcie białego ryżu, biały ryż jest zły dla sportowców bo ma ig 70.

Twarogu tez nie jedzcie bo litwin mowil ze zawiera niezdrowy litwinian wapnia.

Piersi z kurczaka tez nie jedzcie bo te kury jedza kukurydze gmo.

Edytowane przez kanabis
  • Plusik 2
  • Minusik 1

Jasne, nie jedzcie białego ryżu, biały ryż jest zły dla sportowców bo ma ig 70.

Twarogu tez nie jedzcie bo litwin mowil ze zawiera niezdrowy litwinian wapnia.

Piersi z kurczaka tez nie jedzcie bo te kury jedza kukurydze gmo.

pro tip dla pieniaczy - nie chce mówić nikomu, jaki ryż ma jeść i że tak trzeba, tylko przy jakiej opcji można lepiej wyjść.

ciężko się tu z niektórymi dyskutuje. zamiast gadać rzeczowo i na temat, to bawimy się w jakieś denne przepychanki i przekomarzanki. wyrosłem z takich zabaw. nie chce mi się.