Andreal 2 123 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Zabrakło mi płatków owsianych, więc wczoraj wrzuciłem w michę muesli bakaliowe z biedronki, zalałem niewielką ilością mleka i do lodówki, z rana dodałem 2 jaja i na patelnię. Całkiem smaczne i nie wymaga żadnych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Ale musli to nie płatki Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Zależy co jest w musli. Jak płatki z dodatkami to można to podpiąć pod nie Cytuj Odnośnik do komentarza
fazzeer 15 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Łyżka w misce - najpierw płatki, jaja, białko i kawę np. mieszam wszystko łychą, wylewam na patelnie i dodaję dodatki typu suszone morele czy owoce mrożone jeśli nie mam normalnych. Banan już na końcu jak wszystko leży na talerzu plus jogurt naturalny na to wszystko A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ? Z namaczaniem jak chcesz. Obie wersje wychodzą. Ja delikatnie polewam i czekam, aż wsiąknie w płatki. Na patelnie wrzucam dopiero w chwili rozgrzania się oleju. Jak masz z teflonem to raczej nie musisz używać tłuszczu. Pamiętaj o małym ogniu, aby nie przypalić, bo spalone płatki nie są najsmaczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 ja robię bardzy podobny i wsypuje płatki prosto z paczki, bez żadnego namaczania. patelnia sucha, bez oleju. konsystencja jest dobra, bezproblemowo sie obraca Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Dajcie jakiś pomysł na kaszę gryczaną, jakie mięso i jaki sos do tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Kasza, kura, ketchup i lyzka majonezu. Mieszasz i wioslujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Łyżka w misce - najpierw płatki, jaja, białko i kawę np. mieszam wszystko łychą, wylewam na patelnie i dodaję dodatki typu suszone morele czy owoce mrożone jeśli nie mam normalnych. Banan już na końcu jak wszystko leży na talerzu plus jogurt naturalny na to wszystko A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ? To już kwestia gustu. Ja robie i tak i tak. Z namaczaniem sa delikatniejsze i wg mnie smaczniejsze. Ja leje na patelnie psikaną olejem bezkalorycznym w sprayu. Nie wyobrażam sobie robienia na zwykłym, taka bomba wegli plus tłuszczu niczego dobrego nie wróży. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Ja wlewam do michy lyzke oliwy, to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
fazzeer 15 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Ja kiedyś takie robiłem, ale pamiętam, że owies mi wychodził tak suchy, że ciężko to było potem jeść, dlatego pytam, trzeba będzie popróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 ja to po prostu smaże omlet, na talerzu nakładam na niego grubą warstwę zagęszczonej, dobrze nasiąkniętej owsianki w mleku z dodatkiem kakao i cynamonu. na samą górę jakieś owoce, albo smaruje wcześniej konfiturą. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Ja kiedyś takie robiłem, ale pamiętam, że owies mi wychodził tak suchy, że ciężko to było potem jeść, dlatego pytam, trzeba będzie popróbować. Jak najpierw nasiąknie gorąca wodą nie jest suchy. Dlatego IMO smaczniejszy po nasiąknięciu. Ale ostatnio z lenistwa robie wersje Cheliosa Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 nie wiem o co wam chodzi z tym owsem właściwie jak to jest w srodku placka na którym są owoce/dżemor to w ogóle nie zauważam owsa podczas jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Dokładnie, u mnie i tak jest to mokrawe bo wrzuceniu owoców - a na koniec gdy już wszystko mam na talerzu to zawsze oblewam jogurtem naturalnym. Stąd nie robię nasiąkniętych płatków. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) Ja wlewam do platkow troche goracej wody, czekam az rozmiekna, do tego kilka jaj, mieszam i wrzucam na patelnie. Po usmazeniu troche dzemu na wierzch i wpyerdalam edit: robi ktos szejki z mleka, mleka w proszku i owocow? Kiedy to pic - na sniadanie, czy moze przed/ po treningu? Edytowane 22 Lipca 2013 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 No ja własnie nie dodaje owoców, only combo płatki+jajca Qvestra no ale mleko to syf po co je pić, jaki cel tego? Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 'pij mleko, bedziesz wielki'? to nieprawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Czasem można wypić, raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 'pij mleko, bedziesz wielki'? to nieprawda? nieprawda, tak samo jak te dziewczyńskie szejki "proteinowe" robione z mleka które maja tyle protein co kot napłakał Jak już chcesz pić mleko to jak dla mnie sens ma tylko szejk z wpc plus jako dodatek owoce. Wtedy jak najbardziej, smacznie i może pomoóc byc wielkim Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Z odzywkami poczekam jeszcze z dwa tygodnie, wtedy podejme decyzje, czy cos kupowac, czy cisnac dalej jak dotychczas Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Kreta, białko i bcaa. Reszty nawet nie próbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 qvstra pij mleko i nie słuchaj ich Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Kazub z całym szacunkiem dla twojego bajcepsa ale mleko to syf. Kiepskie wegle, kiepski tłuszcz, mało białka. Jak pić to tylko dla smaku nie jako element diety Co do supli tak jak pisze Kobik , reszta to chłyt marketingowy Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Dzis w żabce trafiłem na Pop Cool Chips od Sonko, na 100g mamy 76g węgli i tylko 7g tłuszczu. Zielona cebulka bardzo dobra, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi