Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

To sie ogarnij , 10 postów na poprzedniej stronie masz w odpowiedzi na twoje pytanie które znając ciebie i tak olejesz bo masz w (pipi)e dietke bo tak strasznie pracujesz i jesz tylko kurczaki z rozna a na nastepnej stronie pytasz o to samo jakbyś był niedorozwinięty.

Ale nie pyskuj bo ja do ciebie grzecznie. Widziałem, że napisałeś na poprzedniej stronie. Dzięki. Jutro zrobię po twojemu.

A jak z cenami? Sa gotowe zestawy z podana iloscia bialka/wegli itp.? Fajny pomysl ktos mial w ogole. :)

Dzisiaj sobota więc można szaleć - jupi. :D 3 jaja, 2 x płatki z bananami i truskawkami, polane świeżo zmiksowanymi truskawkami. Wygląda katastrofalnie bo mi się rozwaliło podczas przewracani. Amator. I tak wiem, dużo węglowodanów.

2vuki0j.jpg

Edytowane przez 2razyjot

Steki chyba trzeba smażyć krótko i na dużym ogniu, gdzieś po 3-4 minuty z każdej strony.

Własnie zrobiłem i dalej nie tak jak sobie wyobraziłem ale juz lepsze niz rano. 

Mi mówiono że wołowine nalezy najpierw doprowadzić do tem pokojowej tzn niech polezy z pół godziny, potem po 2 minuty z obu stron podsmazyc na patelni i na 10 min do piekarnika. 

ja robie tak (wersja średnio wysmażona):

1. wyciagam z lodówki i zostawiam na 30 min
  2. myje w wodzie, susze
  3. nacieram lekko solą morską i niech leży  20-30 min
  4. płucze i susze
  5. wrzut na megarozgrzaną patelnie grillową
  6. 2 min z jednej strony
  7. 2 min z drugiej
  8. 1 min z pierwszej
  9. 1 min z drugiej
  10. zdjąć z patelni, odczekać 4 minuty (akurat czas na dołożenie dodatków - brokuły, ziemniaki)
  11. wpierda.lać pyszny stejk.

podstawowa zasada - nie przebijac niczym steka dopóki jest na patelni.

Nie ma bata zeby nie wyszło, trzeba być retardem ;)

also - mała ściąga :
http://www.damncoolpictures.com/2013/05/how-to-cook-perfect-steak.html

Kanabis, nie kupuj tego gunwa minutowego bo to nie stek... Weź chociaż te steki od sokołowa ~14zł za jeden..

• Plusik 1

Mono jak sama nazwa wskazuje ciągnie wodę,jest idealna po treningu,gdyż ściągniecie dodatkowej wody to przestrzeni międzykomórkowych powoduje szybszą regenerację,a jabłczan,jak i cytrynian czy pirogronian jest cząsteczka wysoko energetyczną,dostarczającej dodatkowej mocy kreatynie,do tego jest substratem cyklu oddechowego Krebsa,nie powoduje retencji wody.