Enkidou 300 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 BTW: Ciekawa rzecz pojawiła się wg mnie w oświadczeniu prasowym podsumowującym dzisiejsze ND. W opisie crossovera Atlus i IS pojawił się taki fragment: "Nintendo has begun many collaborations with outside development partners to bring the best franchises and experiences to Wii U. In one such partnership, Nintendo and Atlus are working on a collaboration that features the Fire Emblem and Shin-Megami Tensei franchises. A video trailer for the game was shown in the Nintendo Direct." Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 Ja zwróciłem na to uwagę podczas oglądania Nintendo Direct, i mam co do tego zdania pewną teorie, bo coś mi się zdaje, że Nintendo nie tylko szykuje kilkanaście mocnych tytułów (może Persona 5 trafi właśnie na Wii U?). Ale ma zamiar przywrócić znaczenie ex'ów... Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Sczerze mowiac nowa gra Monolith wyglada obiecujaco, ale grafika jak na next gena przecietna... Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 To moze obejrzyj trailer na eshopie a nie downscaled Youtube? W ogole..rozmowy o grafice lol. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 I to jescze w grze rpg, no bez przesady... Cytuj
Gość ragus Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 nie wiem, może jestem poje.bany, ale uważam, że następca Xenoblade wygląda fantastycznie. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 Ja zwróciłem na to uwagę podczas oglądania Nintendo Direct, i mam co do tego zdania pewną teorie, bo coś mi się zdaje, że Nintendo nie tylko szykuje kilkanaście mocnych tytułów (może Persona 5 trafi właśnie na Wii U?). Ale ma zamiar przywrócić znaczenie ex'ów... Czyli odkryłem Amerykę po raz wtóry? : ) Mój błąd. Oglądałem japońskiego Directa, bo myślałem, że podzielą zapowiedzi na regiony, a poza tym wolę słuchać naturalnego, przemawiającego w swoim języku Iwaty. Problem w tym, że ze słuchu nie zawsze wszystko zrozumiem... Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 (edytowane) To moze obejrzyj trailer na eshopie a nie downscaled Youtube? W ogole..rozmowy o grafice lol. Chcesz powiedziec ze grafika w grach rpg/jrpg nie ma dla Ciebie zadnego znaczenia (oczywiscie w odniesieniu do WiiU)? Edytowane 25 stycznia 2013 przez OsciBosci Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 (edytowane) Dokladnie to chce powiedziec, liczy sie fabula, system i muzyka. I to w odniesieniu do wszystkich platform. Grafika to najmniej wazna rzecz w rpg tak naprawde. Oczywiscie, jak jest ladna, wypas to bardzo milo i cieszy oko, ale osobiscie jak widze jrpg'a z super grafika zawsze mam obawy ze developer za bardzo sie skupil na fajerwerkach, a reszta kuleje. Naprawde polecam obejrzec ten trailer na eshopie w prawdziwym hd 1080p...moim i wielu innych zdaniem grafa akurat wgniata w fotel wiec tymbardziej nie rozumiem dlaczego ta kwestia jest poruszana i krytykowana. Edytowane 25 stycznia 2013 przez Velius Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 Sam nie wiem, jakos po Xenoblade, wysoko postawiłem poprzeczkę grom Monolith... Innych kwestii nie poruszam, bo wiem ze beda stały na najwyzszym poziomie w tej grze, dlatego przy pierwszym trailerze skupilem sie na grafice (licze na to ze WiiU pokaże moc). Obecni na eshopie nie obejrze trailera, bo nie mam WiiU. Obejrzałem jeszcze trailer na GT, może faktycznie, trochę przesadzam. Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 Jak dla mnie grafika wyglada naprawde swietnie... http://www.abload.de/img/cockpit1080wiuuh.gif Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 4 lutego 2013 Opublikowano 4 lutego 2013 Ja zwróciłem na to uwagę podczas oglądania Nintendo Direct, i mam co do tego zdania pewną teorie, bo coś mi się zdaje, że Nintendo nie tylko szykuje kilkanaście mocnych tytułów (może Persona 5 trafi właśnie na Wii U?). Ale ma zamiar przywrócić znaczenie ex'ów... Czyli odkryłem Amerykę po raz wtóry? : ) Mój błąd. Oglądałem japońskiego Directa, bo myślałem, że podzielą zapowiedzi na regiony, a poza tym wolę słuchać naturalnego, przemawiającego w swoim języku Iwaty. Problem w tym, że ze słuchu nie zawsze wszystko zrozumiem... Eee, tam nie przejmój się, gdy bym znał japoński na tyle co Ty, to też bym ogłądał po japońsku, bo kaleczącego angielski Iwate, też było cieżko zrozumieć, że słuchu:)... 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 lutego 2013 Opublikowano 4 lutego 2013 Miałem PC kupować, ale chyba Wii U ogarnę :>. Jak widzę kontynuacje wszystkich perełek Nintendo to serce się raduje. Gdyby tylko gry były tańsze... Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 15 lutego 2013 Opublikowano 15 lutego 2013 Świeżutki Nintendo Direct, od 15:40 widać fajne bundle Wii U i 3DS XL z Monster Hunter 3 Ultimate. Premiera gierki w naszym regionie już 22.03. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 lutego 2013 Opublikowano 15 lutego 2013 (edytowane) Niech te premiery nadchodzą, bo dzisiaj podano sprzedaż WiiU w USA - 57 tysięcy egzemplarzy w styczniu, czyli konsola radzi sobie gorzej niż GameCube. Gamecube - 1270K 2001-2002: nov:660K dec:550K Jan:60K Wii U - ~940K-944K 2012-2013 nov:~425K dec:~460K jan:55-59K Edytowane 15 lutego 2013 przez ragus Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 15 lutego 2013 Opublikowano 15 lutego 2013 (edytowane) Co się dziwić brak gier, praktyczna cisza od dnia premiery w temacie Wii U do czasu styczniowego ND. O uwagę klientów nie walczą już tylko z konkrencją ze "swojego podwórka", ale także z tabletami, smartphone'ami, i innymi dziwactwami napedzanymi androidem. Po prostu robi swoje. Podejrzewam, że nowe konsole Sony i MS też nie będą miały łatwego startu. To juz nie te czasy, że startująca konsola, która nie ma jak popisać się dużą ilością gier przez pierwsze miesiące swojego życia potrafiła unosić się na fali swojego poprzednika (PS2). Czy na popularności nowego podejścia do rozgrywki (Wii). Gdzie pierwszym takim sygnałem były starty PS3 i X360, a kolejnym choćby 3DS, i PS Vita... A nie zapominajmy, że realia rynkowe też robią swoje (tak mam tu na mysli kryzys)... Edytowane 16 lutego 2013 przez P-chan Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 16 lutego 2013 Opublikowano 16 lutego 2013 Nie ma gier - nie ma sprzedaży. Widzę to po sobie i znajomych nintenbotach. Póki co, wszyscy mamy WiiU gdzieś Cytuj
mcadi 0 Opublikowano 1 marca 2013 Opublikowano 1 marca 2013 (edytowane) Witam Was serdecznie ,jestem tutaj na forum po raz 1 ,zakupilem konsolke wii u jest to moja 1 konsola nintendo ,jakos nie bylo okazji wciaz wszedobylskie ps 3 : ).Mam kilka pytan .Czy zauwazyliscie moze na swoim padlecie ze cos jakby w srodku bylo ? tak jak by cos latalo ,zakupilem 3 dni temu 1 raz jak uzywalem nic nie slyszalem ,a rano nastepnego dnia jak sie rusza tym ala padem to tak jakby ktos tak kamyczka w srodku rzucil i co przechyle padleta to slysze ze cos w srodku jest .Wszystko ladnie chodzi ale denerwujace to jest .Mam na gwarancji ale musialbym wysylac do krakowa a na razie nie chce tego robic . 2 sprawa slyszalem ze mozna grac w gry z wii i tu moje pytaniko nie mam nic z wii mam na mysli kontrolery ,czy bede mogl grac uzywajac padleta ? wiem ze obrazu nie bedzie na wyswietlaczu ale moze nie trzeba kupowac specjalnych kontrolerow z wii . i bedzie mozna ruszac sie za pomoca padleta. 3 sprawa kupilem te konsole za 1000 zl wiadomo gdzie na alle...... .Troszke tylko porysowana podobno nie uzywana do pokazywania byla tylko wyjmowana z pudelka ,gwarancja jest , na konsoli jest ze to wersja pal ,ale nie mam menu polskiego ,i tutaj pytanie czy takie menu mozna jakos wgrac ? i czy przez to ze nie mam polskiego menu nie bede na forach czy gral on line z polakami ? wybor polski byl przy konfiguracji tylko jezyk byl angielski i inne ale polskiego brak .Jak by ktos mogl mi odpowiedziec bede wdzieczny .Pozdrawiam . Ps jak na razie fan ps3 ,stwierdzam ze wii u bardzo mi sie podoba ,co prawda mam tylko nintendoland i sciagniete kilka dem ale cos w sobie ma ta konsolka , aha nie moge sciagnac demo zombiiland cos mi wypisuje ale juz nie pamietam co ,czyzby to demo juz bylo sciagniete na te konsolke ? niby nie uzywana , ale tez daje mi do mylslenia ze jak sie wlacza 1 raz konsole robi update systemu , u mnie nie robi bo juz mam 2.00 czy cos takiego , chociaz musialem od nowa wszystko ustawiac .Sorki za tak dlugie pisanie . Edytowane 1 marca 2013 przez mcadi Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 2 marca 2013 Opublikowano 2 marca 2013 Witam Was serdecznie ,jestem tutaj na forum po raz 1 ,zakupilem konsolke wii u jest to moja 1 konsola nintendo ,jakos nie bylo okazji wciaz wszedobylskie ps 3 : ).Mam kilka pytan .Czy zauwazyliscie moze na swoim padlecie ze cos jakby w srodku bylo ? tak jak by cos latalo ,zakupilem 3 dni temu 1 raz jak uzywalem nic nie slyszalem ,a rano nastepnego dnia jak sie rusza tym ala padem to tak jakby ktos tak kamyczka w srodku rzucil i co przechyle padleta to slysze ze cos w srodku jest .Wszystko ladnie chodzi ale denerwujace to jest .Mam na gwarancji ale musialbym wysylac do krakowa a na razie nie chce tego robic . 2 sprawa slyszalem ze mozna grac w gry z wii i tu moje pytaniko nie mam nic z wii mam na mysli kontrolery ,czy bede mogl grac uzywajac padleta ? wiem ze obrazu nie bedzie na wyswietlaczu ale moze nie trzeba kupowac specjalnych kontrolerow z wii . i bedzie mozna ruszac sie za pomoca padleta. 3 sprawa kupilem te konsole za 1000 zl wiadomo gdzie na alle...... .Troszke tylko porysowana podobno nie uzywana do pokazywania byla tylko wyjmowana z pudelka ,gwarancja jest , na konsoli jest ze to wersja pal ,ale nie mam menu polskiego ,i tutaj pytanie czy takie menu mozna jakos wgrac ? i czy przez to ze nie mam polskiego menu nie bede na forach czy gral on line z polakami ? wybor polski byl przy konfiguracji tylko jezyk byl angielski i inne ale polskiego brak .Jak by ktos mogl mi odpowiedziec bede wdzieczny .Pozdrawiam . Ps jak na razie fan ps3 ,stwierdzam ze wii u bardzo mi sie podoba ,co prawda mam tylko nintendoland i sciagniete kilka dem ale cos w sobie ma ta konsolka , aha nie moge sciagnac demo zombiiland cos mi wypisuje ale juz nie pamietam co ,czyzby to demo juz bylo sciagniete na te konsolke ? niby nie uzywana , ale tez daje mi do mylslenia ze jak sie wlacza 1 raz konsole robi update systemu , u mnie nie robi bo juz mam 2.00 czy cos takiego , chociaz musialem od nowa wszystko ustawiac .Sorki za tak dlugie pisanie . Może to coś to "lata" to ten mały długopisik? Dema gier +18(a ZoombiU taka gra jest) można pobierać dopiero od 22/23(paranoja) Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Ciekawe dlaczego Nintendo nie wzoruje się na dobrych pomysłach innych i nie wprowadziło żadnego systemu na wzór Trophies oraz Achievements. Trochę archaiczne podejście... Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Za 2 lata wprowadza <sony stajl> xd Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Oby nie wprowadzali. Fajnie jest pograć w nowoczesną konsolę bez tego ustrojstwa, dla samej istoty grania. 1 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Nie zbieram tego gówna, ale nie czaje jak to może komuś przeszkadzać ? Niech sobie będą, przynajmniej dla niektórych to dodatkowy plus i fun. Ja tam mimo pucharków nadal gram dla samej istoty grania EoT Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 A ja grając na PS3, zazwyczaj przechodze grę raz (na najwyższym dostępnym poziomie), a wpadające pucharki sprawiają satysfakcję, chociaż ich nie kolekcjonuje. Uważam, że jakiś system nagradzania graczy na konsoli Nintendo, byłby + a nie -. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi