Skocz do zawartości

Wii U - temat główny

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja chce aby w końcu na E3 parę tytułów dostało oficjalne daty premiery (Yarn Yoshi, SMG x Fire Emblem, X, nowa Zelda). Parę nowych zapowiedzi od wewnętrznych devów i biorę z miejsca.

Bo srał pies multiplatformowe crapy z kilkugigowym patchem na premiere od firm które już nie potrafią nic stworzyć dopóki w bebechach sprzętów nie będzie podzespołów za nie wiadomo ile - to oznacza że idą na łatwiznę i się zaprzedali, żeby developer nie chciał powalczyć o każdego klienta to jest absurd gdzie firemki stały się wybredne a nie wydając na Wii U tytułów sami sobie przeczą wydając je na PS360 i najniższe wymagania do wer. na PC.

Choć z drugiej strony chciałbym na E3 zobaczyć nowy matowy model z większą pamięcią Flash i pojemniejszą baterią do Gamepada (w rzeczywistości usprawnienia warte grosze a ile by zmieniły), obniżką też się nie pogniewam ale poczekamy zobaczymy, na jesień/zimę na bank Wii U u mnie wyląduje (o 3DS'ie w końcu w wersji XL nie wspomnę).

Opublikowano

Kupiłem w piątek od sprzedawcy z allegro (Best-play), z odbiorem osobistym, płatność gotówką. Bundle z Lego City kosztował mnie 1200 złotych. Zestaw nowy, nie otwierany. Po znakach ratingu widać, że konsola pochodzi z niemieckiej dystrybucji.

A ponad rok temu kupiłem 3Dsa XL od warszawskiego sklepu Mad Games, z odbiorem osobistym może bym coś kupił, na odległość raczej nie.

Poszukaj w necie opinii o electronicdreams, oni wystawiają jako nowe i mają tego trochę.

Opublikowano

Electronicdreams ma trochę drogo. Zestaw z Lego nie dla mnie. Madgames ma podobno nówkę w dobrej cenie ale głowy uciąć sobie nie dam. Amazon skończył z darmową dostawą :/

Opublikowano
  W dniu 7.04.2014 o 20:41, Kukles napisał(a):

Electronicdreams ma trochę drogo. Zestaw z Lego nie dla mnie. Madgames ma podobno nówkę w dobrej cenie ale głowy uciąć sobie nie dam. Amazon skończył z darmową dostawą :/

Jak znam życie nówka to nie jest, jeśli masz możliwość pójść do sklepu to można spróbować. Wii U łatwo rysuje się więc warto kupić nówkę.
Gość GregZPL
Opublikowano

Ja też kupiłem w Best Play z Białegostoku. Polecam, solidna firma

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam się, dlaczego dział o Wii U jest zamknięty dla niezalogowanych/niezarejestrowanych użytkowników. Nie dość, że konsola mało popularna, to takimi zabiegami jeszcze bardziej schodzi w cień, bo randomowcy nie dotrą do tego tematu - odblokować to karwa.

EDIT: dzięki za natychmiastową reakcję - gdybym wiedział kto, to dałbym plusika ^.-

Edytowane przez kazuyoshi
Opublikowano

O jezu jak ja zazdroszcze posiadaczom Wii U takich gierek jak Mario kart , zelda , pokemony ( pewnie za nie dlugo wyjda na wii u) , mario 3d land , donkey kong , luigi. Gdyby te gry wyszly na nextgeny #Marzenia. Moglyby nawet w 720p chodzic. Przygarnalbym wszystkie  bo w nich akurat o grafike nie chodzi ale o fun. I tak uwazam ze wygladaja dosc ladnie :P

Gość GregZPL
Opublikowano

5 gier, które już na rynku są to nie powód do kupna konsoli?

Opublikowano

wg mnie nie - piec gier i procz nich susza i pustynia, tu nie chodzi o jakosc tych 5 gier tylko o to ze procz nich nie ma nic. Fanaberia i zabawka dla zamozniejszych, ktorzy maja kaprys posiadania dwoch konsol stacjonarnych to owszem fajny zakup ale jako jedyna konsola do gier WiiU w chwili obecnej to dalej tragedia

Gość GregZPL
Opublikowano

Od czasów N64 konsola Nintendo jako jedyna to tragedia. Więc nic nowego nie wymyśliłeś. 5 gier to aż nadto żeby kupić konsole. T

Opublikowano (edytowane)

gamecube miał i dobre własne gry i porzadne wsparcie devow zewnetrznych wiec twoja teoria troche z pupy

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano

Wiesz moze mi nie chodzilo o kupno tylko pomyslalem ze te gry po prostu mi sie podobaja z wii u i zazdroszcze im. Nie zeby kupywac, bo wiem jak bedzie ogram te tytuly i konsola na sprzedaz. Tylko fajnie jakby kiedys tez wyszly na konsole sony i microsoft, ale w to watpie :D

Opublikowano

No chyba że ktoś (np. tak jak ja) nie miał Wii to wtedy zakup wypada już korzystniej. Chodzi mi tutaj o wsteczną kompatybilność z Wii. Sam zakupiłem WiiU jakieś 3 tyg. temu. Z zakupu jestem bardziej zadowolony niż z PS4 (póki co), a gier do ogrania, łącznie z tymi z Wii, jest co nie miara. Konsolę kupiłem używaną za 770zł + dokupilem nowe kontrolery z Wii za 200zl (bo używane to w 90% podróby albo same wiiloty bez nunchuków). Ogólnie: cieszę się jak dziecko grając w Mariana. ;)

Wysłane z mojego Xperia Neo V za pomocą Tapatalk 2

Gość GregZPL
Opublikowano
  W dniu 16.04.2014 o 13:53, Ficuś napisał(a):

gamecube miał i dobre własne gry i porzadne wsparcie devow zewnetrznych wiec twoja teoria troche z pupy

I miał największe hity takie jak seria GTA, Burnout 3, PESy?

Opublikowano
  W dniu 16.04.2014 o 14:09, ireniqs napisał(a):

No chyba że ktoś (np. tak jak ja) nie miał Wii to wtedy zakup wypada już korzystniej. Chodzi mi tutaj o wsteczną kompatybilność z Wii. Sam zakupiłem WiiU jakieś 3 tyg. temu. Z zakupu jestem bardziej zadowolony niż z PS4 (póki co), a gier do ogrania, łącznie z tymi z Wii, jest co nie miara. Konsolę kupiłem używaną za 770zł + dokupilem nowe kontrolery z Wii za 200zl (bo używane to w 90% podróby albo same wiiloty bez nunchuków). Ogólnie: cieszę się jak dziecko grając w Mariana. ;)

Wysłane z mojego Xperia Neo V za pomocą Tapatalk 2

O to to to. Jak ktoś miał Wii, to może faktycznie jeszcze chwilę poczekać. W innej sytuacji... kupować Wii U bo ma więcej hitów niż PS4 I Xbone razem wzięte.

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 16.04.2014 o 14:29, GregZPL napisał(a):

Nie, ale miał inne gry, które wskazywały na porządne wsparcie 3rd party. Raz, że tytuły mutiplatformowe najwyczajniej w świecie na gamecube'a wychodziły, a dwa, że exy/czasowe exy również były tworzone na kostkę.

Edytowane przez ragus
Gość GregZPL
Opublikowano

Miał większe niż inne konsole Nintendo, ale nie miał pełnego. Nie wspomnę nawet, że ceny multiplatform w Polsce były x2/x3 w stosunku do tych samych gier na PS2, nie wspominając o dostępności. Wiem, bo przechodziłem przez to.

Opublikowano

Kupiłem wczoraj na eshopie Super Metroida - o boże, jak w gry ze snesa się zaje.biście gra na padlecie. Leżę w łóżku, słuchawki na uszach i Metroid, który na małym ekranie prezentuje się znakomicie. Na pewno nie jest to mój ostatni zakup na Virtual Console.

jeoA5ngRrlH2b.jpg

Opublikowano
  W dniu 16.04.2014 o 14:29, GregZPL napisał(a):

napisalem dobre wsparcie, a nie swietne czy genialne bo przez takie rozumiem, ze kazda multiplatforma bylaby tez wydana na gacka. N64 mie mialo w ogole pratycznie multiplatrorm, wii u tak samo, gacek mial takie hity jak burnout2, tony hawki, ssxy, fight nighty, beyound good&evil,nba streety czy splinter celle. Mial najlepsza wersje resident evil4 czy viewtiful joe, do tego ogrom exów.Ja osobiscie uwazam, ze to byla najbardziej udana stacjonarka od niny i devi zewnetrzni jako jedynej jej nie olali

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 16.04.2014 o 14:52, ragus napisał(a):

Kupiłem wczoraj na eshopie Super Metroida - o boże, jak w gry ze snesa się zaje.biście gra na padlecie. Leżę w łóżku, słuchawki na uszach i Metroid, który na małym ekranie prezentuje się znakomicie. Na pewno nie jest to mój ostatni zakup na Virtual Console.

jeoA5ngRrlH2b.jpg

Również na pewno coś kupię. Padlet to momentami zaje*ista sprawa. :)

BTW. W jaki sposób płaci się w tym sklepie? Tak samo jak w PSN tzn. karta płatnicza? Jest jakaś inna metoda, czy tylko to?

Edytowane przez ireniqs