Gość Albert Wesker Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 Na WiiU też nie. Chyba, że w średniackiego NSMB Cytuj
Karas 433 Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 Obecnie najlepszym wyjściem dla osoby chcącej zagrać w świetnego Mariana jest Wii (SMG 1/2). Ciekawe kiedy WiiU dostanie swojego własnego Mariana na miarę SMG Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 Nie wiem. Ale w momencie jak dostanie kupuję konsolę Nie wcześniej Cytuj
Karas 433 Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 Ja kupie jak będzie oferować ciekawe gry bo obecnie w tym "oknie startowym " czyli do marca przyszłego roku nie maja nic czym by mnie zainteresowali do tego stopnia abym już na premierę czy w okolicach miał ją brać.Zakup konsoli Big N jest pewnikiem pytanie tylko kiedy Cytuj
saptis 620 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 (edytowane) Z tytulow startowych poki co interesuje mnie w zasadzie tylko New Super Mario Bros. U, troche szkoda, ze na premiere nie bedzie Lego City Undercover i Rayman: Legends bo myslalem, ze beda na start. Jeszcze nie wiem czy kupie konsole w dniu premiery, ale chyba jednak nie - brakuje troche Zeldy czy jakiegos wiekszego Mario w 3D - dobrze, ze przynajmniej bedzie NSMB, taki Zombie U poki co jakos mnie nie przekonuje. Edytowane 16 października 2012 przez saptis Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 Na premiere odpuszczam, poczekam na więcej exów świetnych, dobry zestaw i jazda. A ten gamepad pro to widzę, że będzie konieczność raczej aby wygodnie pograć? Cytuj
Karas 433 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 (edytowane) A ten gamepad pro to widzę, że będzie konieczność raczej aby wygodnie pograć? Na razie nie wiadomo , ale nie sadzę by Big N w standardzie dawało niewygodny kontroler. Ps.Jak już jesteśmy przy Pro Gamepadzie to Australijski sklep EB Games oferuje dla niego alternatywę w cenie 30 $ : Edytowane 16 października 2012 przez Karas Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 Czy na Wii U Nintendo przewiduje osiągnięcia w stylu Trophies/Gamerscore? Cytuj
saptis 620 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 (edytowane) Wii U a komunikacja glosowa: http://polygamia.pl/...ortowo_nie.html W skrocie: Wii U nie bedzie oferowalo komunikacji glosowej w systemie, bedzie mozna natomiast rozmawiac w grach jesli developer doda tam taka funkcje. Mikrofonow bezprzewodowych do konsoli na razie nie ma, a przewodowe bedzie trzeba podlaczac do padletu nawet jesli bedzieny grac np. w COD'a na ProPadzie, Padlet moze i ma mikrofon, ale nie jest on przeznaczony do rozmow prowadzonych w grach. Tak jak pisalem - Nintendo ma gdzies standardy, pewnie niebawem Reggie bedzie wmawial graczom, ze komunikacja glosowa w grach online nie jest potrzebna i takie tam bzdety. Nintendo robi sobie jaja z graczy i tyle, sa po prostu zacofani. Lubie ich gry, ale ich polityka w sprawie hardware'u mi sie nie podoba. Edytowane 19 października 2012 przez saptis 1 Cytuj
morciba 14 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Tak jak pisalem - Nintendo ma gdzies standardy... Nintendo nie ma gdzieś standardów. Nintendo ustanawia standardy :-) 3 Cytuj
Karas 433 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 pewnie niebawem Reggie bedzie wmawial graczom, ze komunikacja glosowa w grach online nie jest potrzebna i takie tam bzdety. Mi to zwisa kupuje konsole Big N dla ich gier nie dla słuchania wrzasków oszołomów drących swe ryje bez celu do HS . 2 Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Piękny ten pad EB Games, istne retro, chcę to mieć! (SNES wymiata). Cytuj
Karas 433 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Mam nadzieje że i u nas będzie dostępny , bo jak mam już inwestować w pro-pada to wolę wyłożyć $ na to cudeńko pachnące retro klimatem Cytuj
Gość Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Ja pewnie zakupię Wii U ok. marca przyszłego roku, pod warunkiem, że będzie jako taki dostep do gier i ceny nie będą specjalnie windowane. Myślę, że do tego czasu już będzie z czego wybierać, bo kupowanie konsoli w momencie startu do zabawa dla fetyszystów. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Ja z pewnością zakupię ale w okolicach 30 grudnia , szkoda, że nowa konsola ninynie będzieposiadała systemu trofeów / acziwów. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Ja jestem zmuszony wstrzymać się z zakupem, nie wiem na jak długo, ale mam nadzieje, że w przyszłym już będę się mógł pochwalić swoją konsolką... Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 To banał co napiszę ale trudno - ależ ten czas zapiernicza Pamiętam dokładnie zapowiedź Nintendo Revolution i premierę Wii w 2006. A dziś zaczynamy kolejną generację. Piękny moment. Wii U kupię na wiosnę 2013. Z gier które wyjdą w pierwszym okresie najbardziej mnie interesuje Lego City Stories. W Ultimie przy Wii U napisane jest: Pierwsza partia konsol Nintendo Wii U 32GB Premium Pack Black / Czarna została wyczerpana na premierę. Kolejna część dostawy spodziewana jest na 15 grudnia. Zastanawiam się czy to wynik dużej popularności tej konsoli czy sklep miał zaklepane tylko kilka sztuk Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 jak ma się moc wii u do x360/ps3? Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Ma więcej pamięci, słabszy procesor, lepszą kartę graficzną. Ogólnie konsola jest mocniejsza. Nie jakoś znacznie, ale mocniejsza Cytuj
Texz 670 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Ma to jakiekolwiek znaczenie? Nintendo na konsolę, której bebechy były z początku wieku wypuszczała takie cuda jak Super Mario Galaxy 2. Osobiście przez specyfikę pryzmat grafiki SD i genialny design w kwestii A/V stawiam tą grę powyżej wszystkiego co ukazało się na konsolach HD. 1 1 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Ma to to region locka? Cytuj
django 549 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 jak ma się moc wii u do x360/ps3? Komponujac skladniki do nowej konsoli Nintendo nie moglo wykorzystac slabszych elementow niz te w PS360 - takich po prostu juz nie ma. Konsola jest na pewno tak samo silna, mozna by spekulowac, ze to jest cos kolo "1.5" raza żydboksa, nie wiadomo jednak jak dobrze 3rd party beda wykorzystywac gamepad - zarowno dizajnersko jak i pod wzgledem technologicznym, wiec ciezko wyrokowac jak gry beda wygladac. Na pewno jest troche silniejsze. Jak troche - sie zobaczy. Cytuj
Gość Opublikowano 19 listopada 2012 Opublikowano 19 listopada 2012 Zakładam, że gdyby padlet nie wchodził w skład zestawu, a był opcjonalnym kontrolerem, to N mogło być ciut bardziej zaszaleć z bebechami. Wydaje mi się, że stosunek możliwości do ceny jest dużo lepszy niż w przypadku Wii na premierę i obecnie PS3/X360. Jak będzie w praktyce, to się zobaczy. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 19 listopada 2012 Opublikowano 19 listopada 2012 (edytowane) Zastanawiam sie jak dlugo na Wii U beda wychodzily gry multiplatformowe nieodbiegajace jakoscia od innych konsol. W przypadku PS3 i X360 nie powinno byc wiekszych problemow, ale po ukazaniu sie ich nastepcow na rynku juz tak dobrze raczej nie bedzie bo napewno beda mialy wieksza moc i wersje gier na Wii U nie beda raczej tak dobrze wygladaly. Sytuacja bedzie analogiczna do tego co bylo na Wii - wersje na ta konsole wygladaly znacznie gorzej. Wiele osob stwierdzi teraz, ze przeciez nie chodzi tu o grafike bo licza sie gry, ja jednak napisze, ze to rowniez jest dosyc wazne bo przeciez Nintendo chwali sie, ze bedzie mialo wsparcie 3-rd party, jednak juz teraz wiadomo, ze to nie bedzie to samo co na nastepnych konsolach Microsoftu i Sony. Na Wii U jak zwykle glowna atrakcja beda gry od samego Nintendo, a na innych konsolach multiplatformy beda znowu lepsze. Trzeba jednak przyznac, ze biblioteka tytulow startowych na Wii U jest imponujaca - gier jest na prawde duzo i kazdy znajdzie cos dla siebie. Szkoda troche, ze nie ma jakiegos wiekszego, nowego Mario lub Zeldy, ale jest przynajmniej New Super mario Bros. Co do samej konsoli to szkoda, ze ten bogatszy zestaw jest w kolorze czarnym, wolalbym bialy bo nie widac tak na nim kurzu, zabrudzen i ewentualnych rys. Edytowane 19 listopada 2012 przez saptis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi