_Red_ 11 992 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dokladnie. Ja na redu tracilem wage a jadlem np. 100g kabanosa (duzo bialka, duzo fatu, zero wegla) jako zakaska w pracy, kiedy inni woleli batona z automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Na ckd je się sam fat i białko a co 9 dni ładowanie weglami i jest gitens Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dopóki do kiełbasy nie dodasz węgli prostych to ten fat idzie an cele energetyczne do przyswojenia białka,gorzej jak skoczy insulina,wtedy tłuszcz się nie utleni tylko zostanie spakowany na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 W jakim odstepie czasu po kielbie można zrec wegle? Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Czyli kielba z bulka to sila rzeczy zle polaczenie, ale np. z warzywami na patelnie (brokul, ziemniak, marchew, kukurydza, cukinia) bedzie ok? Bo sam wurst bez zagrychy nie przejdzie mi przez gardlo. Swieze bulki sa pyszne:( Czemu to co dobre, najbardziej tuczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zjedź bułkę razową/żytnią i po problemie,oczywiście z umiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Yep, staram sie przestawiac na zlozone wegle w ciemnym pieczywie jesli juz chce cos mącznego zjesc. Burgerownie tez czesto maja do wyboru razowe bułki. To plus 200g krowy to dobry kawal jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Na redu jesz kiełbase?Jak mu się mieści w makro to czemu nie? Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka Po prostu wydaje mi sie że 25g tłuszczu w 100g produktu to dosyc sporo, no i ten tłuszcz z kiełbasy to raczej do najzdrowszych nie nalezy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Czemu nie zdrowy?Organizm też potrzebuje tłuszcze zwierzęce,a cholesterol i tak najbardziej podnosi fruktoza z owoców,gdyż bierze udział w jego syntezie w wątrobie.Taki tłuszcz polecam przed treningiem: http://sklep.efavit.pl/olej-kokosowy-200-ml.html Edytowane 13 Czerwca 2014 przez Litwin81 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Ja pier.dole co wy wymyslacie znowu. Przed treningiem to sie wali kawe i jada posiłek przedtreningowy. Teraz robią redukcje na kiełbasie, no panowie troche powagi. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dieta Kwasniewskiego (optymalna) w ogole zaklada jedzenie glownie tluszczu, potem bialka, a wegiel to wrog. Wierze, ze da sie zatem 'schudnac na kielbasie' BTW. kawa przed treningiem? Serce nie padnie od cisnienia kofeinowego + wysilek fizyczny? Znajomi biegacze np. zdecydowanie odradzali energetyki przed treningiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Do treningu aerobowego niezbyt ale do siłowego jak najbardziej. No ja nie mówie ze sie nie da ale nie popadajmy ze skrajnosci w skrajność zaraz Znam kilka osób które schudły własnie na diecie opartej na tłuszczu ale czy to zdrowe? Nie wiem, ja jestem zwolennikiem zbilansowanej diety jednak Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Już bez przesady ludzie piją po kilka kaw dziennie i żyją.Ja uwielbiam kawę przed treningiem bo pobudza a nie ogłupia jak niektóre mocniejsze przedtreningówki . Pewien koleś z siłowni jechał na diecie ketogenicznej i mówił że tłuszczu ładnie popalił ale samopoczucie było tragiczne. Jako że ten sport traktuje jako przyjemność to zdecydowanie wolę redukować się na diecie zbilansowanej . Pamiętam przy końcówce redukcji rok temu jadłem 2100 kcal z czego było z 200 węgli i czułem się momentami fatalnie a co dopiero bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dieta Kwasniewskiego (optymalna) w ogole zaklada jedzenie glownie tluszczu, potem bialka, a wegiel to wrog. Wierze, ze da sie zatem 'schudnac na kielbasie' BTW. kawa przed treningiem? Serce nie padnie od cisnienia kofeinowego + wysilek fizyczny? Znajomi biegacze np. zdecydowanie odradzali energetyki przed treningiem. Tylko, że energetyk to syf, a kawa w optymalnych ilościach jest ok, bo wspomaga pracę serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 A ja wolę kofeinę solo,zamiast kawy.Wiesz kabi że tłuszcz bez udziału węgli zawsze jest spalany na energię? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Rozpuszczalna tez? Bo pijam w pracy po ok 3 kubki dziennie, na oko 3 lyzeczki kazda (zwykle jacobs cronat gold). Juz chyba bardziej z przyzwyczajenia, bo pobudzanie jest minimalne a czwarta kawa ok 17 przed silownia wrecz zamyka mi powieki i zamula. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 A ja wolę kofeinę solo,zamiast kawy.Wiesz kabi że tłuszcz bez udziału węgli zawsze jest spalany na energię? Wiem, ale wiesz o tym że aby organizm sie przestawił na tłuszcze jako główne źródło energii potrzeba czasu i to nie jest tak ze jedziesz na zbilansowanej dicie, zarzucasz kiełbase przed treningiem i lecisz zadowolony? Wiem ze o tym wiesz ale nie wszyscy o tym wiedza i twoja rade o tłuszczu przed treningiem mogą źle zinterpretować. Rozpuszczalna tez? Bo pijam w pracy po ok 3 kubki dziennie, na oko 3 lyzeczki kazda (zwykle jacobs cronat gold). Juz chyba bardziej z przyzwyczajenia, bo pobudzanie jest minimalne a czwarta kawa ok 17 przed silownia wrecz zamyka mi powieki i zamula. Jak to mawiają rozpuszczalna to nie kawa Coś w tym jest, ma sporo mniejsza zawartośc kofy niz sypana. Ja wole sypaną, pije góra 2 dziennie i mysle ze jest spoks, no i walory smakowe o niebo lepsze niż przy rozpuszczalnej. Ten aromat Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 A najlepsza jest z ekspresu z mleczkiem, walę taką małą przed treningiem i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Tłuszcz MCT przed treningiem jest dlatego że wchłania się w 15 minut tak samo jak glukoza,bo nie jest trawiony w wątrobie,dlatego jest łatwo przyswajalnym źródłem energii. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Pamiętam że ktoś mi tutaj pisał że tyje się od kalorii nie ważne z czego by one nie pochodziły ale według badań http://www.sfd.pl/Wp%C5%82yw_wysokiego_spo%C5%BCycia_bia%C5%82ka_%5B4%2C4g%5D_na_kompozycj%C4%99_cia%C5%82a.-t1023383.html Wychodzi że duże ilości białka ( nadwyżka kcal) nie prowadzą do tycia. To jak to Panowie w końcu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Teoretycznie tak,bo białko jest wysoko energetyczne i potrzebuje energii by zostać strawione,jak jej nie dostarczasz(węgle,tłuszcze) to organizm spala ok.40% białka na te cele i rozkłada tkankę tłuszczową by uzyskać potrzebne mu kalorie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Stąd skuteczność diety Dunkana, a jednocześnie jej wyniszczający wpływ na organizm? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Bo białko w takiej ilości bardzo zakwasza,a organizm do syntezy hormonów potrzebuje tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Olej kokosowy polecam. Jest dobry chyba do wszystkiego, jest czysta energia i smakuje zawodowo, a potrawy robione na nim, nabieraja fajnego smaku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 +1, miałem przez jakiś czas, super sprawa : - ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi