Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, to będę mył zęby, spinał poślady, wjeżdżał sobie na ambicję i odmawiał pokusie. Jak wytrzymam z tydzień to powinno wejść w nawyk. 

Dzięki za wsparcie, chłopaki. 

Jak kiedyś byłem głodny, a nie chciałem jesc to się opijałem do limitu wodą i na jakiś czas miałem spokój (z 5 lat temu byłem grubaskiem, o dziwo).

Teraz robie masę, więc jem praktycznie bez ograniczeń. Ciesze się, że organizm w końcu przyzwyczaił się do dużo większej ilości jedzenia, z 3 tygodnie to u mnie trwało. No i w dobry miesiąc na takiej szamie i cwiczeniach zrobiłem prawie +2kg :D.

Z wodą byłoby ciężko, bo już i tak piję sporo. Zresztą takie metody zalatują anoreksją.

Ciężki sprawdzian się szykuje w weekend, bo mamuśka  gotuje gołąbki. Postaram się zachować umiar. 

Parę kilo będę chciał dorzucić na jesień, to przyda się to ciągłe łaknienie. Teraz jest już dobra plażowa sylwetka. 

Zapie.rdalam ciężko żeby się wyrównało to jedzenie. Nie mówię, że jest jakaś mega plażowa, ale dla mnie w sam raz. 

Wrzucałem zdjęcie jakoś pod koniec lutego, wiele się nie zmieniło od tego czasu (zaraz poszukam), może nawet schudłem z kilo albo półtora. 

e: to te stare, teraz jest w zasadzie identycznie

muau.jpg

Edytowane przez Gość

Ja robię na masę, ale przynajmniej raz w tyg biegam. Jeżdżę też na rowerze, ale to raczej jako środek transportu. Wydaje mi się, że po prostu musisz zwiększyć proporcjonalnie węgle i pouprawiać aeroby odpowiednią ilość czasu (w innym temacie był fajny wykres). Niektórzy radzą też użycie białka przed i po aktywności

Jade już te 1,5 miesiąca na masówce i zauważyłem dzisiaj, że troche zdąrzyło mnie no dole brzucha podlac. Coś można doraźnie zrobic (dorzucic bieganie?)? Czy musze czekac, aż skończe jako tako mase (narazie 2kg do przodu) i dopiero wtedy martwic się o zbędny tłuszcz?

Unikać węgli prostych

Jade już te 1,5 miesiąca na masówce i zauważyłem dzisiaj, że troche zdąrzyło mnie no dole brzucha podlac. Coś można doraźnie zrobic (dorzucic bieganie?)? Czy musze czekac, aż skończe jako tako mase (narazie 2kg do przodu) i dopiero wtedy martwic się o zbędny tłuszcz?

Unikać węgli prostych

obciac wegle, podkrecic aero

2Kg to jest nic a nie waga do przodu ;) Gdy zaczalem z silka wazylem 72 kg, po niecalych dwoch latach doszedlem do 95kg. Na to trzeba cierpliwosci. Zalany brzuch? Walic to. Mnie plazowa sylwetka nie interesuje. Wycinka, redukcja z 80kg? Z osci na wior? Bezsensu, zeby wycinac trzeba miec z czego. Wystarczy poogladac ludzi na kfd ktorzy wycinali sie jeszcze zanim porzadnie zlapali mase. Lapki i reszta zostaly lipne.

• Plusik 1

Tak się spiąłem i pobiegałem dwa dni ze złości i przed bieganiem miałem regularnie rano w okolicach 84kg (2,5kg do przodu) a teraz 4 dzień po ostatnim bieganiu i dzień w dzień mam już znowu 82,5kg).

No (pipi)a nie uradze xD.

jem tak:

śniadanie:

- placki z 2 jaj, 100g owsianki, dżemora

obiad:

-100g ryżu, pierś z kurczaka, surówka

przed treningiem:

-2 banany, ewentualnie chleb żytni z serem

po treningu:

-100g ryżu, pierś z kurczaka (czasem ryba), surówka

kolacja:

-3 jajka z chlebem żytnim i serem, ewentualnie placki z 2 jaj i 100g owsianki i dżemora

przed spaniem:

-250g chudego twarogu z dżemorem

tu sie da coś jeszcze dorzucic?

Edytowane przez maciucha