Opublikowano 9 czerwca 20186 l Ktoś dalej na diecie ketonowej? Przypomniało mi się że ktoś się o alkohol pytał. Chyba o piwa. Heineken ma 3,2g węglowodanów z czego cukrów 0. Bezalkoholowy ma 1,3g cukru. Także od czasu do czasu nie powinno zaszkodzić. Chociaż najlepiej sprawdzić z paskami czy nie wybija z ketozy. No i po alkoholu warto jakieś "odkwaszanie" zastosować. Gdyż ketoza sama siebie mocno zakwasza, a z alkoholem to już w ogóle. Jak ktoś się nie zna to chyba nawet lepiej odpuścić ketozę bo pomimo wielu zalet to przez zakwaszenie można sobie bardziej zaszkodzić niż na zwykłej diecie.
Opublikowano 4 lipca 20186 l No ja niestety powoli zapadam w alkoholizm, więc ketoza raczej odpada póki co. No, ale jak takich osiem heinekenów, to lekko ponad 30g węgli, to może warto się zastanowić jeśli tylko w weekendy piję
Opublikowano 4 lipca 20186 l Alkohol na zwyklej diecie jeszcze gorszy bedzie. Możesz walnąć czystą zawsze :). Poza tym zwykłe jasne piwo powinno mieć 0 cukrów. Co innego jak jakieś ciężkie weźmiesz. W ketozie łatwiej się upić więc nie trzeba tyle pić. Jak rekreacyjnie sobie jedno, dwa piwka wieczorem wypijesz to nic się nie stanie. Oczywiście nie codzienne ;). Dla mnie najgorszym problemem był apetyt na wszystko po wypiciu piwa. Jak były węgle w domu zostawały zjadane. Jednak to rozwiazałem w ten sposób że się ich po prostu pozbyłem :P. Dodatkowo jak wiem że wieczorkiem bym się napił to w ciagu dnia za dużo nie jem i zostawiam sobie ulubione (ketonowe) żarcie noc, na wypadek wielkiego głodu. Dodatkowo fajnie to działa bo jak wiem że mogę się najeść jak świnia to psychicznie się dobrze czuje i przeważnie nie jem nic. Ewentualnie jedna, dwie kanapki albo kawałek kiełbasy. Jednak jak wszystko przy ketozie. Wymaga to wcześniejszych przygotowań. Poza tym nie ma sensu szaleć z alkoholem. Małe ilości mają nawet dobre badania ale 8 piw to raczej nie jest mało ;). Chyba warto przemyśleć sprawę bo co za dużo to niezdrowo. Nie ma sensu sobie psuć zdrowie. Ostatecznie są zdrowsze używki niż alkohol.
Opublikowano 4 lipca 20186 l Sa mniej kaloryczne uzywki. Yakubu nie mozesz sobie strzelic po nosie mefedronem?
Opublikowano 4 lipca 20186 l Nie wiem jak Wy liczycie, ale piwo jasne ma 3-5g węgli w 100ml. Do tego, piwa koncernowe bardzo często mają też cukier w składzie.
Opublikowano 4 lipca 20186 l https://www.heineken.com/pl/Nutritional-Values Węglowodany 3.2. Niby cukru 0. Tylko producenci różnie to liczą. Może rzeczywiście jest 0, może np. 2. Cholera wie. Kupię keto paski i przetestuje kiedyś.
Opublikowano 5 lipca 20186 l Bezalkoholowe maja podobnie, smakowe wiecej. Ja tam jedno wypijalem codziennie po treningu z ketozy nie wypadalem. Sprawdzalem na paskach
Opublikowano 5 lipca 20186 l Z bezalkoholowymi jedynie trzeba uważać z tymi smakowymi, bo niektóre mają dużo cukru.
Opublikowano 5 lipca 20186 l 20 godzin temu, krupek napisał: Nie wiem jak Wy liczycie, ale piwo jasne ma 3-5g węgli w 100ml. Do tego, piwa koncernowe bardzo często mają też cukier w składzie. Problem taki że ludzie często walą po litr i więcej i nagle masz ok.50 gram maltozy o indeksie 110,gdzie glukoza ma 100
Opublikowano 6 lipca 20186 l Masło Primavika "bez dodatku soli i cukru" oraz "z wiórkami kokosowymi" - NIE POLECAM, nie smakuje mi. Zatem z tych tańszych tylko Lidlowskie Crunchy.
Opublikowano 6 lipca 20186 l Mi najbardziej smakuje migdałowe z kokosem i miodem z olimpa,ale cena odstrasza bo za 350 gram chcą 46 zeta.
Opublikowano 6 lipca 20186 l 45 minut temu, Litwin81 napisał: Mi najbardziej smakuje migdałowe z kokosem i miodem z olimpa,ale cena odstrasza bo za 350 gram chcą 46 zeta. 46 zł?
Opublikowano 6 lipca 20186 l Ja rzadko to jem,to jak już jem to na ogól migdał lub nerkowiec a że mam 37 lat to już fitoestrgenów z fasoli zwanej fistaszkami w siebie nie ładuje
Opublikowano 10 lipca 20186 l W dniu 5.07.2018 o 10:08, kanabis napisał: Bezalkoholowe maja podobnie, smakowe wiecej. Ja tam jedno wypijalem codziennie po treningu z ketozy nie wypadalem. Sprawdzalem na paskach Pijesz prawdziwe 0% czy te leszki free? Koledzy, ile gram mięsa jecie na dzień? U mnie jest to zwykle przynajmniej 350 i czuję, że mógłbym zrobić sobie jakiś post od mięsa.
Opublikowano 10 lipca 20186 l Leszki i reszte 0%. One maja sladowe ilosci alkoholu zauwaz ze zawsze pisze DO 0,5% nie 0,5%. Czyli rownie dobrze moze byc 0,5% jak i 0%.Te do 0,5% jest po prostu asekuracyjne na etykiecie. Nie ma mozliwosci zeby po tym sie w glowie zakrecilo wiec moge to spokojnie pic bez zadnych konsekwencji. W dodatku jest to fantastyczny izotonik, przez brak alko nie odwadnia, zawiera słód i cukry na poziomie 6-10% wiec jego osmolalnosc jest idealna. Ale przyznam jak pierwszy raz mnie kolega czestowal mialem duze watpliwosci i zrobilo mi sie goraco
Opublikowano 11 lipca 20186 l 14 godzin temu, Grzegorzo napisał: Pijesz prawdziwe 0% czy te leszki free? Koledzy, ile gram mięsa jecie na dzień? U mnie jest to zwykle przynajmniej 350 i czuję, że mógłbym zrobić sobie jakiś post od mięsa. Ja ograniczyłem mięso ostatnio, jem jakieś 150g dziennie.
Opublikowano 11 lipca 20186 l Jakoś mnie naszło by pierwszy raz kupić jakiś lepszy olej, co polecacie aktualnie do kuraka/indyka? PAM? czy cos w tym stylu https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Canola_Oil-opis38686.html#sposob
Opublikowano 12 lipca 20186 l 16 godzin temu, Litwin81 napisał: Krupek będziesz jakoś w Gdyni?Mam coś dla ciebie. Hmm w najbliższych dniach raczej nie, ale może w lipcu będę u znajomych, wtedy na pewno wpadnę.
Opublikowano 12 lipca 20186 l 12 godzin temu, krupek napisał: Hmm w najbliższych dniach raczej nie, ale może w lipcu będę u znajomych, wtedy na pewno wpadnę. Ja mam cały lipiec urlop to daj znać to spotkamy się na chwilę i coś ci przekażę