El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Jako jedyne zrodlo bialka to moze i nie najlepsze. Ale w tym serniku sa jaja, jest odzywka tez co nie? Wiec nie wydaje mi sie zeby byl jakis problem wielki. Dodal bym jakies wegle, jezeli mowa o sniadaniu i imo starczy. Cytuj
SpacierShark123 1 516 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 No tak ale ciężko wyliczyć a wręcz nie możliwe ile w takim kawałku jest twarogu/jajek/białka przecież równomiernie to się nie rozłoży.Ale jak ktoś nie trzyma restrykcyjnej diety to spoko Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 (edytowane) No trudno wyliczyc, ale jak wspominasz, te forum raczej jest dla entuzjastow a nie dla supereloprouberwymiataczy c'nie? Zabawa, zdrowie i dobra forma przede wszystkim. Nie dajmy sie tebelkom pokonac. Edytowane 18 czerwca 2014 przez El Loco Chocko Cytuj
Litwin81 1 161 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Kazeina to uniwersalne białko,ale z rana najlepsze jest,długo się uwalnia i nas szybko głód po śniadaniu nie dopada.Ja spijam do płatków mega strong protein Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Czuję jak moje mięśnie wupelniaja się nowymi informacjami z tego działu. Dzięki chłopaki!! Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Litwin81 1 161 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 No patrz,gdzie ci się informacje zapisują Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Kazeina to uniwersalne białko,ale z rana najlepsze jest,długo się uwalnia i nas szybko głód po śniadaniu nie dopada.Ja spijam do płatków mega strong protein No jezeli mialem mega sesje wieczor wczesniej i po nocy katabolizm juz ostro hula, to sorry, ale dlaczego uwazasz ze kazeina jest lepsza niz powiedzmy izolat? Idealnie bylo by dwa rodzaje, ale jak mialbym tylko jedno to nie wybralbym kazeiny na rano. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 z rana raczej szybkie białko, szczególnie dla ludzi podatnych na katabolizm Kazeina to uniwersalne białko,ale z rana najlepsze jest,długo się uwalnia i nas szybko głód po śniadaniu nie dopada.Ja spijam do płatków mega strong protein po to sie je złożone węgle rano, jak owies. będąc na masie raczej nie ma mowy głodzie, może na redukcji, u ludzi z niskim zapotrzebowaniem. btw - 100g węgli na dzień to dla mnie jakaś masakra, wyżarłoby mnie do kości, nawet jakbym tylko leżał Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 @szprota i tak nie zaruchasz Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Fajny przepis. <Idzie po twarog.> Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 No tak ale ciężko wyliczyć a wręcz nie możliwe ile w takim kawałku jest twarogu/jajek/białka przecież równomiernie to się nie rozłoży.Ale jak ktoś nie trzyma restrykcyjnej diety to spoko IMO taka mieszanina rozkłada się całkiem proporcjonalnie - masa serowo/jajeczno/proszkowa raczej ma naturalną tendencję do równomiernego rozmieszczenia, szczególnie jak solidnie zmiksujesz. Nie widziałem, by np. wszystkie jaja się oddzieliły i padły na dno, przykrył to twaróg, a proszek WPC osadził się na górze jak posypka Podzieliłem ciasto na 8 kawałków i dla estymacji składników odżywczych, liczę każdy kawałek jako równe 1/8 wartości odżywczej całego wypieku. Nie powinno to mieć znacznego odchylenia od realiów. 1 Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Dokładnie , jestem podobnego zdania. Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Ale nieee, bo przeciez pecherzyki powietrza i takie tam.. 2 kcal za malo i dupa z masy... Cytuj
Litwin81 1 161 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Bo katabolizm można nie tylko białkiem zatrzymać,także węglami,kazeina ma na cele budulcowe,węglami możesz wyhamować głód,do tego pewna jej część wchłania się zaraz po spożyciu,to że ona uwalnia się przez 4-12 h(w zależności od formy) to nie znaczy że tyle to białko czeka nie ruszone na kichach,ale ok,optymalne combo to izolat i kazeina micelarna. Cytuj
SpacierShark123 1 516 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Ale nieee, bo przeciez pecherzyki powietrza i takie tam.. 2 kcal za malo i dupa z masy... Aha . Dobrze wiedzieć KOLESZKO Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Bo katabolizm można nie tylko białkiem zatrzymać no wiem. w zasadzie to katabolizm hamuje się węglami, a białkiem zaczyna anabolizm, który najlepiej nakręcać 24/7. ale to sie do jednego sprowadza - utrzymywać warunki anaboliczne jak najdłużej. przy okazji, jakby ktoś jeszcze nie wiedział. na masie po solidnym treningu, nie zadowalać się jednym posiłkiem (nawet wypasionym) zbyt długo. polecam zarzucać kolejną miche już po 2h, a nawet 1.5h. przydatne w robieniu mięśni Cytuj
maciucha 11 660 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 jest sens w robieniu tego sernika bez odżywki białkowej? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 No raczej, w jajkach i twarofu też masz duzo białka przecież. Cytuj
maciucha 11 660 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 chodziło mi bardziej o walory smakowe więcej aromatu waniliowego załatwi sprawę? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Ale to odżywka chyba nie daje za bardzo smaku. Ja bym dał tego. Olejku, ewentualnie cynamonu, jak lubisz, albo laskę wanilii zetrzeć. Miodu trochę wiecej też można dać. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 19 czerwca 2014 Opublikowano 19 czerwca 2014 Maciucha, przeczytaj ten wątek z linku szarku'a. Jest tam trochę urozmaiconych przepisów. Np z kakao, cynamanem, roznymi owocami Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 19 czerwca 2014 Opublikowano 19 czerwca 2014 chodziło mi bardziej o walory smakowe więcej aromatu waniliowego załatwi sprawę? Imo przez odzywke walory smakowe sa deko gorsze, czuć chemie. Wal smiało ja juz puche brzoskwin kupiłem. Mysle ze fajnym pomyslem byłoby tez starcie czekolady , tylko takiej porządnej z 80%i zrobienie takiej posypki na wierzch. Mysle ze smak byłby zabójczy wtedy, a i makro nie byłoby złe bo taka czekolada ma tylko 20g/100 węgli. Cytuj
maciucha 11 660 Opublikowano 19 czerwca 2014 Opublikowano 19 czerwca 2014 co do przepisów na twarogu jeszcze nie robiłem ale jak znajde troche czasu to z pewnością spróbuję 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 19 czerwca 2014 Opublikowano 19 czerwca 2014 Kruca fix, dziś zrobiłem taką jakby pizze na spodzie z kalafiora. Gotujemy kalafior, miksujemy go, albo ścieramy na tarce, mieszamy z dwoma jajkami i otrębami i dajemy na spód blachy. Na górę dajemy sos pomidorowy (ja dałem koncentrat) i na górę ser + ulubione składniki. Mega dobre wyszło. Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 19 czerwca 2014 Opublikowano 19 czerwca 2014 Mega, w weekend spróbuje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.