mcp 2 023 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 jezu, jaki ten figaro jest pocieszny Cytuj
kanabis 22 544 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Litwin81 napisał: Chooj z tym wapniem Lepiej zmielić skorupki jajek,ważniejszy jest magnez.Co do nabiału,ma w sobie kazeinę,ona trawiąc się wytwarza śluz,który może kumulować się w zatokach. Ale magnezu to chyba sporo mam w straczkowych Figaro a wiesz ze nawet jak bedziesz jadl suplement diety mutant mass xxl z najmanem na okladce to od tego nie przytyjesz jak nie bedziesz jadl wiecej niz potrzebujesz? Bardziej naukowo to brzmi dodatni bilans energetyczny. Edytowane 25 stycznia 2020 przez kanabis Cytuj
kanabis 22 544 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 (edytowane) Co do kielkow w 20g rzezuchy mamy 30mg witaminy c. Wiec prosze szanowac. Edytowane 25 stycznia 2020 przez kanabis Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 5 godzin temu, maciucha napisał: jak śluz z jelit miałby przejść do zatok? Oczywiście zdajesz sobie sprawę że strawialność kazeinianu wapnia to 60%?Reszta często przedostaje się nie strawiona przez nieszczelne jelito do krwi i tu powinieneś się domyślić,że powoduje stany zapalne.Jednym z nich jest problem z wydzieliną w zatokach. Dziwnym trafem jak ludzie odstawiają nabiał to nie maja problemów z zatokami. Godzinę temu, kanabis napisał: Ale magnezu to chyba sporo mam w straczkowych Figaro a wiesz ze nawet jak bedziesz jadl suplement diety mutant mass xxl z najmanem na okladce to od tego nie przytyjesz jak nie bedziesz jadl wiecej niz potrzebujesz? Bardziej naukowo to brzmi dodatni bilans energetyczny. A strączkowe nie maja dużo błonnika i kwasu fitynowego?On wiąże minerały i wywala z organizmu. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 8 minut temu, Litwin81 napisał: Oczywiście zdajesz sobie sprawę że strawialność kazeinianu wapnia to 60%?Reszta często przedostaje się nie strawiona przez nieszczelne jelito do krwi i tu powinieneś się domyślić,że powoduje stany zapalne.Jednym z nich jest problem z wydzieliną w zatokach. Dziwnym trafem jak ludzie odstawiają nabiał to nie maja problemów z zatokami. A strączkowe nie maja dużo błonnika i kwasu fitynowego?On wiąże minerały i wywala z organizmu. nieszczelne jelito? no może jak ktoś ma rozcięte albo pęknięte to i owszem, ale wtedy to ma dużo większe zmartwienia niż kazeina, w przeciwnym wypadku powodzenia z przechodzeniem tak dużej cząsteczki jak kazeinian wapnia przez ścianę jelita do krwi normalnie białka są trawione do aminokwasów i dopiero wtedy są to cząsteczki na tyle małe żeby przejśc barierę jelito-krew, no ale kazeinian wapnia jest sprytny i nie dość że to potrafi to jeszcze zapie.rdala siać postrach do zatok a co do samej sprawy przetworów mlecznych i zapaleń zatok to znalazłem w necie tylko jakieś niemal anegdotyczne dowody i pseudomedyczne lajfstajlowe stronki, które o tym piszą, ale jakbyś miał coś solidnego z pubmedu albo innego poważnego źródła to chętnie poczytam Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 (edytowane) Spoko,zapewne masz rację a badanie na zonulinę to mit https://instytut-mikroekologii.pl/produkt/zonulina/ Edytowane 25 stycznia 2020 przez Litwin81 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 drogie badanie na coś co nawet nie jest oficjalnie przez żadną organizację uznane za chorobę, pomimo wielu przeprowadzonych i wciąż prowadzonych badań naukowych? hmm no na pewno można temu ślepo ufać Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 10 minut temu, maciucha napisał: drogie badanie na coś co nawet nie jest oficjalnie przez żadną organizację uznane za chorobę, pomimo wielu przeprowadzonych i wciąż prowadzonych badań naukowych? hmm no na pewno można temu ślepo ufać To akurat żaden argument.Medycyna nadal w większości wypadków umie leczyć tylko objawy,a nie przyczyny.Dopiero teraz pojawiają się badania że to homocysteina powoduje skrzepliny i utlenianie cholesterolu,czyli powstawanie blaszki miażdżycowej,do tej pory przepisywano ludziom statyny i bardziej im szkodzono niż pomagano(polecam przeczytać co robią statyny). Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 no twoje argumenty za to są mocarne, jest nieszczelne jelito bo kogoś bolą zatoki a oprocz tego mozna na to zrobic badanieza 300zł wiec to musi byc prawda no i leki mają działania uboczne, działają różnie na różne organizmy, potrzebują doboru optymalnych dawek ŁAMIĄCA WIADOMOŚĆ Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 Kabi jak chcesz to odstaw cały nabiał na 4 tygodnie i zobaczysz czy jest ci lepiej,nie jest to środek pierwszej potrzeby także nie będziesz cierpiał. Cytuj
Figaro 8 229 Opublikowano 26 stycznia 2020 Opublikowano 26 stycznia 2020 9 godzin temu, mcp napisał: jezu, jaki ten figaro jest pocieszny bycie pociesznym figaro > bycie randomem Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 26 stycznia 2020 Opublikowano 26 stycznia 2020 Synku chyba nie wiesz z kim tanczysz Cytuj
mcp 2 023 Opublikowano 26 stycznia 2020 Opublikowano 26 stycznia 2020 10 godzin temu, Figaro napisał: bycie pociesznym figaro > bycie randomem Zjedz kiełki bo gwiazdorzysz. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 Nawet do serka wiejska dziś się dorzuca białko xd Cytuj
kanabis 22 544 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 Jeszcze tylko jakies żuberki proteinowe i mozna umierac Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 Może nie żuberek, ale powoli możesz się zbierać do trumny. Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 Ten serek w sumie dobry, jadłem go jakiś czas temu, polecam. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 Ja jakoś nigdy nie miałem smaku na serki wiejskie, jadłem czasami dla białka. Cytuj
mcp 2 023 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 Zawsze możesz go trochę doprawić, dokroić rzodkiewkę, szczypiorek Nie mogę nigdzie znaleźć tego nowego wysokobiałkowego a serek z piątnicy minimum jeden dziennie wjeżdża, ze szczypiorkiem najlepszy. Cytuj
Boomcio 4 082 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 (edytowane) Bieluch mi lepiej wchodzi. Ten ma grudki i trzeba by go było z białeczkiem waniliowym mixować/blendować. Edytowane 27 stycznia 2020 przez MAJOCHEY_PL Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 20 minut temu, krupek napisał: Ja jakoś nigdy nie miałem smaku na serki wiejskie, jadłem czasami dla białka. Mam to samo, jedynie dla białka go jem, albo, żeby jakieś kcal dodatkowe wleciały. Ze szczypiorkiem najbardziej mi podchodzą wiejskie. Za to nie polecam z całego serca serków wiejskich marki biedrona, są kwaśne, lekko gorzkie i myslałem, że gnoje nie zachowały ciagu chłodniczego i kupiłem skwaśniałe, ale one tak już mają, dla mnie nie do przełknięcia. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 Bieluch, naturalne itd zawsze lubiłem i lubię, szczególnie z płatkami i owocami. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 Czyli ludzie jedzacy serkie wiejskie na slodko serio istnieja Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 Serek wiejski, jogurt skyr, maliny, jagody lub inne owoce, garść orzechów, miarka białka. Systematycznie. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 stycznia 2020 Opublikowano 27 stycznia 2020 Serek wiejski nie smakuje? Pedały. Jakieś suszone owoce (daktyle, śliwki czy żurawina) + orzechy i jest smaczny. Z samym miodem też dobry ;p Na słono bym nie przełknął. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.