SpacierShark123 1 474 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Jadam kostkę twarogu chudego przed snem od około 3 lat i nie widzę żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Nie chce podwazac czyjejs opinii, ale doszukiwanie sie zlego w twarogu to juz chyba lekka przesada. Bo czym to mogloby grozic ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Chodzi o zawartość laktozy która jest w chudym jak i tłustym twarogu. No ale - robicie jak chcecie. I co te parę gram laktozy zrobi mi w nocy? Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie wiem jakie tam w PL sa masla. Moje jest z 97% orzechy, reszta ta olej palmowy i sol morska. Zadnych tluszczy trans itp. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez El Loco Chocko Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Maslo orzechowe to niezdrowne guwno z prazonych orzechow. tluszcze trans, cukier, etc. prawdziwe jest drogie. A mit widze dalej krazy. Jedz maslo orzechowe bedziesz tlusta swinia z zatkanymi tetnicami. 9 pln xddddddd widze, ze ktos tu potreningu czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 W dodatku w twarogu jest kazeinian wapnia a ten szybko się wchłania. Kolejny mit to fakt, że twaróg się wolno wchłania. Kazeina Micelarna wolno się wchłania a ta jak wiadomo, jest w postaci sproszkowanej i to zdecydowanie lepiej brać na ostatnio posiłek dnia. Z kolei kazeinian wapnia wchłania się w 50% zakwaszając organizm. A żeby twarogu na noc nie jeść to wiem od kulturysty, Rafała Borysiuka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 " Wynika z niego jedna ciekawa rzecz - WPC, nazywane "idealnym białkiem po treningu" i promowanym przez wiele lat przez firmy sprzedające suplementy jako coś niezbędnego po treningu, bez którego nasze mięśnie spłoną w ogniu katabolizmu w ciągu pierwszej godziny od spożycia... daje taki sam poziom aminokwasów co kazeina. Póżniej ten poziom się mniej-więcej utrzymuje przez wiele godzin na stałym poziomie. Wygląda to dużo korzystniej niż WPC, które potem w ciągu kolejnej godziny osiąga krótkotrwały szczyt by potem spaść po chwili poniżej kazeiny. Pomijam tutaj już fakt, że przeciętny posiłek trawi się wiele godzin więc zakładając, że nie trenujemy na czczo... Nie musimy właściwie się w ogóle martwić o jakikolwiek katabolizm "po treningu". Kolejny mit wokół białka to jego niepełny profil aminokwasowy. Tutaj pozwolę sobie nie podawać żadnego źródła, polecam każdemu wygooglować samemu definicję słowa "profil aminokwasowy" i sprawdzić jakie i w jakich ilościach aminokwasy ma twaróg. Dodawanie BCAA do twarogu jak to ktoś kiedyś polecał by "uzupełnić pulę" ma niewielki sens, zwłaszcza gdy twaróg zawiera sporo leucyny, więcej niż chociażby nasz kochany kurczak. Twaróg posiada mało aminokwasów siarkowych, podobnie jak... wołowina. Te wszystkie informacje są ogólnodostępne w rozmaitych źródłach w internecie i każdy samemu może je zweryfikować." www.bodyrecomposition.com/wp-content/uploads/2008/12/proteingraphic-300x248.jpg Co o tym sadzicie? www.animalpak.pl/forum/viewtopic.php?t=26469 Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Panowie chcę wywalić z diety chleb. Jak to zrobić? pieczywo Waza jeść? czy to bez sensu? Co jeść na kolację, śniadanie aby było szybko i bez chleba? Nie pijam mleka od razu mówię Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Lata juz nie jem pieczywa. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=Abc67zQKmrs nawet Karmowski nawija o tym, że nabiał - właśnie twaróg to fajna opcja ale raz na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Panowie chcę wywalić z diety chleb. Jak to zrobić? pieczywo Waza jeść? czy to bez sensu? Co jeść na kolację, śniadanie aby było szybko i bez chleba? Nie pijam mleka od razu mówię Zawsze można upiec swój, ja tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Lata juz nie jem pieczywa. no toś mi pomógł po chu,ju. Napisz co zamiast, łajzo co mu brat nie chce żarówek sprzedawać. Panowie chcę wywalić z diety chleb. Jak to zrobić? pieczywo Waza jeść? czy to bez sensu? Co jeść na kolację, śniadanie aby było szybko i bez chleba? Nie pijam mleka od razu mówię Zawsze można upiec swój, ja tak robię. szukałem raczej gotowego zamiennika, gotowanie dla dwójki dzieci = limit chęci na jeszcze więcej gotowania wyczerpany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Są nawet fajne maszyny do chleba. Trochę kosztują, ale wynik jest zadowalający. Własnym chlebem jajesz się nawet po dwóch kromkach www.amazon.com/gp/product/B0067MQM48/ref=s9_al_bw_g79_i1/185-6895387-3303908?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=merchandised-search-3&pf_rd_r=35A5B54256DC4E13BD95&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1591965102&pf_rd_i=289917 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Panowie chcę wywalić z diety chleb. Jak to zrobić? pieczywo Waza jeść? czy to bez sensu? Co jeść na kolację, śniadanie aby było szybko i bez chleba? Nie pijam mleka od razu mówię wafle ryżowe? ja na śniadanie jem zawsze placki z 3 jajek, 100g owsianki, do tego dżemor (około 100g), łyżka oliwy z oliwek, albo jajecznice z 4 jajek z keczupem + chleb żytni/wafle ryżowe + nektarynka/banan/jabłko (w zależności co akurat jest w kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Nie polecam zadnych wafli ryzowych ktore sa mega syfem, Gorszym imo niz biale pieczywo. Zamiast wywalac pieczywo, moze je zamien na razowe? Zreszta, nie wiem jak ty, u mnie chleb ma racje bytu i tak tylko przy sniadaniu i z rzadka poznym popoludniem, wiec wielkiej sprawy i tak nie ma. Bron boze nie jedz tylko tych chrupkich gowien, wasa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
fazzeer 15 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) ... Edytowane 15 Maja 2021 przez fazzeer Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=Abc67zQKmrs nawet Karmowski nawija o tym, że nabiał - właśnie twaróg to fajna opcja ale raz na jakiś czas. a odnosil sie do tego odcinka: Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 To ponawiam pytanie. Co zamiast twarogu na noc, tak bardziej na szybko ? Pozostaje tylko odżywka ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Co jest złego w pieczywie Wasa? Pytam z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 To tylko pieczywo, uzupełnienie - ale podstawa diety to raczej odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza
fazzeer 15 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) ... Edytowane 15 Maja 2021 przez fazzeer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ale mam nadzieję, że jak zjem co drugi dzień na kolację kilka kanapek na wasie, to raczej nie umrę, co nie ;p? sorki fazzeer za minusa, na telefonie w guzik nie trafiłem Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Oczywiscie ze nie umrzesz hehe. Tutaj bardziej chodzi swiadomosc hmm konsumencka, nazwijmy to tak. Mowiac krotko, wiem co jem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 To ponawiam pytanie. Co zamiast twarogu na noc, tak bardziej na szybko ? Pozostaje tylko odżywka ? Możesz zjeść wiele innych rzeczy jak chcesz. Ja prdole, nie mam pytań więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Makrela, filet z kury, jajka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi