Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie co można jeść przy diecie?

Odstawiłem makaron, ziemnioki, sosy, majonez/ketchup/musztarda.

Do absolutnego minimum ograniczyłem sól, tłuszcze, olej.

Słodyczy i alkoholu nie tykam. 

Jem obecnie np. na śniadanie jajecznica/omlet/owsianka/płatki.

W międzyczasie jakiś owoc/warzywo/jogurt naturalny

Obiad np. kurczak gotowany/chude mięso w przyprawach, do tego np. ryż

Kolacja zależy, przeważnie jakaś sałatka.

Co można do tego dodać? Szczególnie jeśli chodzi o obiad? 

Warunek: łatwe do przyrządzenia samemu w domu. Dopiero się uczę gotować także nie chcę poziomu very hard. :)

Edytowane przez suteq
Opublikowano

Zobacz też tzw placki z płatków owsianych. Świetna rzecz możliwa do kombinowania z dodatkami (cynamon czy kakao). Raz zrobiłem też jajecznicę z makaronem. W sumie też niezłe choć na talerzu wylądowało tylko raz :D

Opublikowano

Chłopie, wlewasz 150grama do miski, do tego 4 jaja i mieszasz. Później jep na patelnie, rozsmarowujesz po całej powierzchni i przypiekasz. Później na talerz, banan, jogurt i wiosłujesz. Pooglądaj poprzednie posty w tym temacie.

• Plusik 2
Opublikowano

Ten Warszawski koks to ladny pic na wode, pol hurtowni farmakologicznej w nich plynie.

Saker pytal gdzies na sfd o dawkowanie clena + propa, paczek wbijal wino

a owca pewno wszystkiego po trochu, patrzac na jego forme (2 lata cwiczen) i forme sakera (ok 4 lat)..

Jak oni taką formę zrobili na koksie, to tylko zmarnowali te cykle. Wyglądają dobrze, ale znam naturalnych kolesi wyglądających lepiej.

Opublikowano

Chłopie, wlewasz 150grama do miski, do tego 4 jaja i mieszasz. Później jep na patelnie, rozsmarowujesz po całej powierzchni i przypiekasz. Później na talerz, banan, jogurt i wiosłujesz. Pooglądaj poprzednie posty w tym temacie.

Chciałem dodać że ja jeszcze przed wlaniem jaj zalewam wrzatkiem owsiane zeby wsiąkły troche wody i zmiękły. Ale ty pewnie tez tak robisz

Opublikowano

Dokładnie, każdy tworzy na swój sposób. Ale cholera, gdy mam na rano do roboty to za chony ludowe nie chce mi się jeść i robić. Faszeruję się jajami gotowanymi i białkiem. Ale gdy jest na drugą zmianę, to okrągłe 7 dni w tygodniu leci taki zestaw :)

Opublikowano

I nie masz obrzydzenia? 

Przez cały tydzień to samo na śniadanie. Ja bym chyba padł po 3 dniach w rzygi, no chyba, że to byłoby coś naprawdę zaje.bistego, ale to też pewnie max kilka dni. 

Opublikowano

Taka dola trzymania diety, choć nie trzymam ściśle bo prosem nie jestem i mój fioł na tym punkcie już dawno minął. Ale taki zestaw jest dla mnie baaardzo pyszny sam w sobie. Coś jak żurek śląski od Mamy, można go żreć non stop. :D

• Plusik 1
Opublikowano

głupoty gada

Co tam konkretnie jest głupotą? 

że indeks glikiemiczny to mit i że dwa posiłki o tych samych wartościach odźywczycha różnych składach są dla naszego organizmu identyczne

Opublikowano

Jeżeli mowa o płatkach, ja właśnie jem 100g płatków, 1 miarka odzywki białkowej, dwie łyżeczki kawy rozpuszczalnej. Wszytsko zalewam lekko ciepłą wodą i na koniec dodaje 5 jajek (same białko).

Można jeść tez tak.

Końcówka :lol:

Opublikowano

głupoty gada

Co tam konkretnie jest głupotą? 

że indeks glikiemiczny to mit i że dwa posiłki o tych samych wartościach odźywczycha różnych składach są dla naszego organizmu identyczne

A masz jakieś źródło, że indeks glikemiczny to nie mit? 

Bo wg Nortona Layne'a i Iana McCarthy, których uważam za speców, indeks glikemiczny to bullshit (no chyba, że jesteś diabetykiem, ale to inna sprawa)

Opublikowano

No tak ale to po co wciskają kit gościom którzy próbuja coś zdziałać na sucho że jeśli wybiorą haburgera zamiast ryżu to będzie git? Błazenada jak dla mnie