_Red_ 12 024 Opublikowano 31 marca 2019 Opublikowano 31 marca 2019 Takie np. biedronkowe napoje proteinowe (fasten albo mleczna dolina) nie miały czystego cukru (coś ze stewią) i nawet niezłą ilość białka, ale chyba nie podawali na etykiecie pochodzenia tego białka. Cytuj
MaZZeo 14 192 Opublikowano 31 marca 2019 Opublikowano 31 marca 2019 INFORMACJE O PRODUKCIE Objętość 250 ml Skład Mleko, białka mleka, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (1,6%), stabilizator (karagen), słodziki (acesulfam K, sukraloza), aromaty, sól, witamina D. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Przechowywanie w temp. od +4 do +8°C Kraj pochodzenia Finlandia Producent Valio Ltd, Finlandia WARTOŚĆ ODŻYWCZA (średnio na 100 g) Wartość energetyczna 294 kJ/70 kcal Tłuszcz 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g Węglowodany 4,0 g w tym cukry 4,0 g Białko 10 g Sól 0,18 g Witamina D 2,0 µg (40 %**) Wapń 250 mg (31 %**) **zalecanej dziennej dawki Laktoza < 0,01 g INFORMACJE O PRODUKCIE Waga 175 g Skład Pasteryzowane mleko odtłuszczone, przecier z gruszek (3%), skrobia modyfikowana, substancje smakowe, substancje słodzące (acesulfam K, sukraloza), barwnik spożywczy (E 141), zakwas mleczarski, enzym (laktaza). Przechowywanie w temp. od +4 do +8°C Kraj pochodzenia Finlandia Producent Valio Ltd, Finlandia WARTOŚĆ ODŻYWCZA (średnio na 100 g) Wartość energetyczna 270 kJ/65 kcal Tłuszcz 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 4,4 g w tym cukry 4,4 g Białko 11 g Sól 0,08 g Laktoza < 0,01 g Cytuj
kanabis 22 520 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 No ale bialko mleka czyli kazeina to nie jest jakies robiace szal bialko. W sumie chyba na dzien to wogole bez sensu jest ja jesc. Zawartosc tez taka sama jakbys serek wiejski jadl. Werdykt : not bang Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Kazeina na noc to już też obalone, nieznaczne różnice w działaniu do WPC, czy WPI. No a tak to jakieś urozmaicenie, jak dużo nie kosztuje, bo ja np smaka na serek wiejski, albo twaróg nie miewam. Cytuj
MaZZeo 14 192 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 ja nie dam rady zjeść serka wiejskiego xD najgorsze co może być, już suchy twaróg lepszy. Cytuj
kanabis 22 520 Opublikowano 2 kwietnia 2019 Opublikowano 2 kwietnia 2019 (edytowane) 22 godziny temu, krupek napisał: Kazeina na noc to już też obalone, nieznaczne różnice w działaniu do WPC, czy WPI. No a tak to jakieś urozmaicenie, jak dużo nie kosztuje, bo ja np smaka na serek wiejski, albo twaróg nie miewam. Ale w sensie ze obalono ze jest dosc kiepsko przyswajalnym bialkiem w porownaniu do innych bialek i wolno sie wchlania? To chyba jednak byly fakty takie raczej nie do obalenia wydaje mi sie. A info o tym ze przyswaja sie w podobnym stopniu do wpc i w podobnym czasie wchlania bardzo bym poprosil jak mozna . No ale jak ktos chce moze przeciez jesc kazeine , nie zmarnuje sie przeciez. Tylko po co sobie tym kichy obciazac. Przeciez mozna sobie szejka na mleku zrobi bialkowego i bedzie smakowalo podobnie i wartosci beda lepsze. Nie kumam Edytowane 2 kwietnia 2019 przez kanabis Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 kwietnia 2019 Opublikowano 2 kwietnia 2019 W sensie, że różnice we wchłanianiu między kazeiną i pozostałymi białkami jest nieznacząca i raczej nie zrobi różnicy, szczególnie dla amatorów. Cytuj
MaZZeo 14 192 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Jakie batony polecacie? Ostatnio wziąłem białko z biotecha i było 10 batonów zero w gratisie i mi posmakowało, teraz wziąłem paczkę Olimp Gladiatorów brownie i vanilla i o kur.wa jakie to niesamowite jest, a skład mega. Cytuj
kanabis 22 520 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Opublikowano 17 kwietnia 2019 No gladiatory zaje,biste, szkoda ze cena taka bo by czlowiek codziennie sie czestowal Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Go on Protein 33 to chyba najtańsza opcja z takich, które nie mają cukru. Pyszne i kosztują niecałe 4 zł. Biotech Zero, czy Olimpy to wiadomo, że pyszne. Ostatnio też jadłem masowe Animal i o jezu jakie dobre, choć już dużo węgli i cukru, typowe na podbicie kcal. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 Pytanie takie. Musze się troche zabrac za siebie, cwiczenia swoją drogą, ale największy ból mam z pieczywem. Czy te bułki fitness z lidla są spoko? Bo jeszcze je zjem, ale ku,rva ciemny razowy czy inny chleb to nie przejdzie mi przez ryło, nawet z jakimiś fajnymi rzeczami w środku. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 No mi bardziej chodzi o typ bułki. Czasami zdarza się kupować w lidlu. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 Kajzerki z makiem z Auchana król Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 Zamiast bułek płatki owsiane z bakaliami jedz na śniadanie. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 Bakalie, owsiane? nie nie, ja chcę miec usmiech na twarzy. 1 Cytuj
kanabis 22 520 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 Biale pieczywo to syf sprzyjajacy tyciu w dodatku bez zadnych wartosci procz kiepskich weglowodanow. Albo razowe albo wejdz w 21 wiek i skoncz z kanapkami jak w podstawowce jakiejs. Owsianka z rodzynkami i miodem z dodatkiem cynamonu na zimno z rana i nie wiem jak moze byc bez usmiechu na twarzy. Stary owsianka to nie znaczy owies z woda na cieplo jak w szpitalu czy innej stadninie koni. Mozna to zrobic naprawde smacznie 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 Zamień na chleb żytni, albo razowy, jeśli nie możesz zrezygnować z pieczywa. Te bułki fitness to takie udawane ciemne pieczywo. Generalnie, w Lidlu jest sporo dobrego i prawdziwego pieczywa na prostym składzie, obok tego z ciasta mrożonego. Tyle, ze proste i dobre nie zawsze będzie sprzyjać odchudzaniu. Jak szukasz dobrej bułki to w składzie musi mieć znaczną przewagę mąki pełnoziarnistej, żytniej, orkiszowej, a najlepiej jak tylko taka jest. No i składników powinno być 3-4, bez cukru, ulepszaczy, dodatkami powinny być jedynie ziarna. Cytuj
Figaro 8 229 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 6 minut temu, kanabis napisał: Biale pieczywo to syf sprzyjajacy tyciu w dodatku bez zadnych wartosci procz kiepskich weglowodanow. Albo razowe albo wejdz w 21 wiek i skoncz z kanapkami jak w podstawowce jakiejs. Owsianka z rodzynkami i miodem z dodatkiem cynamonu na zimno z rana i nie wiem jak moze byc bez usmiechu na twarzy. Stary owsianka to nie znaczy owies z woda na cieplo jak w szpitalu czy innej stadninie koni. Mozna to zrobic naprawde smacznie popodawaj jakieś przepisiki. Zawsze dostaję fioła na punkcie owsianki latem. Cytuj
kanabis 22 520 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 W sumie to nie mam jakis sczegolnych bo jak mi cos smakuje to tego nie zmieniam. Tak jak mowie platki owsiane, lyzka miodu, zimne mleko to standard a do tego mozna dodac troszke cynamonu albo rodzynki albo lyzke masla orzechowego albo wszystko naraz. Ja osobiscie nienawidze rzeczy na cieplym mleku ale na zimnym uwielbiam. Lepsze niz jakies cini minis Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 14 minut temu, kanabis napisał: Biale pieczywo to syf sprzyjajacy tyciu w dodatku bez zadnych wartosci procz kiepskich weglowodanow. Albo razowe albo wejdz w 21 wiek i skoncz z kanapkami jak w podstawowce jakiejs. Owsianka z rodzynkami i miodem z dodatkiem cynamonu na zimno z rana i nie wiem jak moze byc bez usmiechu na twarzy. Stary owsianka to nie znaczy owies z woda na cieplo jak w szpitalu czy innej stadninie koni. Mozna to zrobic naprawde smacznie No ja juz milion razy pisałem o swoim placku owsianym. Przeciez to jest PETARDA DESEROWA niemal niz jakies bulki i chlebki. Cytuj
kanabis 22 520 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 Tez robilem placki jak jadlem wegle. Ale straszne piar.dy po nich mialem Mnie to nie przeszkadzalo ale innym juz tak Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 No to juz zależne od organizmu. Ja zaś mam tak gdy mam więcej tluszczy. Mozemy sie zgrac i zagazowac Islam Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 Podejrzewam, że Milan po prostu lubi pieczywo do jajówy, czy po prostu czegoś do smarowania, położenia i placki, czy owsianki go nie zachęcą. Cytuj
kanabis 22 520 Opublikowano 2 maja 2019 Opublikowano 2 maja 2019 No ale my tutaj nie jestesmy od zachecania tylko od doradzania jak zyc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi