Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No na redukcji zaje.bista opcja, ale na masie z kieszeni to całe żarcie troche ciągnie ;).

 

Ogólnie i na masie tez ok bo natura więcej wybacza niz jesli jest sie endo ;)

Opublikowano

Ziomeczki, jak to jest z fasolą (czerwoną i białą) z puszki? Syf czy można jeść? Bo dla mnie to za(pipi)ista przekąska jak mi się nie chce gotować, a nie wiem, czy w ten sposób się nie pogrążam.

Na redukcji jestem jakby co.

Opublikowano

Czytam takie coś: http://www.leczeniezywieniem.pl/#!ksiazka/ci3f - ciekawe podejście, wiele rzeczy mocno sprzecznych z tym co "mówią wszyscy" np. nie jeść 5-7 razy tylko max 3 posiłki dziennie. Jak doczytam do końca to zdam szerszą relację, ale fakt faktem moja teściowa "czarownica" promuje też takie podejście (medycyna naturalna, energia i inne czary mary).

Opublikowano

Zamówiłem sobie u braciaka z belgii 30 puch ich tuńczyka. Pyszne białe mięcho nie ten syf z biedry. Po 99 centów. Narazie dam odpocząć kurakowi

Opublikowano

Nie powinienes jesc wiecej niż 3 puchy tygodniowo, bo będziesz sie swiecil :Potter:

Opublikowano

Zamówiłem sobie u braciaka z belgii 30 puch ich tuńczyka. Pyszne białe mięcho nie ten syf z biedry. Po 99 centów. Narazie dam odpocząć kurakowi

 

A słyszałeś o rtęci w tuńczyku? Generalnie nie powinno się chyba z nim przesadzać.

 

http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,11553035,Tunczyk_dla_zdrowia.html

 

http://www.pro-test.pl/tests_article/6383,0/Rt%C4%99%C4%87+w+tu%C5%84czyku_Toksyczny+tu%C5%84czyk.html

Opublikowano

Trzeba by chyba samemu chodowac w stawie ryby i drob hehe zeby byc pewnym co i jak.

Sam ostatnio porzucilem kurczaka na rzecz indyka, ktory jest w prawie tej samej cenie, a wydaje sie dobrym zamiennikiem. Szkoda tylko ze nie jest ta kruchy jak kurak :(

Lepiej z rybami. Tunczyk zamieniam czesto na lososia albo owoce morza i wszystko smaczne.

  • Plusik 1
Opublikowano

Przy indyku ma się większą możliwość spożywania mięsa bez chemi, bo to delikatne zwierzęta, wrażliwe na różne specyfiki.

Btw najbardziej korzystne dla naszej grupy jest mięsa wołowe? (ta "naturalna kreatyna" czy jakoś tak na to mówią?)

Opublikowano

Kupę lat temu sportowcy siłowi wpieprzali na potęgę wołowinę, gdy proszkowanej kreatyny jeszcze nie było. Stąd wzięła się ta nazwa, ale to tak w ramach ciekawostki ;)

Opublikowano

 

Zamówiłem sobie u braciaka z belgii 30 puch ich tuńczyka. Pyszne białe mięcho nie ten syf z biedry. Po 99 centów. Narazie dam odpocząć kurakowi

 

A słyszałeś o rtęci w tuńczyku? Generalnie nie powinno się chyba z nim przesadzać.

 

http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,11553035,Tunczyk_dla_zdrowia.html

 

http://www.pro-test.pl/tests_article/6383,0/Rt%C4%99%C4%87+w+tu%C5%84czyku_Toksyczny+tu%C5%84czyk.html

 

 

Mit, to dotyczy tylko starych tuńczyków których mięcho jest wsadzane w puchy za 5 zeta.

 

Zreszta równie dobrze można powiedzieć to o kurczakach bo pewnie nie wiele osób wie czym szprycuje sie stare mięcho żeby zabic jego zapach ;) Dzieki temu ze moja luba pracuje w sklepie wiem o tym i nie kupie juz nigdy mięcha na wage. Tylko zafoliowane w  fabrycznych opakowaniach. 

 

Poza tym tuńczyk białko 25g kura 20

Opublikowano

W tych "fabrycznych opakowaniach" jest przes wielu uważana za gorszy wybór niż na wagę ;-) Po prostu trzeba mieć sprawdzone punkty sprzedaży i tyle. Jak bracia mają dobry i pewny produkt to można brać, żadna filozofia :-)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...