Andreal 2 123 Opublikowano 17 lipca 2013 Opublikowano 17 lipca 2013 Zabrakło mi płatków owsianych, więc wczoraj wrzuciłem w michę muesli bakaliowe z biedronki, zalałem niewielką ilością mleka i do lodówki, z rana dodałem 2 jaja i na patelnię. Całkiem smaczne i nie wymaga żadnych dodatków. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 lipca 2013 Opublikowano 17 lipca 2013 Ale musli to nie płatki Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 17 lipca 2013 Opublikowano 17 lipca 2013 Zależy co jest w musli. Jak płatki z dodatkami to można to podpiąć pod nie Cytuj
fazzeer 15 Opublikowano 21 lipca 2013 Opublikowano 21 lipca 2013 Łyżka w misce - najpierw płatki, jaja, białko i kawę np. mieszam wszystko łychą, wylewam na patelnie i dodaję dodatki typu suszone morele czy owoce mrożone jeśli nie mam normalnych. Banan już na końcu jak wszystko leży na talerzu plus jogurt naturalny na to wszystko A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ? Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 21 lipca 2013 Opublikowano 21 lipca 2013 A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ? Z namaczaniem jak chcesz. Obie wersje wychodzą. Ja delikatnie polewam i czekam, aż wsiąknie w płatki. Na patelnie wrzucam dopiero w chwili rozgrzania się oleju. Jak masz z teflonem to raczej nie musisz używać tłuszczu. Pamiętaj o małym ogniu, aby nie przypalić, bo spalone płatki nie są najsmaczniejsze Cytuj
maciucha 11 653 Opublikowano 21 lipca 2013 Opublikowano 21 lipca 2013 ja robię bardzy podobny i wsypuje płatki prosto z paczki, bez żadnego namaczania. patelnia sucha, bez oleju. konsystencja jest dobra, bezproblemowo sie obraca Cytuj
Kosmos 2 752 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 Dajcie jakiś pomysł na kaszę gryczaną, jakie mięso i jaki sos do tego ? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 Kasza, kura, ketchup i lyzka majonezu. Mieszasz i wioslujesz. Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 Łyżka w misce - najpierw płatki, jaja, białko i kawę np. mieszam wszystko łychą, wylewam na patelnie i dodaję dodatki typu suszone morele czy owoce mrożone jeśli nie mam normalnych. Banan już na końcu jak wszystko leży na talerzu plus jogurt naturalny na to wszystko A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ? To już kwestia gustu. Ja robie i tak i tak. Z namaczaniem sa delikatniejsze i wg mnie smaczniejsze. Ja leje na patelnie psikaną olejem bezkalorycznym w sprayu. Nie wyobrażam sobie robienia na zwykłym, taka bomba wegli plus tłuszczu niczego dobrego nie wróży. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 Ja wlewam do michy lyzke oliwy, to wszystko. Cytuj
fazzeer 15 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 Ja kiedyś takie robiłem, ale pamiętam, że owies mi wychodził tak suchy, że ciężko to było potem jeść, dlatego pytam, trzeba będzie popróbować. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 ja to po prostu smaże omlet, na talerzu nakładam na niego grubą warstwę zagęszczonej, dobrze nasiąkniętej owsianki w mleku z dodatkiem kakao i cynamonu. na samą górę jakieś owoce, albo smaruje wcześniej konfiturą. Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 Ja kiedyś takie robiłem, ale pamiętam, że owies mi wychodził tak suchy, że ciężko to było potem jeść, dlatego pytam, trzeba będzie popróbować. Jak najpierw nasiąknie gorąca wodą nie jest suchy. Dlatego IMO smaczniejszy po nasiąknięciu. Ale ostatnio z lenistwa robie wersje Cheliosa Cytuj
maciucha 11 653 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 nie wiem o co wam chodzi z tym owsem właściwie jak to jest w srodku placka na którym są owoce/dżemor to w ogóle nie zauważam owsa podczas jedzenia Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 Dokładnie, u mnie i tak jest to mokrawe bo wrzuceniu owoców - a na koniec gdy już wszystko mam na talerzu to zawsze oblewam jogurtem naturalnym. Stąd nie robię nasiąkniętych płatków. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 (edytowane) Ja wlewam do platkow troche goracej wody, czekam az rozmiekna, do tego kilka jaj, mieszam i wrzucam na patelnie. Po usmazeniu troche dzemu na wierzch i wpyerdalam edit: robi ktos szejki z mleka, mleka w proszku i owocow? Kiedy to pic - na sniadanie, czy moze przed/ po treningu? Edytowane 22 lipca 2013 przez Qvstra Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 No ja własnie nie dodaje owoców, only combo płatki+jajca Qvestra no ale mleko to syf po co je pić, jaki cel tego? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 'pij mleko, bedziesz wielki'? to nieprawda? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 Czasem można wypić, raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 'pij mleko, bedziesz wielki'? to nieprawda? nieprawda, tak samo jak te dziewczyńskie szejki "proteinowe" robione z mleka które maja tyle protein co kot napłakał Jak już chcesz pić mleko to jak dla mnie sens ma tylko szejk z wpc plus jako dodatek owoce. Wtedy jak najbardziej, smacznie i może pomoóc byc wielkim Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 Z odzywkami poczekam jeszcze z dwa tygodnie, wtedy podejme decyzje, czy cos kupowac, czy cisnac dalej jak dotychczas Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 Kreta, białko i bcaa. Reszty nawet nie próbuj. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 qvstra pij mleko i nie słuchaj ich Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 Kazub z całym szacunkiem dla twojego bajcepsa ale mleko to syf. Kiepskie wegle, kiepski tłuszcz, mało białka. Jak pić to tylko dla smaku nie jako element diety Co do supli tak jak pisze Kobik , reszta to chłyt marketingowy Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 Dzis w żabce trafiłem na Pop Cool Chips od Sonko, na 100g mamy 76g węgli i tylko 7g tłuszczu. Zielona cebulka bardzo dobra, polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.