Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Masz rację. Na stronie produktu nie mogę znaleźć danych (http://www.winiary.pl/produkt.aspx/428/winiary-pomysl-na-papirus-soczysta-piers-kurczaka-z-czosnkiem), ale spojrzałem na opakowaniu:

- warzywa suszone 23,2%, sól, tłuszcz palmowy utwardzony (;/), olej słonecznikowy, maltodekstryna, przyprawy 4,6%, cukier, ekstrakt czosnku 2,6%, zioła 2,4%, hydrolizat białka pszennego, aromaty, olej palmowy, przyprawa curry, regulator kwasowości

Ale tego tłuszczu jest tylko tyle, ile trzeba by mięso nie wyschło. Na patelni było kilka kropel po usmażeniu. Wg wartości odżywczych, 100g kuraka po przyrządzeniu w tym papierku ma 137kcal (T-2,4g, W-1,0g, B-27,8g).

Pewnie bardziej się opłaca przesmarować cycka odrobiną tłuszczu, posypać przyprawą - ale pergaminy były akurat po 1,99zł (wystarczy mi na 4 obiady).

Litwin, twoja praca to instruktor na siłowni? Idzie z tego godnie wyżyć?

Tak instruktor,chociaż większość mówi na siebie trener.Kasa jest z prywatnych lekcji,ja ich nie mam bo pracuje na siłce gdzie takie lekcje wchodzą w cenę karnetu(300 złotych),ze zwykłej pensji starcza na życie,plusem jest to że robię to co lubię a to rzadkość w tych czasach.

Nareszcie zrobiłem te steki z biedry takie jak nalezy. Mięso jest pyszne , nie gumiaste i pieknie sie kroi. przepis dla kogos jak bedzie chciał zrobic a nie radzi sobie jak ja wczensiej

Mięso koniecznie wystawiamy na pare godzin aby nabrało temp pokojowej. Potem, na rozgrzana patelnie smażymy ppo półtorej minuty każdą ze stron i od razu wrzucamy na dokładnie 8 minut do rozgraznego piekarnika. 

Pisze dokładnie bo serio kazda mnuta jest wazna. jak zrobiłem 10 minut wyszły spalone podeszwy jak zrobiłem 5 minut wysżły takie ze nie dało sie tego przegryźć ;)

Edytowane przez kanabis
  • 2 tygodnie później...