Skocz do zawartości

Wii U - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

ja dla wii u kupiłem nowy Access Point i postawiłem go za konsolą polecam :D teraz bez kabla łączą się wszystkie moje konsole ;) Wi fi na maxa zaraz obok wii u

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Wyświetleń 322,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Od lat czochram na Playstation i nigdy nie rozumiałem świata Nintendo  - aż do czasu, jak Mikołaj podrzucił mi pod choinkę WiiU wraz z pro kontrolerem oraz Bayonetta 1,2 + Mario 3D i DonkeyKongiem. W

• No chyba Cię popier,doliło jeśli myślisz, że będziesz mi mówić co jest dla mnie, co nie i co może mi się podobać, a co nie. Nie jestem fanem sterowania Wiilotami i chuy Ci do tego. Machanie wiilotem f

Opublikowano
  • Autor

Dostał już ktoś kod na dodatkową grę od naszego rodzimego oddziału ?

Opublikowano

Dostał już ktoś kod na dodatkową grę od naszego rodzimego oddziału ?

Ja czekam, na razie nie dostałem.

Opublikowano

comment_UoVAWF3RuCoH1tMpAjMnnQLKgRbfnZ3r

Niby fajnie bo lepsze to niz nic, ale wiele osob rejestrowalo na UK. i odrazu dostali kod, ja mam na Niemcy i kod odebralem juz nastepnego dnia.

Dobrze, ze nie rejestrowalem na Polske bo tylko bym sie denerwowal.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Jest to trochę smutne, ale uważam, że trzeba się cieszyć, bo tak naprawdę mogliby mieć na to wy(pipi)ane i nie robić takiej akcji. A ze ludzie rejestrowali grę tu i tu to postanowili ze zbiorą kody i globalnie wszystko roześlą.

Opublikowano

41nmjwo1pBL._SY300_.jpg

wiiu-gamepads-01jpg-2ea2dc_640w.jpg

GC kontrolery dla Wii/WiiU

Na pewno też dla Wii? Wziąłbym do mojej konsoli ale z tego co widzę to pada się pod wiilota podpina?  :yucky:

Opublikowano

Pewnie ta wersja kontrolera z GaCka działa jak swoisty Pro Controller z Wii więc może by się nie pogryzło. Ale w tym roku przecież wychodzi całkowicie normalny nowiutki pad do GaCka z logiem Super Smasha który posiada oryginalną końcówkę więc ja bym na Twoim miejscu poczekał na niego.

Opublikowano
  • Autor

Jak gdzieś będą do kupienia to dajcie znać.

Opublikowano

Oo super! Cały czas zwlekam z kupnem Pro Controllera do WiiU, a tu takie coś. :)

Tyle że jak to będzie działać? Jako zastępstwo Pro Controllera? Czy to będzie kolejny pad z obsługą kilku gier? Trochę to już się robi zagmatwane. Jest Pro Controller Classic, Pro Controller WiiU i teraz GC pad...

Opublikowano

Nintendo mówi: może nie mamy multiplatformowych gier, ale za to mamy najlepszy stosunek wydanych gier do wypuszczonych kontrolerów :P 

Opublikowano

Ja cały czas się zastanawiam czy jest sens kupować pad od gacka jak mam pro controler. Gram casualowo w bijatyki i chyba nie ma sensu wydawać na ten kontroler jak tylko obsłuży jedną grę.

Opublikowano

Mogliby zrobić jakiegoś pada do ścigałek z analogowymi triggerami. Project CARS na horyzoncie, chociaż na WiiU to pewnie niewiele osób w to zagra...

Opublikowano

A WII U Pro Controller nie posiada takowych lub podobnych trigger'ów? Jesli nie to cóż trudno się mówi, ja i tak własnie jeśli będe miał wybór (a będe miał) to biorę wersje na Wii U (na PS4 tytuł kupuje mój Brat).

Opublikowano

A WII U Pro Controller nie posiada takowych lub podobnych trigger'ów? Jesli nie to cóż trudno się mówi, ja i tak własnie jeśli będe miał wybór (a będe miał) to biorę wersje na Wii U (na PS4 tytuł kupuje mój Brat).

Nie ma tam analogowych triggerów, zwykłe przyciski :(

Pozostaje opcja grania na padlecie - akcelerometr do sterowania i może analogi jako gaz i hamulec. może być całkiem spoko, bo akcelerometr w padlecie to majstersztyk imo. Dwie klasy lepiej od tego co prezentują dzisiejsze smartfony.

Opublikowano

Niby nic takiego aż strasznego ale zawsze tak jak piszesz może prawy analog słuzyć za gaz i hamulec a triggery jako skrzynia biegów (co tez nie byłoby głupim pomysłem. A kto wie możliwe że trafiłeś w sedno z akcelerometrem i dlatego opóźnili premiere w wersji na Wii U aby właśnie dopracować sterowanie i w ciekawy sposób wykorzystać Gamepada. Naprawdę dziwi mnie to jak wydawcy lub same studia developerskie ograniczają się umysłowo i nic świeżego stworzyć nie potrafią - dlatego biorę Project CARS na WIi U aby ukoronować ich trud i wysiłek i pokazać że tam także sa gracze którzy tego typu tytuły kupią z chęcią. Zresztą byłem na wielu Nintendowskich stronach i mnóstwo osób podziela moje zdanie iż jak nie będą lecieć w ciula to każdy z chęcią nabędzie multiplatformowy tytuł na Wii U ale aby content był ten sam i graczy nie robiono na szaro i nie traktowano jak debili.

Opublikowano

Właśnie przejrzałem dokładnie lineup Wii U i jeśli ktoś nie ma awersji do Nintendo to od września do końca przyszłego roku będzie to najlepsza platforma do grania. Nintendo zapowiada że co miesiąc będzie wychodził jakiś mocny tytuł i chyba faktycznie tak będzie:

2014: Hyrule Warriors, Bayonetta, Sonic Boom, Smash Bros i Project Zero w JP oraz spóźnione Shovel Knight i Watch Dogs.

2015: Captain Toad, Splatoon, Mario Party 10, Art Academy, Mario VS DK, Mario Maker, Devil's Third, Yoshi, Kirby, X, Zelda.

Jak widać mimo braku wsparcia third party niejeden portfel zapłacze :)

Edytowane przez Dobos

Opublikowano

Nie pamiętam czy było tutaj wklejane info, ale koleś który ujawnił info o Devil's Third i Pokemonach Omega powiedział, że w przyszłym roku szykuje się remake jakiejś starszej produkcji.

"You’re gonna love it, but it’s a Remaster. It’s perfect to fill gaps inthe line-up. Really, Big N [Nintendo] will have one game per month in 2015."

Opublikowano

Pewnie Majora o której marzą fani. Albo Metroid?

Opublikowano

Ten sam gość w trakcie E3 powiedział też, że Nintendo przed końcem roku zapowie na Wii U trzy gry, które miały historię produkcji podobną do Devil's Third (tzn. powstawały wcześniej na inne platformy). Jeśli to prawda, obstawiam, że jedną z nich będzie Ni-oh.