Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Białko za darmo. I kto jest idiotą teras?

Nie przesadzaj. Mam kolegę wędkarza i wiem, że koszt wędek, zanęt, żyłek, spławików, robaków (o ile nie chce Ci się spędzać 10 minut w piaskownicy z łopatką) nie jest mały. Nie wspominając o wstawaniu o poranku, chyba że łowisz w zimę. Z drugiej strony świetny argument by popić trochę i odpocząć od świata :D

No tak na powaznie to jest tak jak piszesz Kubaa, nie zamierzam diety opierac na okoniach czy płotkach, ale raczej jako dodatek do diety. Jakby nie było to czyste białko, i mysle że dodanie tych kilkudziesięciu gram białka do diety jak najbardziej wyjdzie na plus a nie zaszkodzi. No i walka z rybą, obcowanie z przyrodą, wspaniała rzecz jak ktos to lubi.

Teraz w Biedrze jest promocja na pstrągi, 1,99 za 100g, co daje dobrą cenę. Na grilla w sam raz ;)

w lidlu często wypatroszony pstrąg po 1.99 za 100g, normalna cena to 2.40, ale tydzień przed terminem opuszczają. jakiś czas temu zjechali w moim lidlu do 1.50 , bo dużo zostało a termin sie zbliżał.

piekne żarło ;]

Idę w  mase przy 91/188 - aktualnie cwicze może z 12 tygodni regularnie(a więc krótko) i dopiero ostatnie 2 tygodnie ogarnąłem, że za mało tłuszczy dostarczam wg. tego wyliczenia.

Na ile te "obliczacze" żarła są precyzyjne? Moja dieta po wyliczeniach to uogólniając 4 wory ryżu brązowego i 0,5 kg kuraka (+ warzywa) i niby 156g tłuszczu dziennie.

Co po podliczeniu wszystkiego musze w siebie wlewać jeszcze ze 120g oliwy, rozłożone do każdego posiłku daje jakieś 30g (spory kielon z tego jest) - to aby nie za dużo?  Nie obtłuści mnie to? ;)

Obtłuścić to cie może po węglach prostych nie oliwie. Chociaz ja bym sie trzymał wersji że 1g tłuszczy na kmc, według mnie to optymalna ilość ale każdy jest inny. 

A obliczacze żarła, no cóż jak dla mnie super sprawa, dokładne oczywiście nie są bo po prostu to niemozliwe ale BARDZO pomagaja w poznaniu swojego organizmu. Przykład, wyliczyli mi że moje zapotrzebowanie wynosi 2500kcal, po obserwacji organizmu wyszło że moje zapotrzebowanie to jakieś 2300-2400kcal.

Czyli jak widac są pomocne.

• Plusik 1

No pokombinuje z tą oliwą,dzięki. Po prostu trochę się niecierpliwie bo startowałem będąc dość szczupły ale z obtłuszczonym nieco brzuchem od żarcia pizzy przez rok (obiadowanie sie w pracy..) i nie chciałbym żeby to sie rozrosło. A że prostych w zasadzie nie wpieprzam, wiec powinno być spoko.

Co do obserwacji organizmu - póki co za mały staż mam i specjalnie nie zwracałem nigdy uwagi na żarcie, więc ciężko póki co ocenić jak na mnie działa to co jem. Tzn - widze, że rosne troche ;)