A.L.I 9 Opublikowano 12 marca 2013 Opublikowano 12 marca 2013 Mogłoby nintendo ogarnąć sprawe dystrybucji na polskę, czaje sie na wiiu bo majac 3dsa załapałem bakcyla na mariany, zeldy i pokemony jak za dawnych lat, jednak pustki na alledrogo i w sklepach jeśli chodzi o Nintendo to porażka. Mam co prawda rzut beretem do dojczlandów, ale jednak ceny 60 ojro za gierke powalają, na poczatku kwietnia jak sie dobrze napindole to pojde i kupie razem z jakas gierka i drugim padletem, o ile mnie ochrona nie wyrzuci żebym nie popełnił tego błędu i wcisną mi ps3 znów. 1 Cytuj
kakus 13 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Zakupiłem konsolkę, sprzęt fajny, rozłączył mi się pad, dziwna sprawa musiałem wtyczkę z od zasilania wyciągnąć bo inaczej nie dało rady. ZombiU leci już w paczce do mnie, w co polecacie zagrać ? Cytuj
SMGT 5 Opublikowano 30 marca 2013 Opublikowano 30 marca 2013 (edytowane) Zakupiłem konsolkę, sprzęt fajny, rozłączył mi się pad, dziwna sprawa musiałem wtyczkę z od zasilania wyciągnąć bo inaczej nie dało rady. ZombiU leci już w paczce do mnie, w co polecacie zagrać ? W gry z ze starego Wii (jeżeli zniesiesz grafikę, ale Super Mario Galaxy przełkniesz, trzeba dokupić Wii Remot z nunchuckiem - a do tego polecam akumulatory ENELOP Sanyo i ładowarkę procesorową). Z tych na Wii U to poza Zombi jeszcze, Lego City Undercover, być może spodoba Ci się Monster Hunter Ultimate (ale uważaj, bo może nie być to coś dla Ciebie). I w tej chwili NIC więcej nie ma co oferuje konkretnie Wii U, widzisz jak mimo to dobrze się sprzedaje Jest kilka fajnych multiplatform w sumie jak jeszcze nie grałeś. Czyli jak Cię przypili i będziesz się nudzić możesz sięgnąć po Need for Speed Most Wanted, The Cave, Assasins Creed 3 jest jeszcze chyba całkiem całkiem przeportowany i świeży dość. Edytowane 30 marca 2013 przez SMGT Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 30 marca 2013 Opublikowano 30 marca 2013 teraz mozna multiplatformy na wiiu za mały hajs kupić, kupiłem darksiders 2 za ~68zł ac3 też w podobnej cenie prosperuje, no i jeszcze perełki z nesa można kupić za śmieszny hajs teraz jest punch-out z nesa za ZŁOTY DWADZIEŚCIA, co do monster huntera proponuje serio zapoznać się z demem, byłem nagrzany na ten tytuł, ale spasowałem bo rozgrywka jednak nie dla mnie. polecam też little inferno Cytuj
robak123 1 Opublikowano 31 marca 2013 Opublikowano 31 marca 2013 Zakupiłem konsolkę, sprzęt fajny, rozłączył mi się pad, dziwna sprawa musiałem wtyczkę z od zasilania wyciągnąć bo inaczej nie dało rady. ZombiU leci już w paczce do mnie, w co polecacie zagrać ? Bierz Lego City Undercover wciaga jak cholera dużo różnych postaci, mam już 1mln zebranych klocków kilkanaście wybudowanych budynków a to dopiero początek Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 27 kwietnia 2013 Opublikowano 27 kwietnia 2013 załamałem ręce. download ostatniego softu to 25 minut wyjęte z życia, a narzekałem na updaty ps3, i druga sprawa która mnie zirytowała, kupiłem sobie karte sd 16gb bo moja 8 gb wersja konsoli już jest zapchana i zonk okazuje się że wii u ma wyjscie na karty sd ale ich nie czyta LOL jak się karte włoży do adaptera usb i podłączy pod usb wszystko hula WTF?! da rade to jakoś ogarnąć by nie mieć pędraka podłączonego do konsoli? czy ja jestem po prostu niedoinformowany? Cytuj
okens 541 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Leza te Wii U na polkach sklepowych, a gier na to jak nie bylo tak nie ma. Sa w ogole jakies warte zainteresowania zapowiedzi swierzosci? Dzieje sie cokolwiek wokol tej konsoli? Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 28 kwietnia 2013 Opublikowano 28 kwietnia 2013 ostatnio lego city undercover wyszło i monster hunter, zależy co kogo jara, a tak to trzeba poczekac na konkrety do e3... Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Na E3 pokażą Mario 3D, Mario Kart oraz filmik ze Smasha. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Opublikowano 28 kwietnia 2013 (edytowane) W tzw. "launch window" miały wyjść dwie gry zapowiadające się na hiciory, Pikmin 3 oraz Wonderful 101. Jednak ich premiera jest ciągle przesuwana, więc logicznie rzecz biorąc wychodzi na to, że okienko startowe jeszcze trochę potrwa. Ale to nie pierwsza konsola, którą czeka po debiucie dłuższy czas posuchy. Drugi rok (od jesieni 2013 do 2014) zapowiada się srogo. Edytowane 28 kwietnia 2013 przez ogqozo Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 29 kwietnia 2013 Opublikowano 29 kwietnia 2013 Lego dobre jest, do tego mh, ale nie kazdemu podejdzie. Jak dla mnie to jeszcze za wczesnie na zakup wii u. Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 29 kwietnia 2013 Opublikowano 29 kwietnia 2013 Ciekawe co z Harvest Moon na Wii U. Na Gacka był, na Wii był, więc mam nadzieję, że i kolejny powstanie. Nie ukrywam, że dla mnie byłby to system-seller, pod warunkiem, że gra byłaby dobra, jak Back tu Nature czy A Wonderful life. Cytuj
dydel 16 Opublikowano 30 kwietnia 2013 Opublikowano 30 kwietnia 2013 Wiikey team opracował emulator ODDE dla WiiU.http://gbatemp.net/threads/wiiu-hacked-b...am.347143/Wii U padło, co prawda nie softwarowo, a hardwarowo. Scena - Nintendo 2:0 Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 30 kwietnia 2013 Opublikowano 30 kwietnia 2013 o fuck coraz mroczniej widzę przyszłość tej konsoli poza Japonią gdzie pewnie wraz z premierami hitów sprzedaż ruszy z kopyta Cytuj
Malutki 5 Opublikowano 24 maja 2013 Opublikowano 24 maja 2013 (edytowane) Amazon UK - Wii U sales skyrocket after Xbox One reveal, lower price offer - 875% rises- held the #390 position before the conference- has no risen to spot #40 http://gonintendo.com/?mode=viewstory&id=203348 MHU went up by 92 percent, ZombieU so a 250% increase and Mario U went up by 110% The Xbox One’s disappointing reveal has shot up sales of the Wii U on Amazon.com. The system was at #390 before the conference, but now has shot up to #40 due to Microsoft’s glorified TV box.This momentum should carry Nintendo right into the summer as they have big plans for the Wii U at E3 and this fall. The console race has just begun but it’s good to see gamers are picking up a system that’s dedicated to gaming first, and multimedia second. http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=564733 Edytowane 24 maja 2013 przez Malutki Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 24 maja 2013 Opublikowano 24 maja 2013 (edytowane) "Majowe Nintendo Direct, które poświęcone było głównie konsoli Wii U, nie licząc edycji HD dwóch pierwszych części Yakuza oraz Sonic Lost World, nie przyniosło ze sobą ciekawych zapowiedzi. Miejmy nadzieję, że gigant z Kioto ostro dołoży do pieca, a okazję do tego Big N będzie miało już niebawem. Japoński koncern poinformował, że kolejne Nintendo Direct będzie miało miejsce już 11 czerwca, we wtorek (godz. 16.00). Głównym tematem będą nowe tytuły zmierzające na next-gena Ninny. Firma hydraulika ma w rękawie kilka asów, którymi może przyciągnąć do siebie mnóstwo graczy. Bayonetta 2 od Platinum Games, The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, kolejne przygody Mario w 3D czy nowy tytuł od Retro Studios to produkcje, które z pewnością sprzedadzą system Nintendo. Czekamy!" Edytowane 24 maja 2013 przez Szprota Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 24 maja 2013 Opublikowano 24 maja 2013 Majowe Nintendo Direct, które poświęcone było głównie konsoli Wii U, nie licząc edycji HD dwóch pierwszych części Yakuza oraz Sonic Lost World, nie przyniosło ze sobą ciekawych zapowiedzi. Miejmy nadzieję, że gigant z Kioto ostro dołoży do pieca, a okazję do tego Big N będzie miało już niebawem. Japoński koncern poinformował, że kolejne Nintendo Direct będzie miało miejsce już 11 czerwca, we wtorek (godz. 16.00). Głównym tematem będą nowe tytuły zmierzające na next-gena Ninny. Firma hydraulika ma w rękawie kilka asów, którymi może przyciągnąć do siebie mnóstwo graczy. Bayonetta 2 od Platinum Games, The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, kolejne przygody Mario w 3D czy nowy tytuł od Retro Studios to produkcje, które z pewnością sprzedadzą system Nintendo. Czekamy! To twoje słowa czy cytujesz coś ? Jak tak to szybciutko cudzysłów wstaw! Cytuj
paxx 32 Opublikowano 26 maja 2013 Opublikowano 26 maja 2013 Witam mam kilka pytań 1. Skoro jest wsteczna kompatybilność to czy można grać w gry z Wii na zwykłym padzie od wii U . 2. Czy wersja 8 gb starczy czy lepiej dołożyc do 32gb gier i tak cyfrowo nie kupuje a oferta cyfrowych produktow w nitedno jest biedna . Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 26 maja 2013 Opublikowano 26 maja 2013 (edytowane) ad1)nie da sie potrzebny willot i gruchaad2)można podłaczyć pendrive/dysk zewnętrzny, ale mi sie nie udało, podłączyłem 2 dyski/3 pendrive'y i konsola ich nie czytała, dopiero jak karte pamięci z telefonu wrzuciłem do adaptera usb to konsola oganiała dodatkowe miejsce, ale tez fakt ze dużo sie nie bawiłem żeby wszystko poukładać. jeśli nie chesz sie bawić w wystającego pendraka no to kup wersje 32gb, w wer. 8gb z 8gb system łyka 3,5 gb każda duża gra w wersji cyfrowej waży od 6,5 gb w góre, jak to przebolejesz to bierz śmiało. Edytowane 26 maja 2013 przez Orzeszek Cytuj
paxx 32 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 (edytowane) Czy da się podpiąć pada od Gamecuba do wii U a może można tym pro contollerem dedykowanym pod wii U grac w gry kompatybilne na wii na padzie od wii U ? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_that_use_the_Classic_Controller Edytowane 2 czerwca 2013 przez paxx Cytuj
Gipsi 1 Opublikowano 20 czerwca 2013 Opublikowano 20 czerwca 2013 Pada z GCN nie da się podłączyć... podobno są jakieś przejściówki na usb ale nie wiem czy działają... musisz poszukać. Na Classic Controllerze od WiiU nie pograsz w gry z Wii. Cytuj
SMGT 5 Opublikowano 25 sierpnia 2013 Opublikowano 25 sierpnia 2013 Na Wii też był zwykły kontroler ale jak gry są zrobione pod remote i gruchę to trzeba grać remote i gruchą. Przecież to lepsze od padów jest. Na Wii też był zwykły kontroler ale jak gry są zrobione pod remote i gruchę to trzeba grać remote i gruchą. Przecież to lepsze od padów jest. Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 28 sierpnia 2013 Opublikowano 28 sierpnia 2013 A ja takie pytanko: czy w Sklepie NIntendo z konsoli (coś jak PSSTORE) są gry z WII i w jakich cenach? Zeldy, Metroidy, Mariany? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 sierpnia 2013 Opublikowano 28 sierpnia 2013 Nie mam konsoli ale eShop mniej więcej monitoruje. Gierek z Wii tam jeszcze raczej nie ma. Pudełkowe edycje cyfrowe tylko z tego co na Wii U (oraz oczywiscie VC i gierki dedykowane usłudze eShop). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi