Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

Jak Ci tłuszcz nie ciąży potem w czasie treningu to chyba spoko.

  • Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 409,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

  • Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

  • U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Chyba jednak lepiej tego banana, szczegolnie dojrzalego. Szybki strzal energii.

Nie wiem czy warto jesc wolnotrawiacy sie tluszcz i uruchamiac kichy kiedy krew bardziej jest potrzebna w miesniach. 

Opublikowano

Orzechy przed treningiem to bym sie bal , ze sie pos.ram, bo jeszcze kawe dla pobudzenia pije i takie combo by moglo sie zle skonczyc. Polecam zatem samego banana, bardziej zielonego. Po treningu w czasie powrotu do domu zółty :D

Opublikowano

O tak, ja również zajadam banana przed i po sesji. Jeśli wypijam kawę to "neutralizuję" ją potem przy pomocy ZMA. Już kiedyś miałem okres gdy miałem przerwę od ćwiczeń, dorabiałem sobie na stolarni szwagra składając z nim meble na zamówienie, piłem wtedy po 3-4 kawy dziennie. Po dwóch tygodniach takiego używania zaczęły mi cierpnąć nogi, pojawiło się takie uporczywe swędzenie mięśni, które nie dawało spać w nocy. Antidotum okazał się właśnie magnez. Od tamtej pory pilnuję się by nigdy mi go nie brakowało bo niedobór magnezu przeszkadza szczególnie w pływaniu. Bo jak skurcz w wodzie złapie to chooy człowieka może strzelić :pinch:

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy raz od momentu jak żyje w NL postanowiłem urozmaicić diete i dodać jako jeden jaki rodzaj kaszy , jakie było moje zdziwienie że w 2 dużych sklepach z żywnością nie było kompletnie żadnej kaszy . Do teraz zachodze jak to jest możliwe że sklep typu Lidl nie ma w asortymencie żadnego rodzaju kaszy , zawsze uważałem że jest to jedzenie na równi z ryżem/makaronem/pieczywem . Już pomijam fakt że o lays z pieca nikt nawet nie słyszał... 

Opublikowano

U nas w jakims Auchanie, czy Leclercu to spokojnie z 10 rodzajów się znajdzie. W Lidlu, albo Biedrze kilka.

Opublikowano

Jak pisałem podobnie zdziwiło mnie że na dziale z czipsami nie było lays z pieca , które wydawały mi się standardem jako przekąski na równi z colą light. Szukam czegoś o jak najniższym IG bo obecnie wygląda to tak że leci 200g ryżu w ciągu doby i 350g ziemniaków albo batatów .

Opublikowano

Może wyvofali z uwagi na koronawirusy?

Opublikowano

Ale trawka narkotyczna to pewnie w kazdej biedronce u nich

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No dobra, lecimy z redukcja. Pytanie takie. Mamy sobie makaron brązowy. 150 kcal w 100 gramach. Tak napisane na opakowaniu. 

 

Czyli wsypuje na wagę 100 gramów i gotuję jeśli chce 150 kcal zjeść? 

Czy też mam go zważyć po ugotowaniu bo wtedy zmienia np wagę? Jak to się liczy? 

Opublikowano

Przed gotowaniem rozumiem? Logiczne ale wolałem się upewnić. Dziękuję. 

Opublikowano

Napewno na opakowaniu nie jest zaznaczone ze to wartosci po ugotowaniu ?

Czasem na opakowaniu pisza wartosci po ugotowaniu. A 150kcal w 100g suchej masy makaronu nawet brazowego wydaje sie troche mało. 

Edytowane przez kanabis

Opublikowano

Jest. Nie zauważyłem. S(pipi)ysyny wprowadzają w błąd tylko. 

 

I mam (pipi)a ważyć obślizgły makaron zamiast chigienicznie przed ugotowaniem? Gdzie tu jakieś, rzeczniki praw konsumenta 

 

Kanabis, jesteś moim bohaterem. 

Edytowane przez Tarantino

Opublikowano

Zawsze mozesz poszukac w sklepie pudelka z podobnym  makaronem gdzie jest napisana wartosc przed ugotowaniem i tym sie sugerowac ;)

 

Bo wartosc po ugotowaniu w sumie jest zj.ebana i malo pro. Raz makaron moze zlapac wiecej wody raz mniej. Ja bym poszukal po prostu na necie wartosci i je.bal to co jest na pudelku.

Opublikowano

Nie wiem co to za makaron ale jak ostatnio miałem ryz gdzie podawali wartość kcal ugotowanego ryżu, to podali też z jakiej ilości suchego ryżu jest ta porcja 100g więc można było sobie to przeliczyć. 

Opublikowano

ryż rzadko kiedy podają wartość kaloryczną po ugotowaniu, makaron bardzo często

 

100g ugotowanego makaronu to 50g suchego

 

Więc pomnóż te kalorie x2.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

9g tłuszczu i 2,8g białka w 100g? Przecież to ch.ujoza a nie jogurt :pawel:

 

Jak jadłem nabiał to najlepszy był Skyr, Piątnica białkowy, albo ten:

 

maluta-jogurt-naturalny-wysokobialkowy-bez-laktozy-0-180-g-gobm1e.jpg

 

Edytowane przez krupek

Opublikowano

Znudziły mnie te kwaskowate jogurty typu Skyr i naturalny. Poza tym taki jogurt dla mnie to coś co połączy płatki owsiane ze soba i resztą a nie źródło białka.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.