Opublikowano 31 sierpnia 201410 l Zliczałem,ale teraz patrzę na oko,rotując w zależności jak się czuję,jeszcze przyjdzie czas na mega trzymanie michy,jutro chyba zliczę z ciekawości kcal.
Opublikowano 1 września 201410 l Jestem ciekaw jaki wpływ na organizm miałoby odwrócenie trochę składników dostarczających paliwa - czyli więcej fatu (>100g) i proporcjonalnie mniej węgli? Generalnie mówi się, że to nadmiar węgli powoduje odkładanie tkanki tłuszczowej (więc niektórzy muszą nawet na owoce uważać). Ludzie tak robią, słyszałem o ciekawym eksperymencie, w którym jeden z bliźniaków jechał praktycznie tylko na tłuszczach, a drugi na weglach. W efekcie pierwszy schudł, ale skarżył się na brak energii, a drugi przytył i nie miał takiego problemu. Edytowane 1 września 201410 l przez Grzegorzo
Opublikowano 1 września 201410 l A masz Litwin gdzie rozkład kcal i ilość tego co jesz dokładnie? Ja nie mam pojęcia czemu tak ciężko mi ta waga idzie . Wyliczyłem dziś swoje makro-1948 kcal,123 gr węgli,173,5 białka i 61,5 tłuszczu.W dni treningowe zwiększa się o 80 gr makaronu przed treningiem i 60 gr gaineratora po treningu i 15 gr izolatu.Do białka wliczałem też roślinne,bo spożywam je razem ze zwierzęcym czyli jest pełnoprawne,w dt wychodzi grubo ponad 200 gr.Na razie rezultaty na plus,w sobotę na czczo 76,5 kg ważyłem a wczoraj na nogi poszło 5 razy 150 kg,czyli nie brak mi energii
Opublikowano 1 września 201410 l To ja nie wiem jak trzymasz wagę wyższą niż ja jedząc o 1500 kcal mniej . Mam zyebany organizm...
Opublikowano 1 września 201410 l Nie trzymam,od marca schudłem 5,5 kg.W marcu ważyłem 82 kg,w sobotę 76,5 kg,spada powoli bo tak ma spadać,taki miałem cel by jak najmniej mięsa schodziło a w miarę możliwości zrobić rekompozycję,czyli spalić fat i zbudować w to miejsce nowe mięśnie.
Opublikowano 1 września 201410 l Jajka to dobry posiłek przed snem? Często wracam z treningu i jem o 22, zazwyczaj jajecznicę na cebuli lub papryce, albo sadzone. Na twaróg jakoś w ogóle nie mam ochoty wtedy, w ogóle ostatnio jakoś nie.mam ochoty na twaróg.
Opublikowano 1 września 201410 l Dobry przed snem, tylko po treningu jajecznica to niezbyt dobra opcja. Moje trzy podstawowe produkty przed snem na cały tydzień to, 3 razy ser biały (250g), 2 razy filet wędzony z kurczaka (250g), 2 razy łosoś wędzony (150g) plus białko. Zawsze to jakaś różnorodność. Edytowane 1 września 201410 l przez YETI
Opublikowano 1 września 201410 l Tylko, że to nie jest trening siłowy, a trening kosza. Prawie zawsze jestem mega głodny, więc białko odpada, łosoś węszony jest grany raz w tygodniu, bo na tyle mi budżet pozwala
Opublikowano 1 września 201410 l Od czterech lat przed snem zawsze kostka twarogu , nie wyobrażam sobie iść bez zjedzenia tego świństwa
Opublikowano 1 września 201410 l Co byście polecili do mixu twaroga chudego z mlekiem na ostatni posiłek ? Obrzydlistwo straszne,ale z bananem dawało się zamknąć oczy i za ojczyznę wyżłopać.
Opublikowano 1 września 201410 l Ja gdy mam ochotę na słodkie mieszam przed snem twaróg z odżywką białkową. Dorzucam 2 słodziki wody i wychodzi danonek taki.
Opublikowano 1 września 201410 l Ostatnio wszamalem przed snem bez bólu salatke: - twarog chudy 200g - ogorek kiszony pokrojony w kostke - pomidor - sol, pieprz. Mila odskocznia od slodkiego smaku.
Opublikowano 1 września 201410 l Od czterech lat przed snem zawsze kostka twarogu , nie wyobrażam sobie iść bez zjedzenia tego świństwa same here - smaczne nawet bez niczego a jak dorzuce 100ml mleka, rozdziabie, ew. dodam łyżeczke białka to w ogóle est git
Opublikowano 1 września 201410 l Co byście polecili do mixu twaroga chudego z mlekiem na ostatni posiłek ? Obrzydlistwo straszne,ale z bananem dawało się zamknąć oczy i za ojczyznę wyżłopać. Jak już wciągasz nabiał to jeden uj czy to twaróg czy serek wiejski,a ten drugi smaczniejszy.
Opublikowano 1 września 201410 l No właśnie nie jest uk,bo serek ma dużo mniej białka,a jest równie obrzydliwy co sam twaróg chudy.Żadnych wynalazków w proszku nie chce sypać.Miód się nada,czy za słodki ?
Opublikowano 2 września 201410 l Miód przed snem Nie wiem jaki serek jesz,ale ten co ja jadłem ostatnio był smaczny i miał 11 gr białka na 100 gr,300 gr styka i jest mniejszym dla mnie wyzwaniem niż 200 gr twarogu.
Opublikowano 2 września 201410 l Wyliczacie białko roślinne? Zmniejszyłem o 50g białka dowalilem tłuszczy i węgli a waga spadła . Nie mam pojęcia jak to możliwe ale wracam na stare 300g białka , może organizm już tyle potrzebuje .
Opublikowano 2 września 201410 l Ja wliczam tylko jak łączę je ze zwierzęcym,w dt wychodzi mi ponad 200 gram białka.
Opublikowano 2 września 201410 l Co byście polecili do mixu twaroga chudego z mlekiem na ostatni posiłek ? Obrzydlistwo straszne,ale z bananem dawało się zamknąć oczy i za ojczyznę wyżłopać. Może dżemik na słodziku https://www.youtube.com/watch?v=YDnc7RBH_9U#t=116
Opublikowano 16 września 201410 l Powiedzcie mi, czy WPC na stałe zależy wrzucić w dietę? Ja stosuje tylko w dni treningowe bezpośrednio po treningu, a pytam bo sam już się gubię. Moja aktualna dieta liczona po łebkach ~2500 kcal, 140 białko/ 170 węgle/ 110 tłuszcz - z wliczonym WPC - to akurat dzisiejszy dzień, ogólnie jest podobnie nie licząc drobnych wahań. Aktualne parametry ciała 80kg, wzrost 179. Treningi - 4 razy w tygodniu, w domu, lub jak mam możliwość siłownia Edytowane 16 września 201410 l przez Andreal
Opublikowano 16 września 201410 l Troche mało mas ztego białka, no chyba ze wliczone jest tylko zwierzęce. Białko z odżywek ma ci zastąpić braki w diecie. Ja biore tylko po treningu i uwazam ze w dni nietreningowe lepiej zrobisz kupując w biedrze dodatkową porcje filetu niz wydajac na chemie.