Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O tym wlasnie gadalem patrzcie jaka jest rozpietosc widelek

Ferrytyna: normy

Norma ferrytyny jest inna dla mężczyzn i kobiet, wartości prawidłowe to odpowiednio:

• dla mężczyzn - 15-400 µg/l
  • dla kobiet - 10-200 µg/l

W normie jest miec 20 i 390. No troche roznica. Ferratyna jak cos to taki w skrocie magazyn żelaza w organizmie.

Opublikowano

Białko wiążące żelazo.Tak samo duże rozpiętości są przy 25 OH-30-100,gdzie 30 to tak naprawdę już nawarstwianie się braków.Jem codziennie 20,000 j i mam 25 OH na poziomie 76.Ważne przy takim spożyciu jest suplementowanie wit a bo ma wspólny receptor z D3,magnezem i K2MK7.Magnez bierze udział w przemianach D3 do aktywnych form wit D3.

Opublikowano

byłem kilka lat temu u kolegi z roboty, szliśmy razem na pogrzeb ojca naszego wspólnego kolegi, mieszkał on skromnie, z rodzicami i chyba tuzinem rodzeństwa, na takiej wiosce 100 mieszkańców i właśnie chciał mnie podjąć czymś lepszym niż woda i wrzucił do niej rozpuszczalną witaminę musującą

tak mi się skojarzyło, nie wiem po co to piszę

• Plusik 1
  • Smutny 1
Opublikowano
3 godziny temu, krupek napisał:

Do szklaneczki 1 tabs musujący z żelazem z Biedry, do tego 2 tabsy rutinoscorbin i jest cymesik.

Jaka forma?Bo jak żelazo nieorganiczne to raczej słabo się wchłania.

Opublikowano
1 godzinę temu, krupek napisał:

To był żart, można się rozejść.

Nie wychwytuję żartów w kwestii suplementacji,ale mam też plusy,nie daję zdjęć ze swoim partnerem jak pewien osobnik.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, D.B. Cooper napisał:

O co chodzi 

comment_cMinppDRlAUlvsbhPHASbTEAeM09hGSn

Bardzo mnie to zniesmaczyło,ale maciucha pochwalił się w offtopic swoim szczęśliwym związkiem :/

Edytowane przez Litwin81
Opublikowano
41 minut temu, D.B. Cooper napisał:

Rozumiem, że na tym obrazku z Internetu jest maciucha? Ok. 

Budzi swoją dziewczynę do pracy, co w tym dziwnego? Nie widzę tam dwóch facetów.

A ja nie widzę kobiety także każdy może dopowiedzieć co chce,wiesz to żart,widzę że wziąłeś go poważnie ;)

Opublikowano

chłop smarujący się nutellą żeby nawet kosztem zajmowania ostatniego miejsca móc się podotykac pośladkami z innymi facetami zakłada że pod kołdrą leży facet?

no nie żebym był zaskoczony

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Dla ciebie dział pt kozy w du.psko zapinam. Uposledzeniec dalej nie kuma że nie jestem Bluberem, tym ulanym i rumianym (pipi)iszczem. 

Ta fota co dał Litwin to ty Maciucha? Bo jak tak to do Spartakusa możesz wchodzić vo najwyżej robić pale jak ktoś by Ci kazal z chętnych, nie mi oceniać preferencje sucho(nene)ku 

Edytowane przez Tarantino
  • Minusik 1
Opublikowano

Co sądzicie o jedzeniu banana i orzechów włoskich przed treningiem? Wracam do domu dość późno, ale nie jem też kolacji przed ćwiczeniami, więc taki właśnie miałem pomysł, żeby na siłce nie dokuczał głód.