Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

No na oko gdzieś tyle będzie. Polecam wagę kuchenną, wydatek rzędu 30 zł w Ałczanie, a bardzo ułatwia sprawę.

Edytowane przez krupek

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 409,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

2,6 ketonów i 69 cukru we krwi :yakubu: Chyba już mogę ciąć kcal i sobie schudnąć z 10kg

Opublikowano

Kupiłem sobie ten makaron shirataki i poza tym, że śmierdział jak stare skarpety to po wypłukaniu, ugotowaniu i dodaniu do rosołu było już ok. Smakuje jak zwykły makaron z ryżu, tylko ta cena (pipi)a. Po(pipi)ało tych ludzi, 10zł za malutką paczuszkę. Ceny samej mąki też piękne, chorzy ludzie.

Opublikowano

Fajny filmik,niby wszystko wiem,ale zmasakrowała mnie wiadomość że wszędzie leją round up-a.Dla mnie w takim razie olej zrepakowy już nei istnieje.

Opublikowano
Godzinę temu, Plugawy napisał:

To na czym smażyć?

Najlepiej wcale. Ale tak się nie da żyć.

Zostaje coco oil.

Ja tak mam i 95 kilo mięśnia jest, no nie?

Opublikowano
8 godzin temu, Plugawy napisał:

To na czym smażyć?

Jak kiedyś pisałem,unikać smażenia,co najwyżej kilka sekund podsmażyć,by zamknąć pory w mięsie i zacząć dusić-mały ogień i przykrycie.A czy to będzie olej kokosowy czy oliwa,to bez znaczenia bo temp jest tam niska i tłuszcz się nie utlenia.

Edytowane przez Litwin81

Opublikowano

Tylko dezodorant olej w szpraju. Od zawsze i juz na zawsze. Ludzie odkad wynalezli ogien smazyli mieso. Dzieki smazeniu ludzkosc osiagnela to co osiagnela. Takie sa fakty. Z tym sie nie dyskutuje

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nic ci sie nie stanie od tej soli. Najwazniejsza jest % zawartosc orzechow. 

Opublikowano
W dniu 3.04.2018 o 10:02, Banny napisał:

Masło orzechowe bym sobie kupił:

takie:

http://allegro.pl/maslo-orzechowe-crunchy-900ml-bez-cukru-soli-pycha-i6896933348.html?fromVariant=6896944310

kfd:

http://allegro.pl/kfd-maslo-orzechowe-100-peanut-butter-1000g-hit-i6315827717.html

czy jeden **** i brać byle bez soli i innych dodatków?

pozdro.

Mi te bez dodatku soli nie smakują w ogóle. 

Tego typu masla możesz znaleźć np w Carefurze. Inne mniej sportowe firmy też takie cos robią i to taniej .

Opublikowano

A nie lepiej Ci na następny raz samemu sobie zrobić?

wrzucasz lekko uprażone orzechy do blendera, szczypte soli i jazda. 

Opublikowano

Po co wam te orzechy?

Olej kokosowy do kawy i jazda. 

Olej kokosowy do twarożku i jazda.

Olej kokosowy do wszystkiego!

Opublikowano
6 minut temu, Grabek napisał:

A nie lepiej Ci na następny raz samemu sobie zrobić?

wrzucasz lekko uprażone orzechy do blendera, szczypte soli i jazda. 

Robiłem niedawno, wyszło ok, trochę zbyt kleiste, ale nie mogłem dostać orzeszków "obranych" wiec poświęciłem kilka wieczorów przy filmach na obieranie z łupiun ; - ) 

Teraz mi się nie chce.

Moze jak będę w większym markecie to się rozejrzę i spróbuje jeszcze raz.

Opublikowano

W Biedrze zawsze były już uprażone, bez żadnych dodatków. Nie ma ich już?

Opublikowano
21 godzin temu, MAJOCHEY_PL napisał:

Po co wam te orzechy?

Olej kokosowy do kawy i jazda. 

Olej kokosowy do twarożku i jazda.

Olej kokosowy do wszystkiego!

Bo kokos to olej MCT,a nasz organizm też omegi 6 z innych orzechów potrzebuje,jak i omegi 3 z ryb.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niech mi ktoś wytłumaczy jak osoba która nie prezentuje się sylwetkowo(waga pewnie w granicach 100kg no ale wygląd ulanego janusza ) może dostać w diecie od Słodkiewicza 1500g mięsa dziennie ? Do tego dochodzą także inne źródła białka , nie jestem w stanie uwierzyć że przy obecniej wiedzy w zakresie dietetyki ktoś może spożywać takie ilości mięcha nawet na końskich dawkach towaru.

Opublikowano

Jeśli już mowa o warzywach, często kupowałem mrożoną fasolkę, a teraz nigdzie jej nie ma, Biedra, Lidl, Tesco, no nigdzie.