kanabis 22 419 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jedz tyle ile jadłeś do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Chłopaki, w przyszłym tygodniu zrobie sobie pierwsze roztrenowanie od czasu kiedy zacząłem cwiczyc (marzec). Przez te 9 miesięcy opuściłem raptem 3 treningi z powodu przeziębienia . Zgodnie z radą Kazuba odpuszcze treningi zupełnie, bo czuje dzisiaj że naprawde by mi sie to przydało. Jak w takim tygodniu mam ustawic sobie jedzenie? Obecnie jem około 4000kcal i waga znowu lekko stanęła w miejscu . Powinieneś teraz robić 2 a nawet 3 przerwe w cwiczeniach a nie 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Nie musisz wogole rezygnowac z cwiczen. Wystarczy ze bedziesz robil nieco wiecej powtorzen z zapasem. Trening w okresie regeneracyjnym - Cykl ten stosujemy po każdym ciężkim cyklu, np. budowania siły. Jest to czas, w którym dajemy mięśniom trochę potrzebnego im luzu. Czas jego trwania jest ściśle zależny od stopnia intensywności treningów w cyklu poprzedzającym i wynosi od 2 do 4 tygodni. Obciążenia, jakie stosujemy pozwalać mają na swobodne wykonanie 12-15 ruchów w każdej serii( z zapasem 2-3 powtórzeń, których oczywiście nie wykonujemy).Ilość serii na poszczególne grupy zbliżona do okresu budowania masy. Długość przerw pomiędzy seriami ok.2 minut-przy ćwiczeniach typowo siłowych(jak np. wyciskania, przysiady)-do 3-3,5 minuty. Każdą grupę trenujemy raz na 5-6 dni. Dobór ćwiczeń jest sprawa indywidualną-jest to także czas leczenia ewentualnych kontuzji(takich, które pozwalają na kontynuowanie treningów)i pod tym kątem można układać plan ćwiczeń na poszczególne grupy mięśniowe. I tak w rzeczywistości, każdy powinien wypracować sobie osobisty program-adekwatny do indywidualnych predyspozycji organizmu, a zapis ogólny powinien służyć, jako podstawa do dalszych prób wypracowania tego programu. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Loco ale jemu nie trzeba treningow regen. na soku nie jest, na zawody nie cisnie. Moja rada to dac sobie pelnego luzu, tydzien, dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Od kiedy to trzeba spelniac powyzsze warunki by miec prawo treningu regeneracyjnego? Ja np taki stosowalem bo psychicznie sie lepiej czulem, ze mimo wszystko bylem na silowni i cos jednak zrobilem, nawet na pol gwizdka. No i ogolnie twoj argument uwazam za slaby imo. No ale zeby nie bylo, to calkowita przerwa tez mu nie zaszkodzi, choc wg mnie, jest ona do zastapienia lekkim treningiem a efekt bedzie tez dobry jak nie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Skoro on naparzał 9 miechów bez przerwy to dobrym rozwiązaniem by był tydzień spokoju całkowitego i ze 2 tygodnie lekkiego treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ostatnio chodzę cały czas śpiący i zmęczony co jest u mnie raczej niespotykane (nawet jesienią), więc przyszły tydzień bez treningów to sobie zrobię na pewno. Zobacze jak organizm zareaguje i potem zadecyduje co dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 A jak ma zareagować? Będziesz lepiej wyglądał, bardziej dopakowany i napiszesz tutaj że nie wiedziałeś że przerwa tyle daje Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Po przerwie, fajnie sie nabija miesnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Pany, chce kupić patelnie tylko sie na tym nie znam. Bo ta moja jest ch.uja warta. Co polecacie? Ma mi służyć głównie do placków i kuraka na oleju pam. Tylko nie wyjeżdżac mi z pateniami za 2 stówy od razu Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Pany, chce kupić patelnie tylko sie na tym nie znam. Bo ta moja jest ch.uja warta. Co polecacie? Ma mi służyć głównie do placków i kuraka na oleju pam. Tylko nie wyjeżdżac mi z pateniami za 2 stówy od razu Bierz tefal. Bardzo dobra patelnia z teflonem na powierchni (ich patent). Mam kilka z tej firmy i na żadnej się jeszcze nie zawiodlem. Cena też niezla (np w kauflandzie często mają na nie promocje) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Ponoc lepiej ceramiczne czy cus, choc nigdy nie uzywalem. Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 ja mam komplet ceramicznych garów i polecam, działają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Co spartakusy jadaja na sniadanie i w pracy/ szkole? Podrzuccie jakies przepisy na jedzonko, ktore niekoniecznie wymaga jakiegos ogromnego skilla w kuchni i najlepiej, zeby nie zajmowalo duzo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Ja jade na plackach owsianych. Można nawet dzień przed wieczorem usmażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 125g twarogu + płatki owsiane + kakao + jakiś owoc - jabłko, pomarańcz lub banan. Tak wygląda moje śniadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Szkoła to kanapki z ciemnego pieczywa, a śniadanie jajka/placek. A propos jajek. Czy takie codzienne spożywanie jaj(np 2-3) jest zdrowe, noe odbija się negatywmie na organizmie? (cholesterol itp) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 przy w miare sensownej diecie i aktywnym trybie życia 2-3 jajka dziennie to nic sie nie odbije Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Co spartakusy jadaja na sniadanie i w pracy/ szkole? Podrzuccie jakies przepisy na jedzonko, ktore niekoniecznie wymaga jakiegos ogromnego skilla w kuchni i najlepiej, zeby nie zajmowalo duzo czasu. 1. jajecznica, 3 kromki chleba z wędliną 2. placek, czyli jajka, owsiane, łyżka miodu, smaruje masłem orzechowym albo dżemem 3. owsiane, łyżka kawy, łyżka miodu, cynamon, wszystko zalewą gorącą wodą, dodaje do tego 5 jajek, samo białko (oczywiście wcześniej usmażone) Trzy różne warianty na pełnowartościowe śniadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 jetek ile ile jajek wbijasz do jajuwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) 4, więcej nie dam rady zjeść (tzn. może bym zjadła, ale po 4 jestem najedzony), kumpel jeden potrafi zjeść jajecznice z 10 jaj, nie ćwiczy, średniej budowy. Do placka daje też 4 całe jajka. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 ja też 4 zwykle, czasem 5, jak jestem bardzo głodny to 6. 10 to nie jest na możliwości normalnego człowieka. trzeba mnieć rozepchany żołądek, zwykły kolo sie porzyga. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Nie byłbym sobą, gdybym nie wspomniał tu o Pudzianie - w szczycie formy strongmana zjadał na śniadanie jajecznice z 18 jaj. Burneika się chwalił, że z 20 spokojnie zjadał, ale wiadomo jak to bywa z jego opowieściami. Ja zazwyczaj też z 4. Po 5 nie mogę się ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Jak nie mam ochoty na drugiego kurczaka w ten sam dzień, to robie sobie jajecznice z 6 jajek, 100g łososia wędzonego, cebuli, czasem dodaje boczku a do tego pomidorek i chleb żytni. Zaje.bioza Ostatnio na prawde dosc mam tych dwóch podobnych posiłków dziennie (makaron/kasza/ryż + kurczak/ryba + warzywa/sałata) i zastanawiam sie czym mógłbym to zastąpic (ten pierwszy, który jem poza domem, zazwyczaj zimny :confused:). Odżywki białkowe nie wchodzą w grę. Jakaś dobra szynka z drobiu, ewentualnie kurczak + bułka żytnia + ogórek/pomidor byłaby ok? Zimnego ryżu i makaronu mam po dziurki w nosie. Potrzebuje mniej więcej 180g białka (89kg na wadze), obecnie mam około 125g z kurczaka, 20g z jajek i 25g z serka wiejskiego. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi