Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Litwin81 napisał:

Chooj z tym wapniem :D Lepiej zmielić skorupki jajek,ważniejszy jest magnez.Co do nabiału,ma w sobie kazeinę,ona trawiąc się wytwarza śluz,który może kumulować się w zatokach.

Ale magnezu to chyba sporo mam w straczkowych ;)

Figaro a wiesz ze nawet jak bedziesz jadl suplement diety mutant mass xxl z najmanem na okladce to od tego nie przytyjesz jak nie bedziesz jadl wiecej niz potrzebujesz? Bardziej naukowo to brzmi dodatni bilans energetyczny.

Edytowane przez kanabis
Opublikowano
5 godzin temu, maciucha napisał:

jak śluz z jelit miałby przejść do zatok? :pawel: 

Oczywiście zdajesz sobie sprawę że strawialność kazeinianu wapnia to 60%?Reszta często przedostaje się nie strawiona przez nieszczelne jelito do krwi i tu powinieneś się domyślić,że powoduje stany zapalne.Jednym z nich jest problem z wydzieliną w zatokach. Dziwnym trafem jak ludzie odstawiają nabiał to nie maja problemów z zatokami.

Godzinę temu, kanabis napisał:

Ale magnezu to chyba sporo mam w straczkowych ;)

Figaro a wiesz ze nawet jak bedziesz jadl suplement diety mutant mass xxl z najmanem na okladce to od tego nie przytyjesz jak nie bedziesz jadl wiecej niz potrzebujesz? Bardziej naukowo to brzmi dodatni bilans energetyczny.

A strączkowe nie maja dużo błonnika i kwasu fitynowego?On wiąże minerały i wywala z organizmu.

Opublikowano
8 minut temu, Litwin81 napisał:

Oczywiście zdajesz sobie sprawę że strawialność kazeinianu wapnia to 60%?Reszta często przedostaje się nie strawiona przez nieszczelne jelito do krwi i tu powinieneś się domyślić,że powoduje stany zapalne.Jednym z nich jest problem z wydzieliną w zatokach. Dziwnym trafem jak ludzie odstawiają nabiał to nie maja problemów z zatokami.

A strączkowe nie maja dużo błonnika i kwasu fitynowego?On wiąże minerały i wywala z organizmu.

nieszczelne jelito? no może jak ktoś ma rozcięte albo pęknięte to i owszem, ale wtedy to ma dużo większe zmartwienia niż kazeina, w przeciwnym wypadku powodzenia z przechodzeniem tak dużej cząsteczki jak kazeinian wapnia przez ścianę jelita do krwi :pawel: 

normalnie białka są trawione do aminokwasów i dopiero wtedy są to cząsteczki na tyle małe żeby przejśc barierę jelito-krew, no ale kazeinian wapnia jest sprytny i nie dość że to potrafi to jeszcze zapie.rdala siać postrach do zatok :obama: 

 

 

a co do samej sprawy przetworów mlecznych i zapaleń zatok to znalazłem w necie tylko jakieś niemal anegdotyczne dowody i pseudomedyczne lajfstajlowe stronki, które o tym piszą, ale jakbyś miał coś solidnego z pubmedu albo innego poważnego źródła to chętnie poczytam :) 

 

Opublikowano

drogie badanie na coś co nawet nie jest oficjalnie przez żadną organizację uznane za chorobę, pomimo wielu przeprowadzonych i wciąż prowadzonych badań naukowych?

 

hmm no na pewno można temu ślepo ufać :) 

Opublikowano
10 minut temu, maciucha napisał:

drogie badanie na coś co nawet nie jest oficjalnie przez żadną organizację uznane za chorobę, pomimo wielu przeprowadzonych i wciąż prowadzonych badań naukowych?

 

hmm no na pewno można temu ślepo ufać :) 

To akurat żaden argument.Medycyna nadal w większości wypadków umie leczyć tylko objawy,a nie przyczyny.Dopiero teraz pojawiają się badania że to homocysteina powoduje skrzepliny i utlenianie cholesterolu,czyli powstawanie blaszki miażdżycowej,do tej pory  przepisywano ludziom statyny i bardziej im szkodzono niż pomagano(polecam przeczytać co robią statyny).

Opublikowano

no twoje argumenty za to są mocarne, jest nieszczelne jelito bo kogoś bolą zatoki a oprocz tego mozna na to zrobic badanieza 300zł wiec to musi byc prawda :notbad:

 

 

no i leki mają działania uboczne, działają różnie na różne organizmy, potrzebują doboru optymalnych dawek

ŁAMIĄCA WIADOMOŚĆ :obama: 

Opublikowano

Zawsze możesz go trochę doprawić, dokroić rzodkiewkę, szczypiorek

 

Nie mogę nigdzie znaleźć tego nowego wysokobiałkowego a serek z piątnicy minimum jeden dziennie wjeżdża, ze szczypiorkiem najlepszy.

Opublikowano (edytowane)

Bieluch mi lepiej wchodzi. Ten ma grudki i trzeba by go było z białeczkiem waniliowym mixować/blendować.

Edytowane przez MAJOCHEY_PL
Opublikowano
20 minut temu, krupek napisał:

Ja jakoś nigdy nie miałem smaku na serki wiejskie, jadłem czasami dla białka.

 

Mam to samo, jedynie dla białka go jem, albo, żeby jakieś kcal dodatkowe wleciały. Ze szczypiorkiem najbardziej mi podchodzą wiejskie. Za to nie polecam z całego serca serków wiejskich marki biedrona, są kwaśne, lekko gorzkie i myslałem, że gnoje nie zachowały ciagu chłodniczego i kupiłem skwaśniałe, ale one tak już mają, dla mnie nie do przełknięcia.

  • Minusik 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...