sosnaa 1 205 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 po takiej ilości owsianych umarłbym od smrodu moich bąków a z dupy govno lałoby się jak woda Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Pi razy drzwi. Akurat po owsiance nie mam żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Ja wrzucam do michy około 200-300 gram owsianki, wbijam 4 jaja, dodaje łychę oliwy i mieszam. Na rozgrzaną patelnię wykładam zawartość i obsypuje mrożonymi owocami. Piekę jakieś 15 min na jednej stronie. Wykładam na talerz i oblewam naturalnym jogurtem. Śniadanie ideał. nie przerobił bym tego. nie wiem czy bym wogóle zjadł to wszystko. micha na miarę ciężkich kulturystów na masie. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Jem taki zestaw co drugi, czasem trzeci dzień. Nie codziennie. Czasem mam przy końcówce problemy ale częściej wchodzi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Zrobilem takie cos ale z 1 jajca i ok 7 malych lyzek owsianki, dodalem banana i dzemu truskawkowego. Nie wygladalo tak ladnie jak na fotach ale smakowalo ok. Jak to z kaloriami itp wyglada ? Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) Tak ciężko policzyć? Zresztą skąd mamy wiedzieć ile gram owsianki czy dżemu zużyłeś? O_o @ChevChelios Pojemny masz żołądek, dla mnie 200g owsa to absolutnie górny limit Edytowane 7 Maja 2013 przez M4c Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 wroner ale co ci to wyszło? z 7 małych łyżek? i jednego jajka? to musi pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Wlasnie nic nie plywalo, placek dosyc spory i zapychal konkretnie.. Jakbym zapodal te 200-300g to bym to chyba do teraz konsumowal :F Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Hehe śmiechłem No ja właśnie dziś wszamałem znowu - tyle, że na 100% 100grama, 3 jaja i reszta, bo dziś słabszy dzień. A na masie nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Ja zawsze robie 100g owsa i 4 jaja. Jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 dieta, dieta, dieta !!!11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) no siema, swiezo wyciagniete z oleju. jeszcze sie swiecom te czarne cos to z obiektywu Edytowane 17 Maja 2013 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
BoroBoro 161 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 czemu biały ryż ?, co to ryba czy kurczak ?, chyba w piekarniku co ? bez tłuszczyku ? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Łosoś - z oliwą. Biały ryż bo zmieniam co jakiś czas z brązowym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 mrożone frytki to lepiej w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 dieta, dieta, dieta !!!11 Uwielbiam. Moje ulubione danie. Oprocz zamiany ryzu na brazowy, to lososia zamieniam z kurakiem po chinsku ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 czemu biały ryż ?, co to ryba czy kurczak ?, chyba w piekarniku co ? bez tłuszczyku ? Jak robi mase to wg mnie bez sensu jest wybieranie pomiedzy brązowym a białym. Biały jest smaczniejszy i tańszy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) Dla mnie bardziej jednak smakuje brązowy, do tego jest bardziej sypki i łatwiej go wymieszać z potrawą, ale z braku laku i biały dobry. Edytowane 18 Maja 2013 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Ale jest tańszy i co teras? <polaczek> Cytuj Odnośnik do komentarza
Madaxaa 4 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 biały jest przetworzony, wchłania się b. szybko, brązowy jest dużo lepszy. Sam kiedyś używałem białego ale różnica w cenie jest niewielka (biedronka) a korzyści widoczne - jak ktoś ma szybki metabolizm jak ja to białym ryżem się praktycznie nie najadałem. http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/brown-rice/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) węgle na niższym indeksie są lepszym wyborem w większości sytuacji. brązowy ryż sprawdza się jako zamiennik białego szczególnie jako element posiłku przedtreningowego. załóżmy sytuację, że jemy godzinę przed treningiem, trening trwa 2h, nie pijemy żadnego carbo. idealny moment na brązowy ryż, albo inne węgle z niskim indeksem. dla endomorfików, ludzi z tendencją do odkładania tłuszczu, brązowy zamiast białego jest lepszy zawsze. na redukcji jest lepszy zawsze dla każdego. jedyny moment, gdzie biały może mieć przewagę, to posiłek potreningowy dla ektomorfika z szybkim metabolizmem. warto też mieć na uwadze, że brązowy ma więcej mikro i makroelementów, zwłaszcza drogocenny dla sportów siłowych magnez. pro tip dla polaczków i tych, co nie chcą przepłacać - ryż naturalny (brązowy) w biedronce 2.20 za pudełko 4 x 100g pro tip dla pieniaczy - nie chce mówić nikomu, jaki ryż ma jeść i że tak trzeba, tylko przy jakiej opcji można lepiej wyjść. Edytowane 18 Maja 2013 przez Kazub 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) Jasne, nie jedzcie białego ryżu, biały ryż jest zły dla sportowców bo ma ig 70. Twarogu tez nie jedzcie bo litwin mowil ze zawiera niezdrowy litwinian wapnia. Piersi z kurczaka tez nie jedzcie bo te kury jedza kukurydze gmo. Edytowane 19 Maja 2013 przez kanabis 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Kury na sterydach jadą, więc plus dla nas Właściwie teraz to i tak ciężko mieć pewność, co się w sklepach kupuje po tych wszystkich aferach z dodatkami mięcha, czy padliną Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 To był przykładowy posiłek - nie jest tak, że wpierdylam dziennie biały ryż. Miksuję sobie w tygodniu by nie znudzić się jednolitym trybem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Jasne, nie jedzcie białego ryżu, biały ryż jest zły dla sportowców bo ma ig 70. Twarogu tez nie jedzcie bo litwin mowil ze zawiera niezdrowy litwinian wapnia. Piersi z kurczaka tez nie jedzcie bo te kury jedza kukurydze gmo. pro tip dla pieniaczy - nie chce mówić nikomu, jaki ryż ma jeść i że tak trzeba, tylko przy jakiej opcji można lepiej wyjść. ciężko się tu z niektórymi dyskutuje. zamiast gadać rzeczowo i na temat, to bawimy się w jakieś denne przepychanki i przekomarzanki. wyrosłem z takich zabaw. nie chce mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.