kanabis 22 419 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 To ponawiam pytanie. Co zamiast twarogu na noc, tak bardziej na szybko ? Pozostaje tylko odżywka ? Możesz zjeść wiele innych rzeczy jak chcesz. Ja prdole, nie mam pytań więcej... Jedz twaróg i nie słuchaj sie doszukiwania na siłe w nim złego. Twaróg+łyżka oliwy to sprawdzone combo Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ale nie nonstop na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Dzięki za pomoc, od trzech dni nie jem chleba i najgorzej jest właśnie ze śniadaniem i kolacją. Kolacja to najlepiej jakieś sałatki prawda? Bo tu tez mi tych prysznych kromeczek brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Na sniadanie dobra opcja jajecznica z razowym Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Kolacja to najlepiej jakieś sałatki prawda? No raczej nie, na śniadanie dużo węgli, białka i zdrowych tłuszczy, bo to najważniejszy posiłek dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 tzw. paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ustawiasz metabolizm Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Na śniadanie zamiast chleba rób sobie placka z owsianych. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Okej okej to już wiem, dzięki wielkie za pomoc, pytałem jeszcze o kolację, czyli co wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 No na kolację, tak jak wspomniałeś, sałatka jest ok. Ważne, aby nie był to posiłek bogaty w węglowodany, czyli jajka też będą spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Ja przeważnie jaja na twardo i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Jajka zamiast twarogu jadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Dokładnie. We wtorki i piątki kupuję ze 20-30 jaj dużych, na straganach targowych, bo to co jest w Lidlu i Biedrze czy innym sklepie to jajkiem nie można nazwać, przepiórcze badziewie. Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez ChevChelios Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Ale to jajka właśnie szybko się wchłaniają.Twaróg chudy plus olej lniany to chyba dużo lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 No ale to jest mit, że twaróg się wolno wchłania poza tym to nabiał - najlepsze białko to mięso, jaja i proch. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Ja wychodzę z założenia, że na noc można zjeść wszystko, ale przynajmniej 2 godziny przed snem ( pomijając wszelkie fakty i badania) Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 dobra szpece mam pytanie. w wieku 32 lat kiedy wyglada sie gorzej niz wlasny ojciec trza wziasc sie za siebie. jako ze kiedys cos tam machalem pozniej z przerwami wracalem i przerywalem silke postanowilem jednak sie zmobilizowac i wrocic na serio do cwiczenia. o ile trening mam dopiety o tyle z dieta duzo gorzej. Obecna waga 104 przy wzroscie 190 (fajnie jakby to bylo 103 miecha ale nie ma co sie oszukiwac jest zle,wygladam jak typowy zalany krawaciarz jak mowi moj funfel) chcialbym zbic wage do 90kg (wtedy najlepiej sie czulem) + zleciec mocno z tluszczu. Jak mam dopiac diete? Od 2ch tygodni lece ponizsza diete i kurcze mimo ze robie trening 6 dni w tygodniu to zamiast waga w dol to poszlo mi do gory 1.5kg 1. Białko (2miarki tego calego whey olimpu) + Platki owsiane 20g - powod? trening robie rano przed praca, pozniej nie wiadomo czy cos mi nie wypadnie w robocie, pozatym duzo lepiej czuje sie w pracy;)) 2. 2 jajka, pol kostki twarogu z platkami owsianymi, lyzka miodu, troche rodzynek, migdalow, i orzechow wloski - robie sobie takie placki jak tu polecaliscie 3. Białko (2miarki) 4. Kura/Dorsz - 200gram + 50gram ryzu , salata lodowa z pomidorami i oliwkami, lyzka oliwy z oliwek 5. Białko (2miarki) 6. Kura - 200gram + 50gram ryzu do smaku dorzucam troche czerwonej papryki i pieczarek na patelnie 7. Bialko (2miarki) albo pol kostki twarogu + 20g masla orzechowego. Powiedzcie cos zmienic czy leciec na tym. Nie jestem specem wiec nie wiem czy nie zredukowac tego jakos ale i tak juz teraz chodze glodny i tylko ciagle pije wode zeby jakos ten glod zabic Nie za duzo w tym wszystkim bialka? sam nie wiem dlatego chcialbym sie poradzic kogos kto zna sie lepiej (Kazub ?) Dodatkowo zaczalem sobie podjadac wiatminy no ale to chyba okay? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Przy takim żarciu to nic dziwnego, że nie możesz nic zrzucić. Przede wszystkim, za dużo tego białka siorbiesz w ciągu dnia. Ustal sobie chociaż te 4 porządne posiłki, a ten jeden uzupełnij odżywką, jeśli tak bardzo chcesz. Ideałem byłoby oprzeć dietę na 5 posiłkach. Z ostatniego posiłku wyrzuć masło orzechowe. Na Twoim odżywianiu można by zbudować niezłą masę, a nie zgubić tłuszcz ;P Tak poza tym, to jak trenujesz ? Tylko siłownia ? Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 krupek u mnie problemem jest praca - robie sobie te 2 posilki do pracy i moge je chapnac ale czasami ciezko dlatego tez wrzucilem bialko bo zawsze zaleje woda i w 2 minuty mam to wypite. to co mam zostawic te 4 posilki co mam i wyrzucic bialko? to juz nic nie kumam..kurde ja przy tym co teraz jem to jestem glodny jak cholera... co do treningu to robie 1/2/4/5 - te dni robie silownie, trening maks 45 minut natomiast dzien 3/6 to bieganie (interwaly 30 sekund sprint 90 sekund trucht) plus teraz w czwartki udalo mi sie zgadac wiec bede chodzil na pilke. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Unikaj weglowodanow prostych i biegaj 3 razy w tyg(zamiast jednej siłowni). Najlepiej ponad pół godz metoda gallowaya albo jak podales jeśli dasz rade. Owoców trochę można ale bez przesady, bo nie pomogą w treningu. Lepsze są warzywa ale zapewne nie będziesz chciał na nie zamienić np jabłka. Możesz się zapchac się pomidorami czy ogorami Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Moze chodzisz glodny, bo za malo jesz, a odzywka nie dziala na Ciebie zbyt sycaco. Upieralbym sie przy tym, abys sprobowal z 5 porzadnymj posilkami. Wspomoz sie moze jakas gotowa dieta redukcyjna. A co do treningu, pomysl, czy lepiej nie wyrzucic jednego treningu silowego na rzecz biegania. Cytuj Odnośnik do komentarza
fazzeer 15 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) ... Edytowane 15 Maja 2021 przez fazzeer Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 panowie jak najbadziej ale jak czlowiek wychodzi z jednego spotkania na drugie a miedzyczasie deadline na zrobienie czegos tam to kurde sila rzeczy dla mnie opcja jedyna to odzywka np z platkami etc. wierzcie mi ze probowalem posilki robic albo wyskoczyc na lunch to konczylo sie tym ze sniadanie o 8mej a pozniej nastpny posilek o 17tej. albo lepiej kolacja o 21... Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Temat wałkowany - placki owsiane czy też kura+ryż (lub makaron) idealnie nadają się jako posiłki do pracy, można przyrządzić z samego rana przed pracą lub wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 panowie jak najbadziej ale jak czlowiek wychodzi z jednego spotkania na drugie a miedzyczasie deadline na zrobienie czegos tam to kurde sila rzeczy dla mnie opcja jedyna to odzywka np z platkami etc. wierzcie mi ze probowalem posilki robic albo wyskoczyc na lunch to konczylo sie tym ze sniadanie o 8mej a pozniej nastpny posilek o 17tej. albo lepiej kolacja o 21... Głodny jesteś bo organizm musi sie przestawić , norma Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi