maciucha 11 638 Opublikowano 16 lutego 2021 Opublikowano 16 lutego 2021 ja od miesiąca co dzień na śniadanie zjadam sałatkę z pół miksu sałat, pół puszki czerwonej fasoli, pół puszki kukurydzy, kilka pomidorków cherry, pokrojoną mozarelle, polane wszystko dość hojnie oliwą z oliwek i przyprawione ziołami toskańskimi czekam aż mi zbrzydnie ale się nie zanosi Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 16 lutego 2021 Opublikowano 16 lutego 2021 a na obiad lubię sobie raz na jakiś czas zrobić na kilka dni kurczaka w przyprawie gyros z papryką czerwoną, do tego makaron penne i nawalone sosem czosnkowym zrobionym z jogurtu naturalnego taki substytut kebsa całkiem nieźle się sprawdza Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 17 lutego 2021 Opublikowano 17 lutego 2021 19 godzin temu, Figaro napisał: polećcie jakieś dania dla ćwiczącego suchoklatesa, bo nudzi mnie ryżowy kurczak policzonaszama na YT ma nawet fajne przepisy. Koleś wygląda jak Alladyn. 1 Cytuj
tehrokc 3 Opublikowano 24 lutego 2021 Opublikowano 24 lutego 2021 a na redukcje cos dlugoterminowego? od siedzenia w domu masa wzrosla mi do 85kg, a to gdzies o 10kg za duzo. probowalem z wylacznie gotowanymi warzywami 3 tyg + cwiczenia fizyczne i nic nie spadlo, a pod koniec nie moglem sie na to zarcie patrzec. chu.jowka bo nigdy nie mialem nadwagi i nie wiem jak sie z tym uporac. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 9 godzin temu, tehrokc napisał: a na redukcje cos dlugoterminowego? od siedzenia w domu masa wzrosla mi do 85kg, a to gdzies o 10kg za duzo. probowalem z wylacznie gotowanymi warzywami 3 tyg + cwiczenia fizyczne i nic nie spadlo, a pod koniec nie moglem sie na to zarcie patrzec. chu.jowka bo nigdy nie mialem nadwagi i nie wiem jak sie z tym uporac. Nie jeść słodyczy, nie używać cukru. Jak siedzisz na dupie to możesz w niektóre dni w tyg. nie jeść kolacji. Ja dzięki tym prostym trikom straciłem ponad 15 kg w ok. rok. Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 37 minut temu, lpcl napisał: Nie jeść słodyczy, nie używać cukru. Prosta droga do porzucenia każdej diety w tydzień IMO Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 26 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Prosta droga do porzucenia każdej diety w tydzień IMO Zależy od osoby. Ja np. prawie nie jadłem słodyczy ale piłem tak. z 10 herbat dziennie i każdą słodziłem tak 1,5 łyżeczki. W sumie moja waga to było ok. 90 kg +- 2 kg. Ale jak zauważyłem, że zacząłem tyć (chyba z 96 kg, nic dziwnego, po 30 metabolizm zaczyna kuleć) to myślałem co tam można wyeliminować. I jak się zastanowiłem ile tego cukru tam z tą herbatką sobie aplikuje to przestałem używać (btw bez cukru smakuje jak gówno). Zamiast tego jak jem np. kanapki z twarogiem to smaruje miodem w niedużych ilościach. Poza tym w przetworzonych produktach masz od chuja soli i cukru więc raczej o tak nigdy tego nie wyeliminujesz w 100%. Moja waga obecnie to ok. 80 kg. Cytuj
Ukukuki 6 931 Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 Od 6 tygodni jestem na diecie w apce Vitalia Start (coś koło 80 zł na start za dwa miesiące) - 6 kg w dół. Przy czym nie jestem w stanie zjadać tych porcji obiadowych które często są w okolicy 1 kg. Dlatego schudłem więcej niż moje założenia 0,3 kg tygodniowo (zalezy mi bardziej na docięciu i wyrobienia zdrowych nawyków plus urozmaiceniu diety nowymi pomysłami na posiłki). Dieta marzenie bo nie jestem w stanie przejeść a chudnę xd Jestem mega zadowolony i polecam na jakiś czas żeby wyrobić sobie zdrowe nawyki i zobaczyć jak dieta może być urozmajcona. Największą wygoda dla mnie jest lista zakupów, chodzę na zakupy dwa razy w tygodniu a w apce mam listę na zakupy. Od 6 tygodni nic z żarcia mi się nie zepsuło więc jest to nawet pewnego rodzaju oszczedność. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 (edytowane) Podaj jakiś przykład co jest w tej diecie. Podejście "wszystko, albo nic" dla niektórych działa, natomiast może prowadzić do bardzo szybkiego powrotu złych nawyków, jeśli zacznie ci tego słodkiego, tłustego, fast foodów, itd. wielce brakować i jest moim zdaniem pójściem na łatwizne. Znacznie łatwiej jest nie jeść w ogóle słodyczy niż odmówić sobie więcej po zjedzeniu jednego kawałka ciasta raz na jakiś czas. Najlepiej wypracować sobie samodyscyplinę, umiar i umieć sobie dozować te mniej zdrowe rzeczy. Trzeba to sobie ułożyć w głowie i jest to znacznie trudniejsze w wykonaniu ale przy takiej twardej bani wiesz, że dieta okaże się sukcesem, a ty się nie zalejesz na sam widok burgera. Edytowane 25 lutego 2021 przez Hela Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 Mozesz sprobowac intermittent fasting z okienkiem 8/16. Wybierasz sobie czas na jedzenie i nie jedzenie. Przykladowo, kalorie dostarczas tylko miedzy 10 a 18, poza tymi godzinami nie przyjmujesz zadnych kalorii. Dopuszczalne jest picie samej wody, herbaty albo kawy bez zadnych dodatkow. Oczywiscie nie znaczy to ze w okienku jedzenia mozna szamac same pizze i popijac browarami. Tez trzeba w miare trzymac sie mniej kalorycznego jedzenia ale stosujac taki tymczasowy post mozna sobie czesciej pozwolic na jakies ustepstwa Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 Można też szukać zamienników cukru, albo słodkiego - gorzka czekolada, coś na słodzikach, albo fit produkty, czy przepisy. No i ruszać się też, wtedy zapotrzebowanie będzie większe. Cytuj
Boomcio 4 028 Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 Jak są smaki na słodkie, to suszone śliwki. Sprawdzone. 3 lata bez cukru. Oczywiście poza tym ukrytym we wszystkim / keczup,makaron, chleb, piwo, itp itd/. Po dwóch miesiącach nawet te śliwki nie były potrzebne. Zero chęci na słodycze. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 2 godziny temu, krupek napisał: Można też szukać zamienników cukru, albo słodkiego - gorzka czekolada, coś na słodzikach, albo fit produkty, czy przepisy. No i ruszać się też, wtedy zapotrzebowanie będzie większe. Pamiętam te cole 0% bez cukru, jakie to gówno było niedobre. Nie no jebać te słodziki. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 Są różne słodziki, w napojach jest zazwyczaj aspartam. Taki erytrytol już inaczej smakuje. Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 2 godziny temu, Boomcio napisał: Jak są smaki na słodkie, to suszone śliwki. U mnie rodzynki lub daktyle Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 25 lutego 2021 Opublikowano 25 lutego 2021 12 minut temu, krupek napisał: Są różne słodziki, w napojach jest zazwyczaj aspartam. Taki erytrytol już inaczej smakuje. Wyobrażam sobie ale dzięki i tak wolę nie próbować. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 19 marca 2021 Opublikowano 19 marca 2021 Kupiłem w biedrze, było akurat drożej bo po 10,99zł, ale w smaku jest dobre. Czuc lekko wanilię, skład też jest ok, wiec polecam. Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 20 marca 2021 Opublikowano 20 marca 2021 W biedrze sa tez zajebiste batoniki. W sklad sie nie zaglebialem bo jem je i tak tylko w cheat day ale smak to dla mnie jest goty Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 20 marca 2021 Opublikowano 20 marca 2021 @kanabisnie zdązyłem zobaczyc screena Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 21 marca 2021 Opublikowano 21 marca 2021 A to mendy, probuja mnie cenzurowac! Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 13 czerwca 2021 Opublikowano 13 czerwca 2021 Wróciłem do robienia odżywki białkowej z żelatyna, dorzucam sobie jakieś owoce, teraz truskawki i borówki i nie potrzebuje słodyczy. Wychodzi zajebisty deser. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 Pierwszy raz kupiłem dla spróbowania i daje radę, chociaż jest bardziej tłuste niż to z orzeszków ziemnych, ale smakowo lepsze 10,99zł za mały słoik a szybko z niego znika bo dobre. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 Migdałowe i nerkowcowe kozak. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 Nerkowca nigdzie nie widziałem u mnie w marketach. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 Primavika robi, ale ogólnie to chyba z SFD się najbardziej opłaca zamawiać, no i mają duży wybór. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi