Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu nie zdrowy?Organizm też potrzebuje tłuszcze zwierzęce,a cholesterol i tak najbardziej podnosi fruktoza z owoców,gdyż bierze udział w jego syntezie w wątrobie.Taki tłuszcz polecam przed treningiem:

http://sklep.efavit.pl/olej-kokosowy-200-ml.html

Edytowane przez Litwin81

Dieta Kwasniewskiego (optymalna) w ogole zaklada jedzenie glownie tluszczu, potem bialka, a wegiel to wrog. Wierze, ze da sie zatem 'schudnac na kielbasie' ;)

BTW. kawa przed treningiem? Serce nie padnie od cisnienia kofeinowego + wysilek fizyczny? Znajomi biegacze np. zdecydowanie odradzali energetyki przed treningiem.

Już bez przesady ludzie piją po kilka kaw dziennie i żyją.Ja uwielbiam kawę przed treningiem bo pobudza a nie ogłupia jak niektóre mocniejsze przedtreningówki . Pewien koleś z siłowni jechał na diecie ketogenicznej i mówił że tłuszczu ładnie popalił ale samopoczucie było tragiczne. Jako że ten sport traktuje jako przyjemność to zdecydowanie wolę redukować się na diecie zbilansowanej . Pamiętam przy końcówce redukcji rok temu jadłem 2100 kcal z czego było z 200 węgli i czułem się momentami fatalnie a co dopiero bez nich.

Dieta Kwasniewskiego (optymalna) w ogole zaklada jedzenie glownie tluszczu, potem bialka, a wegiel to wrog. Wierze, ze da sie zatem 'schudnac na kielbasie' ;)

BTW. kawa przed treningiem? Serce nie padnie od cisnienia kofeinowego + wysilek fizyczny? Znajomi biegacze np. zdecydowanie odradzali energetyki przed treningiem.

Tylko, że energetyk to syf, a kawa w optymalnych ilościach jest ok, bo wspomaga pracę serca.

A ja wolę kofeinę solo,zamiast kawy.Wiesz kabi że tłuszcz bez udziału węgli zawsze jest spalany na energię?

Wiem, ale wiesz o tym że aby organizm sie przestawił na tłuszcze jako główne źródło energii potrzeba czasu i to nie jest tak ze jedziesz na zbilansowanej dicie, zarzucasz kiełbase przed treningiem i lecisz zadowolony? Wiem ze o tym wiesz ale nie wszyscy o tym wiedza i twoja rade o tłuszczu przed treningiem mogą źle zinterpretować.

Rozpuszczalna tez? Bo pijam w pracy po ok 3 kubki dziennie, na oko 3 lyzeczki kazda (zwykle jacobs cronat gold). Juz chyba bardziej z przyzwyczajenia, bo pobudzanie jest minimalne a czwarta kawa ok 17 przed silownia wrecz zamyka mi powieki i zamula.

Jak to mawiają rozpuszczalna to nie kawa ;) Coś w tym jest, ma sporo mniejsza zawartośc kofy niz sypana. Ja wole sypaną, pije góra 2 dziennie i mysle ze jest spoks, no i walory smakowe o niebo lepsze niż przy rozpuszczalnej. Ten aromat 

Pamiętam że ktoś mi tutaj pisał że tyje się od kalorii nie ważne z czego by one nie pochodziły ale według badań 

http://www.sfd.pl/Wp%C5%82yw_wysokiego_spo%C5%BCycia_bia%C5%82ka_%5B4%2C4g%5D_na_kompozycj%C4%99_cia%C5%82a.-t1023383.html

Wychodzi że duże ilości białka ( nadwyżka kcal) nie prowadzą do tycia. To jak to Panowie w końcu jest?