Grzegorzo 1 411 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Kiedyś już było o mleku w tym temacie, więc nie ma po co drugi raz o to samo się kłócić. (argumenty że UHT jest niezdrowe i ma złą proporcję wapnia do magnezu)Kazub ma jednak rację wg mnie. Dodatkowo jeśli jest to produkt prosto od krowy (ja mam taką możliwość nabycia nabiału), to pić do woli. Edytowane 23 Lipca 2013 przez Grzesiek570 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Dokaldnie, nawet witaminy. Lepiej zakupic w postaci tabsow musujacych, niz to co proponuja producenci. Wiekszosc tego badziewia to placebo, ktore albo nie dziala ( testo w tabsach HAHAHOHOHOHEHE ), albo szkodzi zdrowiu, zamiast podnosic libido to drastycznie obniza, to akurat zauwazylem po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Jechałem ostatnie 2 tygodnie na około 3500kcal i waga stoi na magicznym 83,7kg. Będę teraz chyba do wszytskiego co się da dorzucał oliwe z oliwek i pozwole sobie na niewielką ilosc słodyczy w dzien żeby podbic kcal do 4000, bo już więcej owsa i mięsa nie dam rady w siebie pakowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Ale to nie tędy droga. Zbyt szybko oczekujesz cudów z waga, zwłaszcza przy Twoim wzroście. W tym sporcie, pośpiech jest nie wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stunik 1 402 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Wiecie który olej najlepiej kupić jak mam w diecie: Olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego. http://www.ztkruszwica.pl/pl/nasze-produkty/produkty-konsumenckie/oleje?pid=6 Kupiłem ten, bo na żadnym nie ma informacji o tym kwasie. Będzie dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Jechałem ostatnie 2 tygodnie na około 3500kcal i waga stoi na magicznym 83,7kg. Będę teraz chyba do wszytskiego co się da dorzucał oliwe z oliwek i pozwole sobie na niewielką ilosc słodyczy w dzien żeby podbic kcal do 4000, bo już więcej owsa i mięsa nie dam rady w siebie pakowac. Podbij kcal oliwa. Słodycze? Nie radze Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 MACIE (pipi)A DIETE WARSZAWSKIEGO KOKSU http://www23.speedyshare.com/NW64r/download/29928-ponczek.jpg i to http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AOq_q0rJ_v1UJ%3Awww.sfd.pl%2FWyniki_poziomu_Cholesterolu-t895937.html+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a tak ostatnio wróciłem przez przypadek na ich kanał i chciałem jeszcze raz poczytac co wkleił wronerro pliku już nie ściągnę, a historia google nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ostatnio natrafiłem na taki oto wynalazek O ile wiem jest od roku na rynku i kosztuje ok 4-6zł. Teoretycznie ten chleb ma 20g białka i tyle węgli co kot napłakał. Podobno smak niezbyt. Nie próbowałem, wiec nie napiszę co o tym sądzę, ale może ktoś się skusi na redukcji Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Jadłem to paskudztwo, nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ogólnie białko roslinne jest passe Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 (edytowane) Ogolnie to blad takie myslenie. Bo np mieszanka straczkow z powiedzmy kasza daje potrawe gdzie sumaryczna wartosc bialka wynosci okolo 90% co daje więcej niz mleko, ser czy mieso. I wprawdzie nie ma bialka roslinnego ktore samo w sobie jest idealne, to wlasnie bialka soji, orzechow czy roslin straczkowych sa bliskie ideału. Wiec nie liczenie ich to wg mnie blad. Pozniej juz latwo o to by miec zbyt duzy nadmiar bialka w organizmie, a w rezultacie problemy z otyloscia, nadcisnieniem i innymi nieciekawymi zaburzeniami. Edytowane 29 Lipca 2013 przez El Loco Chocko Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 białko z mięsa >>> białko z roślin Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ok, ale to kazdy wie, nikt nie pisze inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Kanabis weź sobie przeczytaj, bo wiadomo, że gorsze, ale to nie oznacza złe. z Wikipedii Białko niepełnowartościowe (niedoborowe) – pochodzenia roślinnego, które zawiera mało lub nie zawiera wcale aminokwasów egzogennych. Białka takie występują m.in. nasionach roślin strączkowych, zbożach i orzechach. Mogą stanowić wystarczające źródło białka w diecie , pod warunkiem spożywania różnych rodzajów takich białek, dzięki czemu dostarcza się wszystkich rodzajów aminokwasów egzogennych na zasadzie komplementacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 prościej mówiąc dobrze jest zjadać białka roślinne w towarzystwie białek zwierzęcych Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Dokładnie. Białko zwierzęce propsy, białko zwierzęce plus roslinne propsy ale nikt mi nie powie że sporzywanie samego białka roslinnego ma sens Kanabis weź sobie przeczytaj, bo wiadomo, że gorsze, ale to nie oznacza złe. z Wikipedii Białko niepełnowartościowe (niedoborowe) – pochodzenia roślinnego, które zawiera mało lub nie zawiera wcale aminokwasów egzogennych. Białka takie występują m.in. nasionach roślin strączkowych, zbożach i orzechach. Mogą stanowić wystarczające źródło białka w diecie , pod warunkiem spożywania różnych rodzajów takich białek, dzięki czemu dostarcza się wszystkich rodzajów aminokwasów egzogennych na zasadzie komplementacji Fajnie , a wiesz że wystarczająca dieta dla nie ćwiczącego sporo sie różni od diety w bodybuidingu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Fajnie , a wiesz że wystarczająca dieta dla nie ćwiczącego sporo sie różni od diety w bodybuidingu? Oczywiście że tak, ale to nie powód, aby pisać Ogólnie białko roslinne jest passe Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 (edytowane) Fajnie , a wiesz że wystarczająca dieta dla nie ćwiczącego sporo sie różni od diety w bodybuidingu? Czyli jak sie rożni? Serio pytam. Bo chyba jedynym czym moze to tylko wieksza lub mniejsza iloscia kalorii, czy makro skladnikow, zaleznie od celu. Same posilki powinny byc tak samo imo zbilansowane dla kazdego smiertelnika jak i dla kogos kto cwiczy. Edytowane 30 Lipca 2013 przez El Loco Chocko Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Różni się ilością i jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Fajnie , a wiesz że wystarczająca dieta dla nie ćwiczącego sporo sie różni od diety w bodybuidingu? Czyli jak sie rożni? Serio pytam. Bo chyba jedynym czym moze to tylko wieksza lub mniejsza iloscia kalorii, czy makro skladnikow, zaleznie od celu. Same posilki powinny byc tak samo imo zbilansowane dla kazdego smiertelnika jak i dla kogos kto cwiczy. Bardzo się różni. Szczególnie jakością. A juz napewno niebagatelnym wpływem i przewagą białek zwierzęcych przy budowaniu masy mięsniowej jak u gościa który nie potrzebuje tyle białka bo jego mięśnie niszczą sie w ch.uj mniej niż u nas ćwiczących Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Da rade czymś zastąpic twaróg na noc? jem codziennie 250g twarogu chudego z 100g dżemu, ale wymieniłbym to na co innego czasami (tak jak sobie zamieniam placki owsiane z dżemem na jajówe z chlebem żytnim i jakimś owocem/ pierś z łososiem) Jak licze kcal i makrosy z piersi z kurczaka to liczyc wage przed czy po usmażeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 wszystko liczy się przed obróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 to kurde lipton, bo ja smaże sobie wszytskiego na tydzień, a następnie mroże i wyjmuje jak potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Ale luzno mozna znalezc makra dla ugotowanych/smazonych/pieczonych/chu.jwijakich rzeczy, takze no problem Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Tlusta ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi