krupek 15 481 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 No z tymi sałatkami to dobry pomysł. Czasami jeszcze jakąś rybę wrzuć. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 możecie polecic jakieś dobre pomysły na sałatki? robie sobie zawsze z 3/4 razy w tygodniu, ale chętnie spróbuje czegoś chociaż troche nowego Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Moja ulubiona to brokuły, słonecznik, cebula, kurczak i jogurt naturalny, ale z takich prostych to pomidor, fasola czerwona, kukurydza, pomidor i sałata lodowa, rukola lub szpinak świeży. Tak już całkowicie na szybko to po prostu pomidor i szpinak. 1 Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 kolacja trochę za późno , z której zabrałbym chleb do śniadania , a przełożył na drugie płatki owsiane . zamiast musztardy i ketchupu jadłbym jakieś sałatki . ryż biały zamiana na naturalny (brązowy) . z dżemu na pewno bym zrezygnował . serek wiejski na kolacje doprawiłbym pomidorem Czemu ma zamieniać biały ryż na brązowy? Przecież to posiłek po treningu Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 dobra pany, zacząłem redukcje i wklejam swoją dietę, bo pewnie potrzebuje jakiś poprawek kolacja trochę za późno , z której zabrałbym chleb do śniadania , a przełożył na drugie płatki owsiane . zamiast musztardy i ketchupu jadłbym jakieś sałatki . ryż biały zamiana na naturalny (brązowy) . z dżemu na pewno bym zrezygnował . serek wiejski na kolacje doprawiłbym pomidorem Chleb pełno ziarnisty nie gryzie się na kolację,do tego lepiej śniadanie zaczynać od placka,na dłużej da energię. Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 W porównaniu z ryżem białym, ryż brązowy jest dużo bogatszy w witaminy, składniki mineralne i błonnik, które znajdują się w zewnętrznej, nieusuniętej otoczce (zwanej srebrną łupinką), np. posiada 349% więcej błonnika, 203% więcej witaminy E, 185% więcej witaminy B6, 219% więcej magnezu i 19% więcej białka. Jest on bardzo wolno trawiony przez organizm dając poczucie sytości przez długi czas. Ma niski indeks glikemiczny (55, podczas gdy dla ryżu białego wynosi on 70). Od bardzo dawna brązowy ryż był stosowany jako środek regulujący poziom cukru we krwi . Jeśli chodzi o sałatki , to zupełnie tak do szybkiego przygotowania i co zazwyczaj jest pod ręką , do wszystkich dodaje jogurt naturalny: -ogórek,sałata lodowa,można posypać koperkiem -kapusta pekińska,papryka,kukurydza,marchewka,por -pomidor,rzodkiewka,cebula czerwona Kupuje jeszcze taki mix sałat i również dodaje jogurt , a i nieraz warzywa mrożone, tylko to musi być zjedzone zaraz po ugotowaniu , bo później niesmaczne Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Kwestię ryżu po treningu przerabialismy. W skrócie potreningu trzeba szybko uzupełnić węglowodany, które szybko uwalniaja się do organizmu (dlatego biały nie brązowy) Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Dokładnie jak pisze grzegorzo,czas do godziny po treningu to jedyny taki gdy można zjeść sporo węgli prostych nie obawiając się o tłuszcz,oczywiście po ciężkim treningu a nie machaniem 5 kg hantlem po 20 powtórzeń Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Ja macham dużym hantlem dużo razy a potem dużo jem i jestem duży. Jak dla kogoś to za dużo to przepraszam heheelmans Cytuj
Neverwhere 19 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 możecie polecic jakieś dobre pomysły na sałatki? robie sobie zawsze z 3/4 razy w tygodniu, ale chętnie spróbuje czegoś chociaż troche nowego Okej ponieważ proste sałatki są nudne to poniżej rzucam kilka dziwnych przepisów które lubię Sałatka z kuskusem i papryką Bierzesz tak 50 g kuskusu, zamiast na wodzie, robisz go na rosole. Możesz użyć po prostu kostki rosołowej zalanej wodą, działa, tylko podobno strasznie to niezdrowe (ja nie przykładam szczególnej uwagi do niezdrowości bulionów i zupek chińskich ale wolę nadmienić). Potem bierzesz czosnek, cebulę i paprykę, ogórek, kroisz w kostkę. Do tego dodajesz pomidory. Możesz po prostu je pokroić w talarki i dodać, ale ja nie cierpię tego gniazda w środku, więc zalewam wrzątkiem, obieram ze skórki, wywlekam nasiona i twarde ze środka a miąższ kroję w kostkę. Jak to wszo pokroisz mieszasz z kuskusem. Na sos: sok z cytryny, oliwa, sól, pieprz, trochę chilii. Sałatkę trzeba odstawić na trochę do lodówki żeby się przegryzła, posypać pietruszką jak ktoś lubi. Sałatka z makaronem, szynką i melonem Ugotować makaron, pomidory przygotować jak opisałam wyżej (odparzyć, zdjąć skórkę, wybebeszyć i w kostkę). Skombinować liście bazylii, posiekać. Mozna posypać zwykłą suszką ale to nie to samo. Pokroić jedną cebulkę dymkę. Na sos: ocet winny wymieszać z musztardą, dodac trochę soli, pieprzu i cukru. Dodać oleju i wlać do sałatki. Odstawić całość na 15-30 minut do lodówki. Potem trzeba przygotowac melona, pokroić w kostkę. Szynkę (najlepiej parmeńską, ale może być inna) pokroić według uznania w szynkę lub paski, co kto lubi. Wrzucić do sałatki, wymieszać. No niestety, jest to czasochłonne, w każdym razie bardziej od klasycznych gotowców. Ja jestem sałatkowym kompedium, jak ktoś chce więcej przepisów to się polecam Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 A ja wcinam pekińską z przyprawami do sałatek na oleju lnianym i jest gicior Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Pekińska jest jak trawa, znikome witaminy i minerały Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Pekińska jest jak trawa, znikome witaminy i minerały Ona nie jest ich źródłem dla mnie,tylko błonnika do trawienia ale z tego co czytałem nie jest z nią aż tak źle jeżeli chodzi o substancje odżywcze. Cytuj
kanabis 22 491 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 dobra pany, zacząłem redukcje i wklejam swoją dietę, bo pewnie potrzebuje jakiś poprawek 191cm, obecnie 89,5kg, cel redukcja tkanki tłuszczowej bo 93cm w pasie to zdecydowanie za dużo ostatnie 1,5 tygodnia jadłem normalnie, oprócz tego że wyciąłem smażone jedzenie i zastapiłem grillowanym/gotowanym i nawet jedząc słodycze zgubiłem 1kg od dzisiaj zaczynam wszystko liczyc dokładnie, ale nie mam pomysłu jakie jedzenie i gdzie je jeszcze wcisnąc bo tym co teraz mam to się najadam bez problemu, z tym że nie chce od razu startowac z deficytem kalorycznym 1000kcal, co by nie zgubic za dużo mięśni co i gdzie dołożyc to tego planu? stary z tym obiadem przedtreningowym to zemdlejesz na siłowni Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 przedtreningowy jest ten o 14, co jest z nim nie tak? Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Z serkiem wiejskim tylko miod, prawdziwy miod. Cytuj
kanabis 22 491 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 przedtreningowy jest ten o 14, co jest z nim nie tak? Za mało wegli, ziemniaki są 4 razy mniej kaloryczne niż ryż czy makaron. Najwazniejsze 3 posiłki to są śniadanie, przed i po treningowy. A u ciebie strasznie licho ta przedtreningówa wygląda. Ja bym proponował te węgle które sa praktycznie zbędne na kolacje przestawił w miejsce "obiadu" Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 widzisz, z tym że ja generalnie nie lubie cwiczyc po posiłkach jak sobie w sobote moge cwiczyc po samym śniadaniu to czuje się optymalnie i zmęczenie łapie mnie najpóźniej Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 A nie lubisz brązowego makaronu albo kaszy?Bo to idealne węgle tak an 2 godziny przed treningiem. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 jeśli chodzi o węgle to na obiad/potreningowy jem zamiennie ryż biały i brązowy, kasze gryczaną i jęczmienną, ziemniaki i makaron pełnoziarnisty. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Całe spektrum kinetyki wchłaniania węgli Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 produkty ważymy przed obróbką? jak dziś włożyłem 245g kurczaka do grilla, a wyjąłem 140g to się trochę zdziwiłem, bo rożnica spora Cytuj
kanabis 22 491 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 No różnica spora ale nie sądze aby utracona woda miał wpływ na zmiane wartości odzywczych Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 tak, tylko jesli wbije sobie na potreningu 140g kurczaka, to różnica w makrosach w porównaniu do 245g będzie znaczna. Cytuj
kanabis 22 491 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 Liczy sie przed obróbka i tym sie sugeruj. Jak będziesz tak myślał to ci sie bilans nigdy nie bedzie zgadzał i nigdy nie zasniesz spokojnie że zjadłeś tak jak należy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.