Skocz do zawartości

Wii U - temat główny

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

comment_UoVAWF3RuCoH1tMpAjMnnQLKgRbfnZ3r

Niby fajnie bo lepsze to niz nic, ale wiele osob rejestrowalo na UK. i odrazu dostali kod, ja mam na Niemcy i kod odebralem juz nastepnego dnia.

Dobrze, ze nie rejestrowalem na Polske bo tylko bym sie denerwowal.

Edytowane przez saptis
Opublikowano

Pewnie ta wersja kontrolera z GaCka działa jak swoisty Pro Controller z Wii więc może by się nie pogryzło. Ale w tym roku przecież wychodzi całkowicie normalny nowiutki pad do GaCka z logiem Super Smasha który posiada oryginalną końcówkę więc ja bym na Twoim miejscu poczekał na niego.

Opublikowano

Oo super! Cały czas zwlekam z kupnem Pro Controllera do WiiU, a tu takie coś. :)

Tyle że jak to będzie działać? Jako zastępstwo Pro Controllera? Czy to będzie kolejny pad z obsługą kilku gier? Trochę to już się robi zagmatwane. Jest Pro Controller Classic, Pro Controller WiiU i teraz GC pad...

Gość DonSterydo
Opublikowano

Nintendo mówi: może nie mamy multiplatformowych gier, ale za to mamy najlepszy stosunek wydanych gier do wypuszczonych kontrolerów :P 

Opublikowano

A WII U Pro Controller nie posiada takowych lub podobnych trigger'ów? Jesli nie to cóż trudno się mówi, ja i tak własnie jeśli będe miał wybór (a będe miał) to biorę wersje na Wii U (na PS4 tytuł kupuje mój Brat).

Opublikowano

A WII U Pro Controller nie posiada takowych lub podobnych trigger'ów? Jesli nie to cóż trudno się mówi, ja i tak własnie jeśli będe miał wybór (a będe miał) to biorę wersje na Wii U (na PS4 tytuł kupuje mój Brat).

Nie ma tam analogowych triggerów, zwykłe przyciski :(

Pozostaje opcja grania na padlecie - akcelerometr do sterowania i może analogi jako gaz i hamulec. może być całkiem spoko, bo akcelerometr w padlecie to majstersztyk imo. Dwie klasy lepiej od tego co prezentują dzisiejsze smartfony.

Opublikowano

Niby nic takiego aż strasznego ale zawsze tak jak piszesz może prawy analog słuzyć za gaz i hamulec a triggery jako skrzynia biegów (co tez nie byłoby głupim pomysłem. A kto wie możliwe że trafiłeś w sedno z akcelerometrem i dlatego opóźnili premiere w wersji na Wii U aby właśnie dopracować sterowanie i w ciekawy sposób wykorzystać Gamepada. Naprawdę dziwi mnie to jak wydawcy lub same studia developerskie ograniczają się umysłowo i nic świeżego stworzyć nie potrafią - dlatego biorę Project CARS na WIi U aby ukoronować ich trud i wysiłek i pokazać że tam także sa gracze którzy tego typu tytuły kupią z chęcią. Zresztą byłem na wielu Nintendowskich stronach i mnóstwo osób podziela moje zdanie iż jak nie będą lecieć w ciula to każdy z chęcią nabędzie multiplatformowy tytuł na Wii U ale aby content był ten sam i graczy nie robiono na szaro i nie traktowano jak debili.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie przejrzałem dokładnie lineup Wii U i jeśli ktoś nie ma awersji do Nintendo to od września do końca przyszłego roku będzie to najlepsza platforma do grania. Nintendo zapowiada że co miesiąc będzie wychodził jakiś mocny tytuł i chyba faktycznie tak będzie:

2014: Hyrule Warriors, Bayonetta, Sonic Boom, Smash Bros i Project Zero w JP oraz spóźnione Shovel Knight i Watch Dogs.

2015: Captain Toad, Splatoon, Mario Party 10, Art Academy, Mario VS DK, Mario Maker, Devil's Third, Yoshi, Kirby, X, Zelda.

Jak widać mimo braku wsparcia third party niejeden portfel zapłacze :)

Edytowane przez Dobos
Opublikowano

Nie pamiętam czy było tutaj wklejane info, ale koleś który ujawnił info o Devil's Third i Pokemonach Omega powiedział, że w przyszłym roku szykuje się remake jakiejś starszej produkcji.

"You’re gonna love it, but it’s a Remaster. It’s perfect to fill gaps inthe line-up. Really, Big N [Nintendo] will have one game per month in 2015."

Opublikowano

Ten sam gość w trakcie E3 powiedział też, że Nintendo przed końcem roku zapowie na Wii U trzy gry, które miały historię produkcji podobną do Devil's Third (tzn. powstawały wcześniej na inne platformy). Jeśli to prawda, obstawiam, że jedną z nich będzie Ni-oh.